Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦИПРОФАРМ®
Назва: ЦИПРОФАРМ®
Міжнародна непатентована назва: Ciprofloxacin
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні/вушні 0,3% по 5 мл, 10 мл у флаконах
Діючі речовини: 1 мл препарату містить ципрофлоксацину - 3.0 мг
Фармакотерапевтична група: Фторхінолони
Показання: Блефарити, блефарокон'юнктивіти, кератити, кератокон'юнктивіти, корнеальна виразка, трахома; зовнішній отит, хронічний гнійний середній отит; профілактика інфекцій очей та вуха до та після хірургічних втручань.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.05.02/04746
Термін дії посвідчення: з 22.05.2002 до 22.05.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦИПРОФАРМ®
АТ код: S03AA07
Наказ МОЗ: 540 від 24.11.2003


    Інструкція для застосування ЦИПРОФАРМ®

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЦИПРОФАРМ®

    (CIPROFARM®)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: сiprofloxacine;1-циклопропіл-6-фтор-1,4-дигідро-4-

    оксо-7(1-піперазиніл)-3-хінолін карбонова кислота;

    основні фізико-хімічні властивості: прозора, злегка жовтувато-зеленувата рідина;

    склад: 1 мл розчину містить 3,0 мг ципрофлокса цинугідро хлориду у перерахуванні на ципрофлоксацин;

    допоміжні речовини: бензалконію хлорид, натрію фосфат, сорбіт, вода дляін’єкцій.

    Форма випуску. Краплі очні/вушні.

    Фармакотерапевтична група. Препарати, які використовуються в офтальмології та отології. Протимікробні засоби. Код АТС S03А А.

    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Протимікробний засіб широкого спектра дії групифторхінолонів. Має бактерицидну дію, механізм якої зумовлений пригніченням ДНК- гірази бактерій з порушенням синтезу ДНК, росту і поділу клітин.

    Має широкий спектр протимікробної дії з найбільшою активністю щодо грам негативних бактерій та менш вираженим впливом на анаероби. Високоактивний відносно більшості грам негативних бактерій: Pseudomonasaerruginosa, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Shigella spp..,Salmonella spp., Neisseria meningitidis, N. gonorrhoeae. Активний щодо багатьох штамів Staphylococcus spp. (продукуючих і не продукуючих пеніцилін азу, метицилін-резистентних), деяких штамів Enterococcus spp., а також Campylobacterspp., Legionella spp., Mycoplasma spp., Chlamidia spp., Mycobacterium spp. Ципрофлоксацин активний щодо бактерій, які продукують бета-лактамази.

    Фармакокінетика. При місцевому застосуванні препарату терапевтична концентрація діючої речовини досягається у тканинах і біологічних рідинах окаабо тканинах вуха.

    Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання очей тавуха, спричинені чутливими до ципрофлокса цину мікро організмами: блефарити, блефарокон’юнктивіти, кератити, кератокон’юнктивіти, корнеальна виразка, трахома; зовнішній отит і хронічний гнійний середній отит. Профілактика інфекцій очей та вуха до та після хірургічних втручань.

    Спосіб застосування та дози. При лікуванні бактеріальних захворювань ока закапують по 1 краплі 2-3 рази на добу в кон’юнктивальний мішок. У перші двадні лікування інстиляції можуть бути частішими: 1 крапля через кожні 2 години протягом дня. Тривалість лікування – 7-10 днів.

    При лікуванні захворювань вуха – по 2-3 краплі кожні 4 години протягом 7 днів. При гнійних отитах у гострий період у перший день призначають по 2–3 краплі кожні 2 години.

    Побічна дія. Можливі алергічні місцеві реакції.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до хінолонів або допоміжних інгредієнтів розчину, вагітність, період лактації, дитячий вік до 15 років.

    Передозування. У зв’язку з низькою системною абсорбцією малоймовірно.

    Особливості застосування. Для відкриття флакона необхідно загвинтити до упору кришку, при цьому шип на її внутрішньому боці повинен проштрикнути крапельницю флакона. При застосуванні препарату в очі використання контактних лінз не рекомендовано.

    Перед закапуванням препарату у вухо необхідно провести аспірацію гною з промиванням антисептичним розчином.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відома.

    Умови та термін зберігання. В сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 ˚ С. Источник

    Термін зберігання – 2 роки. Термін придатності після відкриття флакона - 28 діб.





    На сайті також шукають: Лефно, Перитол інструкція, Застосування препарату Фортранс, Інструкція з використання Афлубін, Показання для застосування Новокаїн, Меновазин побічні дії, Тарка протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Пентаса