Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АНТРАЛЬ®
Назва: АНТРАЛЬ® | Шукати АНТРАЛЬ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Antral
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 0.1 г, 0.2 г №10, №10х3 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить анталю - 0.1 г або 0.2 г
Фармакотерапевтична група: Гепатопротекторні засоби
Показання: Гострий та хронічний гепатити, в т.ч. вірусний; цироз печінки; профілактика цирозу печінки після перенесеного гепатита
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.02/05212
Термін дії посвідчення: з 21.08.2002 до 21.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АНТРАЛЬ®
АТ код: A05BA50
Наказ МОЗ: 320 від 21.08.2002


Інструкція для застосування АНТРАЛЬ®

ІНСТРУКЦІЯ

 для медичного застосування препарату

АНТРАЛЬ®

(Antralum®)

Загальна характеристика:

хімічна назва: трис[N(2,3-диметил феніл)-антранілато]алюмінію моногідрат;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, жовтого кольору, з двовипуклою поверхнею;

склад: 1 таблетка містить антралю 0,1 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, магнію карбонат основний, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний, кальцію стеарат, аеросил, твін-80, м етилцелюлоза, тропеолін, титану діоксид;

1 таблетка містить антралю 0,2 г;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактози моногідрат, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний, кальцію стеарат, аеросил, натрію лаурилсульфат, гідроксипропілм етилцелюлоза (15), титанудіоксид, полісорбат-80 (твін-80), тропеолін 00.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Гепатопротекторні препарати. КодАТС А 05ВА 08.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антраль® належить до групи гепатопротекторних препаратів. Ефективний в лікуванні гострих і хронічних гепатитів різного генезу, цирозів печінки, сприяє зменшеннюастеновегетативних порушень, покращує апетит, сон, зменшує диспептичні явища. При курсовому застосуванні препарат нормалізує вміст білірубіну, гамма глобулінів, холестерину в крові, протромбі новий індекс, активністьтрансаміназ та лужної фосфатази. Антралю® властива пролонгована протизапальна, знеболювальна, жарознижувальна дія, а також імуномодулюючі властивості, противірусна активність по відношенню до вірусів гепатиту А, Е та В. За результатами до клінічних досліджень встановлено, що Антраль® в умовах гострого, під гострого та хронічного ушкоджень печінки різними ксенобіотиками та їх комбінаціями сприяє послабленню наслідків дії гепатотоксинів, активізації репаративних процесів у гепатоцитах і практичній нормалізації показників структурно-функціонального стану печінки. Препарат інгібує процеси перекисногоокислення ліпідів у крові і тканинах, підтримує активність антиоксидантних систем організму, зумовлює стабілізацію структури печінки та мембрангепатоцитів. Як відносно нешкідливий фармакологічний засіб, Антраль® не порушує функцій органів і систем організму, у нього відсутні кумулятивні властивості, імунотоксична, місцево подразлива, алергенна, ульцерогенна, ембріотоксична, тератогенна дія.

Фармакокінетика. Максимальне накопичення препарату вкрові відмічається через 180-250 хвилин, період напів виведення - 240-300хвилин. Препарат виводиться із сечею та калом.

Показання для застосування. Антраль® показаний дорослим для лікування гострих і хронічних гепатитів різного генезу (у тому числі вірусної етіології) та цирозів печінки. У педіатричній практиці Антраль® рекомендується для лікування хронічних гепатитів з помірною та високою активністю, а також постгепатитних цирозів.

Спосіб застосування та дози. Антраль® призначають усередину після їди, 3 рази на день: дорослим та дітям віком старше 10 років –по 0,2 г на прийом, дітям у віці 4-10 років – по 0,1 г на прийом. Тривалість лікування залежить від тяжкості хвороби. Середній курс лікування становить 3-4тижні. Курс лікування слід повторити після 3-4– тижневої перерви.

Побічна дія. Препарат загалом добре переноситься хворими. В одиничних випадках при тривалому застосуванні Антралю® можливі диспептичні явища, що проходять після відміни препарату.

Протипоказання. Порушення видільної функції нирок, індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. При випадковому вживанні великих доз препарату слід промити шлунок та (у разі необхідності) провести симптоматичне лікування.

Особливості застосування. Рекомендується приймати Антраль® через 20-30 хвилин після їди, з помірною кількістю води або молока.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні у пацієнтів із цирозом печінки Антраль® не впливає на активність стероїдних іцитостатичних препаратів; припускається зменшення (до 50–70 %) раніше вживаної дози стероїдів без подальшого зниження ефективності лікування. Можливе застосування Антралю® в комплексній терапії з жовчогінними та вітамінними препаратами.

Умови та термін зберігання. Таблетки Антралю® 0,1 г зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Таблетки Антралю® 0,2 г зберігати в сухому, захищеному відсвітла та недоступному для дітей місці при температурі не вище +25°С. Источник

Термін зберігання – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Антраль в аптеках




На сайті також шукають: Пульцет, Аллотон інструкція, Застосування препарату Кальцію хлорид, Інструкція з використання Доксибене, Показання для застосування Тонорма, Алора побічні дії, Наклофен дуо протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Азимед