Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПАНГРОЛ® 20000
Назва: ПАНГРОЛ® 20000 | Шукати ПАНГРОЛ® 20000 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pancreatin
Виробник: "BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP)", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 20 000 ОД № 20, № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить панкреатин (що відповідає мінімальній активності ліпази - 20000 ОД, амілази - 12000 ОД, протеази - 900 ОД)
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, кросповідон, кремнію діоксид високодисперсний, магнію стеарат, метилгідроксипропілцелюлоза, сополімер етилакрилату та кислоти метакрилової, триетилцитрат, титану діоксид, тальк, симетикону емульсія, макрогол 6000, натрію карбоксиметилцелюлоза, полісорбат 80
Фармакотерапевтична група: Ферментні препарати, які поліпшують процеси травлення
Показання: Ахілія, хронічні панкреатити з недостатньою функцією підшлункової залози, розлади травлення, пов'язані із захворюванням печінки та підшлункової залози, анацидний та гіпацидний гастрит, хронічні ентероколіти.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: 2005
Термін дії посвідчення: з 16.07.2003 до 16.07.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПАНГРОЛ® 20000
АТ код: A09AA02
Наказ МОЗ: 99 від 25.02.2004


Інструкція для застосування ПАНГРОЛ® 20000

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

Пангрол® 20 000

Pangrol® 20 000

Загальна характеристика:

міжнародна назва: панкреатин;

основні фізико-хімічні властивості: злегка двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою, від білого до злегка сірого кольору з гладенькою поверхнею;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить свинячий панкреатин з мінімальною активністю ліпази 20 000 Од. Є. Ф., амілази 12000 ОД. Є. Ф., протеази 900 Од. Є. Ф.; допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, кросповідон, кремнію діоксид високодисперсний, магнію стеарат, метилгідроксипропіл целюлоза, сополімеретил акрилату та кислоти метакрилової, триетилцитрат, титану діоксид, тальк, симетикону емульсія, макрогол 6000, натрію карбоксим етилцелюлоза, полісорбат 80.

Форма випуску. Таблетки , вкриті оболонкою, кишково розчинні.

Фармакотерапевтична група. Полі ферментні препарати А 09 АА 02.

 

Фармакологічні властивості. Панкреатин – це фермент підшлункової залози, який приймає участь у перетравлюванні білків, жирів та вуглеводів. Перетравлю вальна активність визначається активністю ферментів. Вирішальним фактором – є ферментна активність ліпази, а також, вміст трипсину, в той час, як амілолітична активність має значення тільки при терапії муковісцидозу, оскільки, навіть при значному зниженні секреторної активності підшлункової залози, амілаза володіє достатньою активністю.

Фармакокінетика. У зв’язку з тим, що панкреатин не всмоктується організмом, навести дані по його фармакокінетиці та біодоступностінеможливо.

Показання для застосування. Пангрол® 20 000 застосовується при хронічному панкреатиті, муковісцидозі. Препарат застосовують, також, при станах після одночасної резекції шлунку та тонкого кишечнику, при функціональному прискоренні проходження їжі через кишечник, при розладах кишечнику, при порушенні в системі “печінка-жовчний міхур”, при одночасному вживанні важко перетравлюваної рослинної їжі, жирної їжі та незвичної їжі. Окрім цього Пангрол®20 000 застосовується при здутті кишечнику, при підготовці до рентгенологічних або ультразвукових діагностичних досліджень кишечника.

Спосіб застосування та дози. Дозування препарату індивідуальне для кожного хворого та визначається лікарем у відповідності до ступеня тяжкості розладу травлення, яке має місце. Якщо Ви приймаєте препарат самостійно, то, зазвичай, приймають по 1 – 2 таблетці під час їжі. Залежно від виду їжі та тяжкості розладу травлення, доза може бути значно вищою. Не рекомендують перевищувати добову дозу, яка дорівнює 15 000 – 20 000 ОД ліпази на кг маситіла. Таблетки приймають не розжовуючи та запивають достатньою кількістю рідини. Питання про тривалість лікування вирішує лікар.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції після прийому панкреатину. У поодиноких випадках у пацієнтів з муковісцидозом відбувалося утворення стенозу у нижньому відділі тонкого кишечнику. Запори та непрохідність кишечнику відносяться до відомих ускладнень у пацієнтів хворих на муковісцидоз. У зв’язкуз цим, при наявності скарг на подібні явища, треба враховувати можливість виникнення стенозів.

Протипоказання. Даний лікарський засіб не дозволяється застосовувати при гострому запаленні або хронічному запаленні підшлункової залози в стадії загострення, а також, при підвищеній чутливості до компонентів препаратуПангрол® 20 000.

Передозування. Симптоми передозування не відомі.

Особливості застосування. Застереження для застосування Пангрол®20 000 при вагітності та годуванні груддю відсутні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома. Источник

Умови та термін зберігання. Термін придатності 3 роки. Зберігати при температурі не вище 25° С та у недоступному для дітей місці!

Смотрите также: Цены на Пангрол в аптеках




На сайті також шукають: Симватин, Кверцетин інструкція, Застосування препарату Флюколд, Інструкція з використання Суксилеп, Показання для застосування Дифлюзол, Гірчичники побічні дії, Клексан протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Галоперидол