Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СОЛКОСЕРИЛ®
Назва: СОЛКОСЕРИЛ® | Шукати СОЛКОСЕРИЛ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "ICN Switzerland AG", Швейцарія
Лікарська форма: Желе
Форма випуску: Желе, 4.15 мг/г по 20 г у тубах
Діючі речовини: 1 г желе містить: депротеїнізованого гемодіалізату з крові молочних телят (Bos Taurus), 4.15 мг
Допоміжні речовини: Метилпарагідроксибензоат, пропілпарагідроксибензоат, пропіленгліколь, кальцію лактат, карбоксиметилцелюзози натрієва сіль, вода для ін`єкцій
Фармакотерапевтична група: Різні біогенні препарати
Показання: Виразки гомілок різного походження; виразки, спричинені рентгенівськими променями, пролежні; трофічні ураження атеросклеротичного та/або діабетичного походження; великі опіки.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.01.02/04209
Термін дії посвідчення: з 16.01.2002 до 16.01.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СОЛКОСЕРИЛ®
АТ код: D03AX50
Наказ МОЗ: 629 від 19.09.2006


Інструкція для застосування СОЛКОСЕРИЛ®

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

СОЛКОСЕРИЛ®

(SOLCOCERYL®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: практично безбарвний, однорідний, прозорий гель без крупинок, з характерним запахом солкосерилу та вазеліну;

склад: 1 г желе містить: солкосерилу - депротеїнiзованогогемодеривату з крові молочних телят (Bos Taurus), стандартизованого хімічно і біологічно, в перерахунку на суху речовину 4,15 мг;

допоміжні речовини: метилпарагідроксибензоат, пропіл парагідроксибензоат, пропіленгліколь, кальцію лактат, карбоксим етилцелюлози натрієва сіль, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Желе.

Фармакологічна група. Засоби для лікування ран і виразкових уражень. АТС D03A X50**.

Фармакологічні властивості. Солкосерил® - цедепротеїнізований гемодериват з крові молочних телят, який містить широкий спектр природних низь комолекулярних речовин з молекулярною масою 5 000 Да, ілише деякі з них описані хімічно та фармакологічно. У тестах in vitro, а такожпід час до клінічних і клінічних досліджень було виявлено, що Солкосерил®:

прискорює регенерацію тканин;

підтримує і відновлює енергетичний метаболізм та окислювальне фосфорилування, забезпечує високо енергетичними фосфатами клітини, які знаходяться в умовах дефіциту живлення;

підвищує утилізацію кисню in vitro і стимулює транспорт глюкози у клітини, які знаходяться в умовах гіпоксії та в метаболічновиснаженому стані;

прискорює репаративні та регенеративні процеси в ушкоджених тканинах;

підвищує синтез колагену;

стимулює проліферацію та міграцію клітин.

Таким чином, Солкосерил® захищає тканини, які знаходяться у стані гіпоксії та дефіциту живлення, сприяє регенерації тканин, прискорює та поліпшує загоєння ран.

Фармакокінетика. Ефект топічних форм обмежується місцем аплікації. Ефективна терапевтична доза активного компонента в ушкоджених тканинах (0,1-10 мг) легко досягається використанням желе, яке містить 4,15мг/г активного інгредієнта. Безпеку препарату підтверджують токсикологічні тести, які включають системне застосування.

Показання для застосування. Солкосерил® желе застосовують на початковій стадії лікування всіх видів виразок (виразки гомілок різного походження, виразки, спричинені рентгенівськими променями, пролежні). Трофічні ураження, зумовлені тяжкими порушеннями кровообігу атеросклеротичного та/або діабетичногопоходження, а також великі опіки потребують первинного лікування Солкосерилом® желе.

Спосіб застосування та дози. Солкосерил® желе наноситься тонким шаром наочищену рану двічі на день. Желе рекомендується наносити на вологі рани, а насухі – мазь.

Солкосерил® желе застосовується на початковій фазі загоювання рани для активізації грануляційного процесу. Після утворення ділянокепіталізації рани рекомендується змащувати Солкосерилом® маззю.

Побічна дія. При застосуванні желе на великій площі рани пацієнт може відчувати печіння, що не потребує відміни препарату. Інколи можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадків передозування не зареєстровано.

Особливості застосування. При лікуванні забруднених та інфікованих ран необхідно перед використанням желе протягом 2-3 днів застосовувати антисептики і/або антибіотики. Лікування Солкосерилом® желе починають лише після очищення рани. При лікуванні ран, що погано загоюються, а також пролежнів, опіків тяжкого ступеня до місцевого застосування Солкосерила® необхідно додатипарентеральне введення препарату. При варикозних виразках обов’язковим є одночасне застосування стискальної пов’язки на кінцівку.

Вагітність ілактація

У дослідах на тваринах не було виявлено тератогенноїдії препарату. Протипоказання до застосування препарату під час годування груддю відсутні.

У разі виникнення якихось сумнівів, пов’язаних із застосуванням препарату, потрібно звернутися до лікаря. Источник

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Відомості відсутні.

Умови та термін зберігання.Зберігати при температурі не вище 30°С.

Термін зберігання – 5років.

 

Смотрите также: Цены на Солкосерил в аптеках




На сайті також шукають: Диклофенак, Терафлекс інструкція, Застосування препарату Сіофор-500, Інструкція з використання Разол, Показання для застосування Муколван, Фексофаст побічні дії, Велаксин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Проктозан