Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГІНКОФАР® АКТІВ
Назва: ГІНКОФАР® АКТІВ | Шукати ГІНКОФАР® АКТІВ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Біофарм Лтд, Польща
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 10, № 30, № 60
Діючі речовини: 1 таблетка містить: сухого екстракту з кореня женьшеню (Panax ginseng radix extr. sicc.) з вмістом не менше як 4% гінсенозидів - 100 мг, сухого екстракту з листя гінкго дволопатевого (Ginkgo bilobae fol. extr. sicc.) з вмістом 24% гінкгофлавоноглікозидів і 6% терпенових лактонів - 60 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, повідон, кросповідон, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат, гідроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, заліза оксид жовтий (Е172), поліетиленгліколь 400
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Порушення пам'яті, період хронічної втоми, психічного виснаження, які супроводжуються зниженням психофізичної активності.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6072/01/01
Термін дії посвідчення: з 19.03.2007 по 19.03.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГІНКОФАР® АКТІВ
АТ код: N06DX
Наказ МОЗ: 127 від 19.03.2007


Інструкція для застосування ГІНКОФАР® АКТІВ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГІНКОФАР®АКТІВ

(GINKOFAR® AСTIV)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою бежево-жовтого кольору, з гладкою поверхнею, без пошкоджень, допускаються вкраплення від світло-коричневого до темно-коричневого кольору;

склад: 1 таблетка містить 100 мг сухого екстракту з кореня женьшеню (Panax ginseng radix extr. sicc.), з вмістом не менше як 4% гінсенозидів та 60 мг сухого екстракту з листя гінкго дволопатевого (Ginkgo bilobae fol. extr. sicc.) з вмістом 24% гінкгофлавоноглікозидів   і 6% терпенових лактонів;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, повідон, кросповідон, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат, гідроксипропілм етилцелюлоза, титану діоксид, заліза оксид жовтий (Е 172), полі етиленгліколь 400.


Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.


Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються при деменції. Код АТС N06D X.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Гінкофар®Актів – це комбінований засіб, до складу якого входять стандартизовані екстракти з кореня женьшеню та листя гінкго дволопатевого, він покращує пам’ять, периферичний кровообіг, що підвищує споживання кисню тканинами, толерантність організму до психічних та фізичних навантажень, а також зменшує симптоми психічного виснаження. Покращання периферичного кровообігу, яке, у свою чергу, впливає позитивно на пам’ять та інші вищезгадані параметри, відбувається за рахунок поліпшення реологічних властивостей крові (зменшення в’язкості крові, агрегації тромбоцитів, підвищення еластичності клітинної оболонки еритроцитів), що зумовлює краще кровопостачання ЦНС.

Фармакокінетика. Фармакокінетика не досліджувалась.

Показання для застосування. Порушення пам’яті, період хронічної втоми, психічного виснаження, які супроводжуються зниженням психофізичної активності.


Спосіб застосування та дози. Гінкофар®Актів застосовують для дорослих та дітей старше 12 років перорально по 2 - 3 таблетки перед або відразу після їжі, запиваючи склянкою води. Таблетки найкраще застосовувати зранку та після обіду.

Терапевтичний ефект проявляється на 2-й тиждень застосування. Курс лікування може становити 3 місяці, потім необхідно зробити кількатижневу перерву. Після консультації з лікарем лікування можна продовжити, застосовуючи препарат 2 рази на добу по 1 таблетці перед або відразу після їжі, запиваючи склянкою води.


Побічна дія. При дотриманні рекомендованого дозування препарат добре переноситься. У поодиноких випадках можуть виникати розлади з боку шлунково-кишкового тракту, головний біль, безсоння, шкірні алергічні реакції та зниження артеріального тиску.


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Вагітність і лактація. Дитячий вік до 12 років.


Передозування. Передозування лікарських засобів, що містять екстракт женьшеню, може спричинити так званий «женьшеневий синдром», який проявляється діареєю, висипаннями на шкірі, а також артеріальною гіпертензією. Застосування препарату в дозах, що перевищують рекомендовані, може спричинити появу розладів з боку шлунково-кишкового тракту,   головний біль, безсоння, зниження артеріального тиску. Лікування симптоматичне.


Особливості   застосування. У поодиноких випадках препарат може знижувати артеріальний тиск. Гінкофар®Актів може знижувати рівень глюкози в крові.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами і рухомими механізмами, що потребують великої концентрації уваги.

Препарат не впливає на здатність керування транспортом і можливість працювати зі складними механізмами.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Тривале застосування препарату Гінкофар®Актів може впливати на час згортання крові при одночасному застосуванні із похідними гідроксикумарину та ацетил саліциловою кислотою. Лікарський засіб може посилювати дію цукрознижуючих препаратів. Гінкофар®Актів застосовують з обережністю при одночасній гормональній терапії (наприклад, естрогенами, гормонами кори надниркових залоз).  


Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. По 10 таблеток у блістері, по 1, по 3 або по 6 блістерів у картонній   коробці.


Виробник. БІОФАРМ Лтд. Источник


Адреса. 60-198 Познань, вул. Валбжиска, 13, Польща.



Смотрите также: Цены на Гинкофар в аптеках




На сайті також шукають: Немотан, Цель т інструкція, Стугерон застосування, Форт-гель побічні дії, Супрастин протипоказання