Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТАУФОН
Назва: ТАУФОН | Шукати ТАУФОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Taurine
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні 4% по 5 мл, 10 мл у флаконах
Діючі речовини: 1 мл розчину містять таурину - 0.04 г
Фармакотерапевтична група: Амінокислоти
Показання: Дистрофічні ураження сітківки ока; дистрофія рогівки; стареча, діабетична, травматична, променева катаракта; глаукома; травми рогівки.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.08.02/05166
Термін дії посвідчення: з 13.08.2002 до 13.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТАУФОН
АТ код: S01XA21
Наказ МОЗ: 298 від 07.07.2003


Інструкція для застосування ТАУФОН

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

ТАУФОН

(TAUFON)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: taurinе; 2-аміноетансульфонова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна рідина;

склад: 1 мл містить тауфону (таурину)0,04 г;

допоміжні речовини: ніпагін М, водадля ін’єкцій.

Форма випуску. Краплі очні 4 %.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в офтальмології. Трофічні засоби. Код ATC S01X A21.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Тауфон належить до амін окислотних препаратів, що стимулюють репаративні та регенераційні процеси при захворюваннях сітківки ока дистрофічного характеру, травматичних ураженнях тканин ока, патологічних процесах, що супроводжуються різким порушенням метаболізму цих тканин. Як амін окислота, що містить сірку, препарат сприяє нормалізації функцій клітинних мембран, оптимізації енерг етичних іобмінних процесів, підтриманню сталості електролітного складу цитоплазми клітин, гальмуванню синаптичної передачі (нейромедіаторна роль).

Фармакокінетика. При закапуванніТауфон проникає в середовище ока, де і справляє свій специфічний вплив. При застосуванні у терапевтичних дозах препарат практично не всмоктується в системний кровотік.

Показання для застосування. Тауфон призначають дорослим при дистрофічних ураженнях сітківки ока, включаючи спадковітапеторетинальні дегенерації, при дистрофіях рогівки, старечих, діабетичних, травматичних і променевих катарактах, як засіб стимуляції репаративних процесі впри травмах рогівки. Є дані про ефективність препарату в аспекті зниження нимвнутрішньо очного тиску при глаукомі (підсилює дію тимололу).

Спосіб застосування та дози. Увага! До початку застосування ковпачок флакона щільно не загвинчувати! При катарактах Тауфон призначають у вигляді закапувань: по 2-3 краплі 2-4 рази на день щодня протягом 3 місяців. Курси повторюють з місячним інтервалом. При травмах застосовують у таких же дозах протягом 1 місяця. Для лікування тапеторетинальної дегенерації та інших дистрофічних захворювань сітківки, проникних ран рогівки препарат вводять підкон’юнктиву: по 0,3 мл 4 % розчину 1 раз на день протягом 10 днів. Курс лікування через 6-8 міс повторюють. При відкритокутовій глаукомі Тауфон увигляді крапель інстилюють у кон’юнктивальний мішок 2 рази на день за 20-30 хвдо закапування тимололу.

Побічна дія. Препарат, як правило, добре сприймається. В окремих пацієнтів можливий розвиток алергічних реакцій.

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадки передозування неописані.

Особливості застосування. Увага! До початку застосування ковпачок флакона щільно не загвинчувати! Перед першим застосуванням ковпачок максимально загвинчують. При цьому шип, що знаходиться на її внутрішньому боці, проколює отвір. Безпосередньо перед застосуванням треба потримати флакон з препаратом у долоні, щоб нагріти останній до температури тіла. Ковпачок відгвинчують, знімають, і, злегка натискаючи накорпус флакона, закапують розчин в око. Після закапування ковпачок щільно загвинчують і зберігають препарат згідно з рекомендаціями, наведеними вІнструкції.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Не досліджена.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному відсвітла місці, при температурі від 8 º С до 15 º С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Источник

  Термін зберігання -3 роки. Після розкриття флакона препарат придатний 28 діб.

Смотрите также: Цены на Тауфон в аптеках




На сайті також шукають: Меронем, Зидолам інструкція, Застосування препарату Рантак, Інструкція з використання Симепар, Показання для застосування Дифлазон, L-цет побічні дії, Діазолін протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ромашки квіти