Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КВЕРЦЕТИН
Назва: КВЕРЦЕТИН | Шукати КВЕРЦЕТИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Quercetin
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Гранули
Форма випуску: Гранули по 2 г (0,04 г/1 г) у пакетах
Діючі речовини: 100 г гранул містять кверцетину - 4.0 г
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну Р
Показання: Профілактика і лікування місцевих променевих уражень після рентген- та гамма-променевої терапії; лікування парадонтозу, ерозивно- виразкових захворювань слизової оболонки ротової порожнини; гнійно- запальні захворювання м'яких тканин; нейроциркуляторна д
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0119/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.12.2003 до 11.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КВЕРЦЕТИН
АТ код: C05CX02
Наказ МОЗ: 575 від 11.12.2003


Інструкція для застосування КВЕРЦЕТИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КВЕРЦЕТИН

(QUERCETIN)

Загальна характеристика:

хімічна назва: 2-(3,4-дигідроксифеніл)-3,5,7-тригідрокси-4Н-1-бензопіран-4-ондигідрат;

основні фізико-хімічні властивості: гранули жовтого с зеленуватим відтінком кольору;

склад: в 100 г гранул міститься 4 г кверцетину;

допоміжні речовини: пектин яблучний, глюкоза, цукор.

Форма випуску. Гранули.

Фармакотерапевтична група.Капіляростабілізуючі засоби. Код АТС С 05С Х 02**.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Флавоноїд кверцетин є агліконом багатьох рослиннихфлавоноїдних глікозидів, у тому числі рутину і належить до вітамінних препаратів групи Р. Внаслідок капіляростабілізуючих властивостей, пов’язаних з антиоксидантним, мембраностабілізуючим впливом, препарат знижує проникність капілярів. Кверцетин має протизапальний ефект завдяки блокаді ліпооксигеназногошляху метаболізму арахідонової кислоти, зниженню синтезу лейкотрієнів, серотоніну і інших медіаторів запалення.

Кверцетин виявляє антиульцерогенну дію, пов’язану із застосуванням протизапальних засобів, а також має радіопротекторну активність (після рентген- і гамма-опромінень).

Кардіопротекторні властивості кверцетину пов’язані з підвищенням енергетичного забезпечення кардіоміоцитів завдяки антиоксидантному впливу та поліпшення кровообігу.

Регенеративні властивості кверцетину полягають у прискоренні загоєння ран. Препарат може впливати на процеси ре моделювання кісткової тканини, він проявляє стійку імуномодулюючу активність.

Експериментально визначені також діуретичні, спазмолітичні, антисклеротичні властивості. кверцетинздатний нормалізувати артеріальний тиск і стимулювати вивільнення інсуліну, прискорювати агрегацію тромбоцитів, пригнічувати синтез тромбоксану.

Кверцетин також зв’язується з рецепторами естрогенів. Завдяки естрогеноподібним властивостям, (вплив напролінгідроксил азу, пригнічення фактора некрозу пухлин та синтез інтерлейкінів) препарат має проостеокластні ефекти.

Фармакокінетика. Не вивчалася. Препарат добре всмоктується.

Показання для застосування. Профілактика і лікування місцевих променевих уражень після рентген- тагамма-променевої терапії; лікування парадонтозу, ерозивно-виразкових захворювань слизової оболонки ротової порожнини; гнійно-запальних захворюваньм’яких тканин; у комплексному лікуванні клімактеричного, вертебрально-больового синдрому, нейрорефлекторних проявів остеохондрозу хребта; хронічногогломерулонефриту; для попередження ерозивно-виразкових уражень верхніх відділів травного каналу, спричинених прийманням не стероїдних протизапальних засобів. Препарат застосовують при нейроциркуляторній дистонії, ішемічній хворобі серця, стенокардії напруги ІІ-ІІІ ФК .

Спосіб застосування та дози. Для місцевого застосування 2 г гранулКверцетину розчиняють в 10 мл гарячої води (або 1 г в 5 мл) і настоюють до отримання геля. При парадонтозі та ерозивно-виразкових захворюваннях слизової оболонки ротової порожнини щодня застосовують одну аплікацію гелем, який попередньо наносять на стерильні серветки.

Хворим, які проживають у зонах, забруднених радіонуклідами, Кверцетин призначають внутрішньо дорослим та дітям старше 12років по 1 г (1/2 чайної ложки) 2 рази на добу. Кверцетин рекомендують приймати за 30 хв до їди, попередньо розчинивши гранули в ½ склянки води.

В комплексній терапії гнійно-запальних захворювань м’яких тканин Кверцетин призначають дорослим та дітям старше 12років місцево і внутрішньо в тих самих дозах: місцево - 2 г гранул Кверцетинуна 10 мл гарячої води (або 1 г на 5 мл), внутрішньо - по 1 г (1/2 чайної ложки) на ½ склянки води, 2 рази на добу.

Для профілактики і лікування місцевих уражень при променевій хворобі препарат призначають місцево і внутрішньо. Аплікації гелем здійснюють на пошкоджені ділянки тіла 2-3 рази на добу. Всередину дорослим та дітям старше 12 років призначають по 1 г 3-4 рази на добу. Дляцього 1/2 чайної ложки гранул Кверцетину (1 г) розчиняють в ½ склянки води, настоюють і приймають за 30 хвилин до їди.

Дорослим хворим з нейрорефлекторнимипроявами остеохондрозу хребта, хронічним гломерулонефритом, ішемічною хворобою серця, а також з метою запобігання ульцерогенній дії не стероїднихпротизапальних засобів препарат призначають у дозі 3 г на добу, розподіленій натри прийоми.

При сумісному застосуванні з не стероїднимипротизапальними засобами дорослим можливе застосування дози 6 г (3 рази на добупо 2 г) з метою запобігання проявам виразкової хвороби шлунка.

Підліткам, які хворіють на нейроциркуляторнудистонію призначають по 2,0 г гранул Кверцетину двічі на добу впродовж місяця.

Для лікування жінок у пре- і постменопауз нийперіод із вертебральним больовим синдромом у комплексне лікування включають гранули Кверцетину по 1,0 г три рази на добу. Термін лікування становить 6місяців.

Передозування. При тривалому застосуванні можливі прояви підвищеної чутливості до препарату увигляді алергічних реакцій, що потребують проведення симптоматичної терапії.

Побічна дія. Можливі прояви підвищеної індивідуальної чутливості, висипання, свербіж.

Протипоказання. Підвищена чутливість до кверцетину та препаратів зР-вітамінною активністю.

Особливості застосування. Хоча Кверцетин належить практично до нетоксичних препаратів, застосування його під час вагітності небажане, особливоу першому триместрі вагітності; під час лактації приймати препарат також не рекомендують. Даних клінічних випробувань у дітей молодше 12 років немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При застосуванні Кверцетину з препаратами кислоти аскорбінової спостерігається сумація ефектів. Источник

При комбінації препарату з не стероїднимипротизапальними засобами посилюється протизапальна дія.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 0С.

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Кверцетин в аптеках




На сайті також шукають: Флюколд, Суксилеп інструкція, Застосування препарату Дифлюзол, Інструкція з використання Гірчичники, Показання для застосування Клексан, Галоперидол побічні дії, Лавекс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Диприван