Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РЕЛІФ
Назва: РЕЛІФ | Шукати РЕЛІФ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Сагмел, Інк./Фамар С.А., США/Греція
Лікарська форма: Мазь
Форма випуску: Мазь ректальна по 28,4 г у тубах
Діючі речовини: 100 г мазі містять: жиру печінки акули - 3.0 г, фенілефрину - 0.25 г
Допоміжні речовини: Масло мінеральне, вітамін Е, олія чебрецю, олія кукурудзяна, гліцерин, вазелін, метилпарабен, пропілпарабен, безводний ланолін, кислота бензойна, спирт ланоліновий, парафін, вода очищена, віск білий
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Свербіж, печія і дискомфорт, що супроводжують геморой та інші захворювання аноректальної зони, а також ерозія, тріщини, мікротравми в ділянці заднього проходу.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3173/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.05.2005 по 25.05.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РЕЛІФ
АТ код: C05AX
Наказ МОЗ: 218 від 28.04.2007


Інструкція для застосування РЕЛІФ

І н с т р у к ц і я

для   медичного застосування препарату

РЕЛІФ

(RELIEF)


Загальна   характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:   напівпрозора, жовтуватого кольору м'яка однорідна мазь   із запахом риб'ячого жиру;

склад: 1 г мазі містить фенілефрину гідро хлориду 2,5 мг (0,25%), масла печінки акули 30 мг (3%);

допоміжні речовини: масло мінеральне, вітамін Е, олія чебрецю, олія кукурудзяна, гліцерин, вазелін, метилпарабен, пропіл парабен, безводний ланолін, кислота бензойна, спирт ланоліновий, парафін, вода очищена, віск білий.


Форма випуску. Мазь ректальна.


Фармакотерапевтична група. Анти гемороїдальні засоби для місцевого застосування. Код АТС С 05АD03.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Масло печінки акули виявляє локальну протизапальну, гемостатичну, ранозагоюючу та імуномодулюючу дію.

Фенілефрину гідро хлорид приводить до місцевого судинозвужуючого ефекту. Це нормалізує співвідношення між припливом крові до гемороїдальних вузлів і відтоком крові від них, а також сприяє зменшенню ексудації, набряклості, свербежу, серозних виділень при геморої та інших захворюваннях аноректальної зони.

Мінеральне масло, кукурудзяна олія та гліцерин як безпечна основа мазі мають пом'якшувальну дію.


Фармакокінетика. Препарат для місцевого застосування. Фенілефрин, що входить до його складу, ін активується тканинною моноаміноксидазою, неактивні метаболіти виділяються в складі слизу або, у незначних кількостях, нирками.  


Показання для застосування. Симптоматичне лікування свербежу, печіння і дискомфорту, що супроводжують геморой та інші захворювання аноректальної зони, а також при ерозіях, тріщинах, мікротравмах у ділянці заднього проходу.


Спосіб застосування та дози. Препарат застосовувати після проведення гігієнічних процедур. Зняти з аплікатора захисний ковпачок. Прикріпити аплікатор до тюбика і видавити невеличку кількість мазі для змащування аплікатора. Мазь обережно наноситься через аплікатор на уражені ділянки ззовні або всередині заднього проходу до 4 разів на день, бажано ввечері, ранком або після кожного випорожнення кишечнику.

Після кожного використання старанно промити аплікатор і помістити його в захисний ковпачок.

Дітям до 12 років застосовувати тільки за наявності прямих обґрунтованих показань.


Побічна дія. Контактний дерматит, шкірні алергічні реакції (гіперемія, шкірний висип, свербіж). У випадках істотного перевищення доз, що рекомендуються, може спостерігатися схильність до гіперкоагуляції.


Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого компонента препарату, тромбоемболічна хвороба, гранулоцит опенія.


Передозування. У випадках істотного перевищення рекомендованих разових і добових доз масла печінки акули може спостерігатися схильність до прискореного згортання крові. Виникнення симптомів передозування потребує припинення застосування препарату та симптоматичного лікування.  


Особливості застосування. У разі рясних кров'янистих виділень із заднього проходу або за наявності симптомів захворювання протягом 7 днів лікування необхідно додатково проконсультуватися з проктологом.

Вагітним і жінкам, які годують груддю, препарат необхідно застосовувати в разі крайньої потреби у випадку, коли користь для матері перевищує потенційний ризик для плоду / дитини.


Взаємодія з   іншими лікарськими засобами. Не рекомендується без суворих медичних показань і лікарського контролю застосовувати препарат на фоні регулярного прийому інгібіторів МАО, антидепресантів і гіпотензивних засобів.


Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, темному, недоступному для дітей місці при температурі не вище 27º С.

Термін придатності - 2 роки. Розкриття туби і початок застосування препарату не впливає на термін придатності за умови щільного закриття її ковпачком щоразу після застосування. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. По 28,4 г мазі у тубах, запаяних з одного боку і з ковпачком - з іншого. Туби вміщені у   картонні упаковки. У кожній упаковці є аплікатор у вигляді   трубки з отворами для введення мазі.


Виробник.    САГМЕЛ, Інк. США.


Адреса.       1580 S. Milwaukee Ave, Suite 218 Источник

                    Libertyville, IL 60048, USA.


Смотрите также: Цены на Релиф в аптеках




На сайті також шукають: Адвокард, Фунготек інструкція, Клей бф-6 застосування, Пульмекс побічні дії, Марвелон протипоказання