Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГІРЧИЧНИК-ПАКЕТ
Назва: ГІРЧИЧНИК-ПАКЕТ
Міжнародна непатентована назва: Sinapis
Виробник: ТОВ "Агрофарм", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Пластир
Форма випуску: Гірчичники-пакети № 10
Діючі речовини: Знежирений порошок гірчичної суміші, що отримується з жмиху та насіння гірчиці
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Протизапальний (відтяжний) засіб при міозитах, невралгіях, бронхітах, ларинготрахеїтах, пневмоніях, головному болі і т.ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.07.02/05118
Термін дії посвідчення: з 29.07.2002 до 29.07.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГІРЧИЧНИК-ПАКЕТ
АТ код: V03AX
Наказ МОЗ: 289 від 29.07.2002


    Інструкція для застосування ГІРЧИЧНИК-ПАКЕТ

     

    І Н С Т Р У К Ц І Я

    для медичного застосування препарату

    ГІрчичник-ПАКЕТ

    (SinapisMUS-SACCinus)

     

     

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості: пакет з паперу мікалентного абопаперу фільтрувального довговолокнистого з одного боку та паперу з поліетиленовим покриттям з іншого, розміром (11,0 ± 0,5) х (10,0 ± 0,5) см, поділений швами на чотири пакетики розміром (4,5+0,5) х (4,0+0,5) см, рівномірно заповнений порошком жовтого кольору з темними включеннями та характерним запахом гірчичного порошку;

    склад: один пакет містить порошку гірчичного – 2,71 г.

    Форма випуску. Гірчичник-пакет.

    Фармакотерапевтична група. Засоби, що стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин. Код АТС R07A.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка: Гірчичники-пакети (гірчиця) містять глікозид синігрин і фермент мірозин, який у теплій воді розщеплюєглікозид зі звільненням ефірно-гірчичної олії, яка виявляє подразнювальні властивості. Лікувальний ефект зумовлений рефлекторними реакціями, що виникаютьпри подразненні нервових закінчень шкіри. При нанесенні на шкіру викликає складний ланцюг нейрогуморальних реакцій, які сприяють усуненню застудних, запальних захворювань в легенях, зміну судинного тонусу, діяльності серця тощо.

    Показання для застосування. Гірчичники-пакети призначають у комплексному лікуванні як протизапальний (відтяжний) засіб при багатьох захворюваннях (міозити, невралгії, бронхіти, ларинготрахеїти, пневмонії, головний біль і т. ін). Іноді можна призначати при стенокардії (залежно від вираженості останньої).

    Спосіб застосування та дози. Гірчичники-пакети застосовують шляхом аплікацій на шкіру. Перед застосуванням гірчичник-пакет із 4 чарунками струшують у горизонтальному положенні для рівномірного розподілення гірчичної суміші. Не змінюючи положення, пакет опускають на 15-20 секунд утеплу воду, після чого накладають пористим боком паперу на шкіру, прикривши, злегка притискуючи, цупкою тканиною (сухий рушник і т. ін.). Час експозиції -2-3-5-10 хвилин. Гірчичник-пакет знімають при відчутті сильного печіння.

    Побічна дія. При підвищеній індивідуальній чутливості до гірчиці (речовин, які містяться в ній) виникають місцеві реакціїна шкірі. Загальні алергічні реакції типу набряку Квінке, що виникаютьвнаслідок дії ефірної пари гірчиці.

    Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість, ушкодження шкіри (гнійничкові захворювання, нейродерміт, псоріаз, мокра екзема, травматичні порушення цілісності шкірного покриву).

    Передозування. При тривалій аплікації можливе посилення описаних побічних ефектів. Лікування - симптоматичне.

    Особливості застосування. Гірчичник-пакет не можна накладати на ділянку серцята хребет. При частому накладанні гірчичників-пакетів на одне й те саме місцеможе з’явитися пігментація шкіри. Источник

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. В клінічній практиці взаємодії з іншими лікарськими засобами не спостерігалось.

    Умови та термін зберігання. Зберігають гірчичники-пакети в сухому, прохолодному, захищеному від світла місці, недоступному для дітей. Термін зберігання – 1 рік.





    На сайті також шукають: Блемарен, Кардіостад інструкція, Паста розенталя застосування, Перитол побічні дії, Синупрет протипоказання