Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГІРЧИЧНИКИ
Назва: ГІРЧИЧНИКИ | Шукати ГІРЧИЧНИКИ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Sinapis
Виробник: ТОВ "Науково-комерційна виробничо-торгівельна фірма "Вісмут", м.Донецьк, Україна
Лікарська форма: Пластир
Форма випуску: Гірчичники № 10 у пакетах
Діючі речовини: 1 гірчичник містить порошку гірчичного - 1.0 г
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Місцевоподразнювальний відтягувальний засіб при хронічних артритах, невралгіях, міозитах, радикулітах, люмбаго, невралгії трійчастого нерва, вегетативних полігангліоневритах, холєентропії, застудних захворюваннях.
Термін придатності: 1,5р
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0782/01/01
Термін дії посвідчення: з 17.03.2004 до 17.03.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГІРЧИЧНИКИ
АТ код: V03AX
Наказ МОЗ: 141 від 17.03.2004


Інструкція для застосування ГІРЧИЧНИКИ

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

  ГІрчичники

(Charta Sinapis)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:прямокутні аркуші паперу, шириною 8±0,5 см, довжиною 12,5±0,5 см, вкриті рівним шаром маси знежиреного порошку гірчиці, який одержують із насіння та макухи гірчиці. Покриття має жовтуватий колір ізтемними вкрапленнями і слабкий специфічний запах. При змочуванні теплою водою виражено відчувається запах ефірної гірчичної олії. При згинанні аркуша гірчична маса не повинна відвалюватися.

склад: один гірчичник містить порошку гірчичного – 1 г;

допоміжні речовини: гель-мастило контактне (КМ).

Форма випуску. Гірчичники.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин. Код АТС R07A.

Фармакологічні властивості.

 В гірчичному порошку, нанесеному на папір, міститься глікозид синігрин і ферментмірозин, який у теплій воді розщеплює глікозид зі звільненням ефірно-гірчичної олії, яка виявляє подразнювальні властивості. Лікувальний ефект зумовлений рефлекторними реакціями, що виникають при подразненні нервових закінчень шкіри. При нанесенні на шкіру викликає складний ланцюг нейрогуморальних реакцій, які сприяють усуненню застудних, запальних захворювань в легенях, зміну судинного тонусу, діяльності серця тощо.

Показання для застосування. Гірчичники призначають у комплексному лікуванні як протизапальний (відтяжний) засіб при багатьох захворюваннях (міозити, невралгії, бронхіти, ларинготрахеїти, пневмонії, головний біль і т. ін). Іноді можна призначати при стенокардії (залежно від вираженості останньої).

Спосіб застосування тадози. Гірчичники застосовують шляхом аплікацій нашкіру. Перед аплікацією гірчичник рівномірно змочують теплою водою, яка займає якусь ємність, і накладають на шкіру, прикриваючи зверху сухим рушником. Час експозиції становить 5 - 15 хв (до появи вираженого почервоніння шкіри, сильного печіння). Кількість аплікацій і їхчастота залежать від форми і вираженості захворювання, ефективності гірчичників самих по собі або при застосуванні останніх у комплексній терапії.

Побічна дія. При підвищеній індивідуальній чутливості до гірчиці або тривалій експозиції можливе виникнення опіків, везикульозного висипу і некрозів на тій ділянці шкіри, дезастосовувались гірчичники. Можливі загальні алергічні реакції типу набряку Квінке, що виникають внаслідок дії ефірної пари гірчиці.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість, ушкодження шкіри у місці накладання гірчичників (гнійничкові захворювання, нейродерміти, псоріаз, мокра екзема, травматичні порушення цілісності шкірного покриву).

Взаємодія з лікарськими засобами.

У клінічній практиці взаємодії зіншими лікарськими засобами не спостерігалось.

Передозування. При тривалій аплікації можливе посилення описаних побічних ефектів. Лікування ускладнень –симптоматичне.

Особливості застосування. Не можна накладати гірчичники на ділянку серця, хребет. При частому прикладанні гірчичників наодне й те саме місце утворюється пігментація шкіри.

У дітей раннього віку прикладати гірчичники на шкіру доцільно зворотною стороною або через полотняну тканину. Після закінчення процедури шкіру обмивають, видаляють залишки гірчиці і витирають насухо.

Умови та термін зберігання. Зберігають гірчичники усухому, прохолодному, захищеному від світла місці, недоступному для дітей. Источник

Термін придатності – 1,5 року.

Смотрите также: Цены на Горчичник в аптеках




На сайті також шукають: Клексан, Галоперидол інструкція, Застосування препарату Лавекс, Інструкція з використання Диприван, Показання для застосування Дермовейт, Постинор побічні дії, Грамокс-д протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Нітро