Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
Назва: АСКОРБІНОВА КИСЛОТА | Шукати АСКОРБІНОВА КИСЛОТА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ascorbic acid
Виробник: ВАТ "Новосибхімфарм", м.Новосибірськ, Російська Федерація
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 5% по 2 мл в ампулах №10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить аскорбінової кислоти - 50.0 мг
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну С
Показання: Гіповітаміноз С, геморагічний діатез, капіляротоксикоз, кровотеча, інфекційні захворювання, інтоксикації, захворювання печінки та кишково-шлункового тракту, рани, виразки, переломи кісток, фізичні та розумові навантаження, періоди вагітності і лактації.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.03/07528
Термін дії посвідчення: з 30.10.2003 до 30.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АСКОРБІНОВА КИСЛОТА
АТ код: A11GA01
Наказ МОЗ: 500 від 30.10.2003


Інструкція для застосування АСКОРБІНОВА КИСЛОТА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

аскорбінова кислота

(ascorbic Acid)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: ascorbic acid; γ-лактон 2,3-дегідро-L-гулонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний або жовтуватий розчин;

склад: 1млрозчину містить аскорбінової кислоти 0,05 г;

допоміжні речовини: натрію гідро карбонату, натріюсерністокислого, вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Вітаміни. Прості препарати аскорбінової кислоти (вітаміну С). Код АТС A11G A01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодінаміка. Аскорбінова кислота бере участь в окисно-відновних процесах, при цьому активуються ферменти, які містять тіолові та дисульфід нігрупи, змінюється валентність металів, посилюється перебіг окисно-відновних реакцій. Результатом є неспецифічна загальностимулювальна дія на організм. Активізує діяльність залоз внутрішньої секреції, полегшує включення заліза уферитин, бере участь у вуглеводному обміні, збільшує катаболізм холестерину, поліпшує адаптаційні можливості організму та опір до інфекцій, сприяє процесам регенерації тканин, синтезу стероїдних гормонів, колагену, про колагену, нормалізації проникності капілярів.

Фармакокінетика. Через 30 хв після внутрішньом’язового введення вміст аскорбінової кислоти у крові значною мірою зростає. Аскорбінова кислота розподіляється між органами нерівномірно: набагато більше її в тканинах з інтенсивним обміном, у залозах внутрішньої секреції, надниркових залозах, менше– у статевих клітинах, головному мозку, нирках, серцевій та скелетних м’язах.25% від загальної кількості знаходиться у зв’язаному з білками вигляді. Утканинах кислота аскорбінова знаходиться внутрішньоклітинно та зв’язана запаратом Гольджі та мітохондріями.

Виводиться аскорбінова кислота з сечею (до 10%), фекаліями (до 1%), потом, слиною, грудним молоком тощо.

Показання для застосування.Лікування цинги; при кровотечах (носових, легеневих, маточних, спричинених променевою хворобою); при геморагічних діатезах; при різних інтоксикаціях та інфекційних захворюваннях; при передозуванні антикоагулянтів; ранах, які в’яло загоюються, різних дистрофіях.

Спосіб застосування тадози. Препарат вводять внутрішньом’язово або внутрішньо венно. Терапевтичні дози для дорослих –1 - 3 мл 5% розчину. В разових дозах призначають дітям до 1 року – 1 мл (50мг); від 1 до 7 років – 1,5 - 2 мл (75 - 100 мг); від 7 до 14 років – 2 - 4 мл (100 - 200 мг). Тривалість введення зумовлена характером патологічного процесу, ефективністю терапії.

Побічна дія. У поодиноких випадках можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Тромбофлебіти, схильність до тромбозів.

Передозування. При тривалому застосуванні у великих дозах можливо пригнічення інсулярного апарату підшлункової залози істимулювальний вплив на створення кортикостероїд них гормонів, прискорення утворення каменів і уратів цистину або оксалатів.

Особливості застосування. З обережністю препарат застосовують при цукровому діабеті. У зв’язку зі стимулювальним впливом препарату на синтез стероїдних гормонів при лікуванні великими дозами необхідно спостерігати за функцією нирок і артеріальним тиском.

Вагітні та жінки, які годують груддю, можуть застосовувати препарат лише за призначенням та піднаглядом лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Аскорбінова кислота послаблює дію гепарину, непрямих антикоагулянтів, збільшує ризик виникнення кристалурії при лікуванні саліцилатами. Источник

Умови зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 18°С до 25°С. Термін придатності – 1 рік.

Смотрите также: Цены на Аскорбиновая кислота в аптеках




На сайті також шукають: Урсохол, Кларитин інструкція, Проноран застосування, Зинацеф побічні дії, Новокаїн протипоказання