Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТРИВАЛУМЕН
Назва: ТРИВАЛУМЕН | Шукати ТРИВАЛУМЕН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 капсула містить: тривалумену (екстракту сухого кореневищ з коренями валеріани, листя м'яти перцевої, листя бобівника трилистого, суплідь хмелю) 356 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, магнію стеарат
Фармакотерапевтична група: Снодійні засоби
Показання: Безсоння в наслідок нервової та розумової перевтоми; нейроциркулярна дистонія з тахікардією, кардіалгією та артеріальною гіпертензією; знижений апетит.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3804/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.11.2005 до 09.11.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТРИВАЛУМЕН
АТ код: N05CM50
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування ТРИВАЛУМЕН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТРИВАЛУМЕН

(TRIVALUMEN)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули з кришечкою зеленого і корпусом жовтого кольору. Вміст капсули – порошок від світло-коричневого до темно-коричневого кольору, з духмяним запахом;

склад: 1 капсула містить 356 мг тривалумену (екстракту сухого кореневищ зкоренями валеріани, листя м’яти перцевої, листя бобівника трилистого, суплідь хмелю);

допоміжні речовини: лактози моногідрат, магнію стеарат.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Снотворні та седативні засоби. Код АТС N05C M50**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Тривалумен – комбінований препарат рослинного походження, дія якого зумовлена синергічними властивостями компонентів, що входять до його складу. Складні ефіри борнеолу та ізовалеріанової кислоти, що містяться у валеріані, зменшують збудливість центральної нервової системи, знижують напруженість і дратівливість при психічному перевантаженні, виявляють седативні, снодійні, спазмолітичні властивості. Окрім того, складнийфітокомплекс біологічно активних речовин валеріани має жовчогінну дію, посилює секреторну активність залоз слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, уповільнює серцевий ритм, розширює вінцеві судини серця. Активність шишок хмелю зумовлена ефірною олією та гіркою смолою, які містять гіркі речовини (гумулон, лупулон та аліфатичні терпентинові спирти), фітонцидними речовинами, вітамінами групи В, С, токоферолами та речовинами, що мають естроген ну дію. Вони збуджують апетит, покращують жовчовиділення, мають сечогінний ефект, діють заспокійливо при стані збудження та безсонні, мають протизапальну дію. Дія препаратів зшишок хмелю пов’язана з лупуліном, який чинить заспокійливий вплив на центральну нервову систему. Флавоноїди, гормони і вітаміни, що знаходяться врослині, зумовлюють болезаспокійливі властивості шишок хмелю.

Фармакологічний ефект м’яти перцевої пов’язаний головним чином із ментолом, а також з терпенами, танінами, гіркою речовиною та органічними кислотами. Компоненти м’яти перцевої виявляють знеболюючий, в’яжучий, протизапальний ефект; зменшують прояви нудоти, м’яко стимулюючи секрецію залоз шлунково-кишкового тракту та печінки, підвищують апетит, нормалізують моторику кишечнику.

Бобівник трилистий за рахунок гірких глікозидних сполук, флавоноїдівпідсилює шлунково-кишкову секрецію, покращує травлення, збуджує апетит, нормалізує моторику кишечнику, спричиняє антигіпоксичний та антиоксидантний ефект.

Препарат не викликає залежності, не пригнічує психомоторну функцію, не погіршує працездатність.

Фармакокінетика. Не встановлена.

Показання для застосування. Безсоння внаслідок нервової та розумової перевтоми; нейроциркуляторна дистонія з тахікардією, кардіалгією та артеріальною гіпертензією; знижений апетит.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 капсулі 2–3 рази на день; при початковій формі безсоння – по 1капсулі за 1–1,5 години до сну. Тривалість лікування становить 7–15 днів. Курс лікування можна повторити через 10 днів.

Побічна дія. Препарат добре переноситься, але при підвищенні рекомендованих доз можливе виникнення в’ялості, пригніченості, слабкості, зниження працездатності, концентрації уваги, гіпотензії, сонливості.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, гіпотензія, депресивний стан, сонливість, жовчокам’яна хвороба.

Передозування. Виявляється сонливістю, слабкістю, в’ялістю, загальмованістю, запамороченням, зниженням артеріального тиску. При появі зазначених реакцій рекомендується відміна препарату.

Особливості застосування. Не слід перевищувати рекомендовані дози препарату.

Не рекомендується застосовувати при керуванні автомобілем і роботі з механізмами; в періоди вагітності та лактації; дітям до 12 років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат може потенціювати дію снодійних препаратів, спазмолітиків, гіпотензивних препаратів центральної дії, транквілізаторів, нейролептиків, алкоголю.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Источник

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Тривалумен в аптеках




На сайті також шукають: Циталам, Календули мазь інструкція, Застосування препарату Теветен, Інструкція з використання Тизерцин, Показання для застосування Рофф, Сустанон-250 побічні дії, Портал протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Клоназепам