Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Про створення Координаційного центру трансплантації органів, тканин та клітин

№ 80; прийнятий: 26-05-1994; чинний
Видавник: Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Наказ, Положення


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

Н А К А З

№ 80 від 26.05.94
м.Київ

Про створення Координаційного центру трансплантації органів, тканин та клітин

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1994 р. № 257 про створення Координаційного центру трансплантації органів, тканин та клітин  НАКАЗУЮ:

1. Створити Координаційний центр трансплантації органів, тканин та клітин 27 травня 1994 р.

2. Призначити директором Координаційного центру трансплантації органів, тканин та клітин д.м.н., керівника відділу НЦРМ АМН України Бугайова В.М.

3. Директору Центру Бугайову В.М. до 25 червня 1994 р. розробити та подати на затвердження Положення про Координаційний центр трансплантації органів, тканин та клітин, а також проекти щодо його штатного розкладу та кошторису затрат.

4. На базі Центру створити Координаційну Раду для розробки Національної програми розвитку трансплантації в Україні та вирішення питань організаційно-методичної роботи.

Призначити Головою Координаційної Ради заступника Міністра Пономаренка Віктора Михайловича.

5. В.о. начальника Головного економічного управління Т.А.Лапенко вирішити питання фінансування Центру відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1994 р. № 257.

6. Директору Центру інформаційних технологій і Національного реєстру МОЗ України В.Б.Шульженку виділити Центру необхідні приміщення.

7. Завідуючому господарством МОЗ України А.І.Матвієнку забезпечити Центр необхідними засобами зв'язку, меблями, обчислювальною технікою та іншим обладнанням.

Контроль за виконанням цього наказу покладаю на заступника Міністра В.М.Пономаренко.

Міністр Ю.П.Спіженко

Положення

про Координаційний центр трансплантації органів, тканин та клітин

1. Загальні положення

1.1. Координаційний центр трансплантації органів, тканин та клітин (далі Центр) є державною установою, підпорядкованою Міністерству охорони здоров'я України.

1.2. Фонд оплати праці працівників Центру відноситься до умов оплати праці працівників апарату органів Державної виконавчої влади, згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 21 січня 1993 року № 35.

1.3. Центр у своїй діяльності керується чинним законодавством, наказами Міністерства охорони здоров'я України та цим Положенням.

1.4. Центр є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків України, печатку із зображенням Державного герба України і своїм найменуванням, штампами.

1.5. Центр має право від свого імені укладати договори, контракти, набувати майнові та особисті немайнові права, бути позивачем та відповідачем у суді, арбітражному чи третейському суді, самостійно здійснювати операції, необхідні для його діяльності.

1.6. Центр представляє інтереси України в організації Intercontinental Network і різних державних та приватних організаціях та товариствах за межами України.

2. Основні завдання Центру

2.1. Сприяє втіленню в життя програм трансплантації в Україні та вирішення питань організаційно-методичної роботи.

2.2. Створює національну автоматизовану систему донорів та реципієнтів (Network).

2.3. Забезпечує уведення даних в автоматизовану систему і їх обробку у відповідності з форматом, прийнятим для Intercontinental Network.

2.4. Здійснює негайний пошук та надання інформації згідно запитів про наявність необхідних органів, тканин та клітин.

2.5. Організовує і проводить із залученням субконтракторів необхідні попередні обстеження донорів та донорських органів (in vivo та in vitro).

2.6. Здійснює доставку реципієнтів та донорських органів, а також забезпечує необхідне супроводження медперсоналу.

2.7. Організує післяопераційне лікування та реабілітацію пацієнтів через відповідних субконтракторів.

2.8. Встановлює у межах, визначених МОЗ України, з врахуванням індексації цін, плату, в т.ч. в іноземній валюті, за здійснення пересадок органів, тканин і клітин та лікування.

2.9. Здійснює співробітництво з країнами-учасниками Network в області трансплантації органів, тканин та клітин і проводить обмін інформацією та спеціалістами.

2.10. Визначає доцільність бюджетного фінансування наукових програм розвитку трансплантації органів, тканин та клітин в Україні.

3. Основні права

3.1. Керівництво Центром здійснюється Директором, який призначається Міністерством охорони здоров'я України. Директор діє у межах своїх повноважень і представляє інтереси Центру в державних органах, установах та організаціях, а також у відносинах з українськими та іноземними фізичними та юридичними особами, розпоряджається майном та коштами відповідно до законодавства України.

3.2. Структуру Центру за поданням директора затверджує Міністр охорони здоров'я України або його заступник.

3.3. Майно та кошти Центру складаються:

- з майна, переданого державними установами;

- з бюджетних асигнувань, що виділяються МОЗ України на утримання Центру;

- з коштів Центру, в т.ч. валютних, отриманих від власної діяльності Центру;

- з грошових внесків українських та іноземних фізичних та юридичних осіб;

- з іншого майна та коштів, отриманих відповідно до чинного законодавства України.

3.4. Основні фонди Центру є державною власністю і використовуються Центром на правах оперативного управління.

3.5. Центр має право самостійно встановлювати прямі зв'язки з іноземними організаціями і фондами, укладати з ними договори та контракти, відряджати за кордон своїх працівників, залучати до співпраці іноземних громадян тощо.

3.6. Центр веде оперативний облік та звітність у порядку, встановленому законодавством України.

3.7. Контроль за фінансово-господарською діяльністю Центру здійснює МОЗ України.

3.8. Реорганізація та ліквідація Центру здійснюється відповідно до діючого законодавства України.

Директор В.М.Бугайов





На сайті також шукають: Перфторан, Тирозур інструкція, Тридуктан застосування, Рятівник побічні дії, Кальцію хлорид протипоказання