Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПРОСТАТОФІТ
Назва: ПРОСТАТОФІТ | Шукати ПРОСТАТОФІТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ТОВ "Науково-виробнича фармацевтична компанія "Ейм", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Настоянка
Форма випуску: Настойка складна по 100 мл у банках скляних або полімерних; у флаконах полімерних
Діючі речовини: 1 мл настойки складної містить: біологічно активні речовини з коренів кропиви 0,04 г; кореневищ аїру 0,02 г; квіток ромашки 0,02 г, трави буркуну 0,02 г; трави чистотілу 0,02 г; трави кропиви собачої (пустирника) 0,02 г; бруньок берези 0,02 г; плодів софори японської 0,02 г; листя шавлії 0,02 г
Допоміжні речовини: Спирт етиловий 70%
Фармакотерапевтична група: Гепатопротекторні засоби
Показання: Функціональні порушення сечовипускання при доброякісній гіпертрофії передміхурової залози.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4204/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.02.2006 до 27.02.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПРОСТАТОФІТ
АТ код: G04CX10
Наказ МОЗ: 85 від 27.02.2006


Інструкція для застосування ПРОСТАТОФІТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату ПРОСТАТОФІТ

(PROSTATOPHYTUM)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина бурого кольору, зі специфічним запахом. Допускається наявність осаду;

склад: 1 мл настойки складної містить біологічно активні речовини з суміші рослинної сировини: коренів кропиви 0,04 г; кореневищ аїру 0,02 г; квіток ромашки 0,02 г; трави буркуну 0,02 г; трави чистотілу 0,02 г; трави пустирника 0,02 г; бруньок березових 0,02 г; плодів софори японської 0,02 г; листя шавлії 0,02 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий 70%.

Форма випуску. Настойка складна.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при доброякісній гіпертрофії передміхурової залози. Інші препарати. Код АТС G04C X10**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Впливає на обмін речовин у передміхуровій залозі такоригує уродинаміку. ПРОСТАТОФІТ має протизапальну (пригнічує ексудативні процеси та розвиток фіброзно-грануляційної тканини, знижує вираженістьзапальної реакції), аналгетичну та спазмолітичну дію, а також помірнуанти андроген ну активність при підвищеному (але не нормальному) рівні андрогенів.

Фармакокінетика. Беручи до уваги те, що компоненти препарату мають рослинне походження і дія препарату є сукупною дією його компонентів, фармакокінетичні дослідження не проводилися.

Показання для застосування. Лікування хронічних простатитів, у комплексній терапії початкової стадії доброякісної гіперплазії передміхурової залози, а також неспецифічних запальних захворювань сечовивідних шляхів; для профілактики порушень функції передміхурової залози та уродинаміки, зумовлених віком.

Спосіб застосування та дози. ПРОСТАТОФІТ застосовують внутрішньо, з розрахунку 5-10 мл (1-2 чайні ложки) на 80-120 мл (1/3-1/2 склянки) води 2-3 рази на день, через годину після їди. Вища разова доза при пероральному прийомі становить 10 мл (2 чайні ложки); максимальна добова — 20мл. Курс лікування становить 21 день. Курс лікування можна повторити через 2тижні. Кратність курсів визначає лікар залежно від тяжкості перебігу захворювання та досягнутого ефекту лікування.

Для посилення терапевтичного ефекту поряд із застосуванням ПРОСТАТОФІТУвнутрішньо його призначають ректально (розведення 1:20). ПРОСТАТОФІТ у виглядімікро клізм застосовують 1 раз на добу (найкраще на ніч) щодня протягом 2-3тижнів, залежно від перебігу захворювання. Для мікро клізм 5 мл препарату розводять у 100 мл (1/2 склянки) теплої води  (35-400С).

Побічна дія. Можливі алергічні реакції (кропивниця, свербіж).

Протипоказання. При обох шляхах застосування: підвищена чутливість до компонентів препарату; при пероральному прийомі: хронічний алкоголізм, непереносимість алкоголю, гіперацидні стани, виразкова хвороба шлунка та 12-палої кишки, цироз печінки, прийом нейролептиків і транквілізаторів, дитячий вік до 14 років.

Передозування. Передозування препарату ПРОСТАТОФІТ супроводжується гострим алкогольним отруєнням, симптоми аналогічні симптомам отруєння етиловим спиртом. При концентрації спирту в крові  3-4 г/л (300-400 мг/%) розвивається виражена інтоксикація. Лікування коматозного стану полягає в промиванні шлунка, прийомі адсорбентів; терапія – симптоматична. Хороший ефектдає застосування кисню. Можливо, виникне необхідність у штучному диханні.

Особливості застосування. Перед застосуванням збовтати. У період застосування препарату (внутрішньо) слід утримуватися від потенційно небезпечних видів діяльності, що потребують підвищеної уваги та швидких рухових і психічних реакцій (керування транспортними засобами та механізмами).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Оскільки ПРОСТАТОФІТ містить спирт етиловий 70%, можливо потенціювання дії снотворних і седативних препаратів, транквілізаторів.

Умови та термін зберігання.Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 0С. Источник

Термін придатності – 2роки.

Смотрите также: Цены на Простатофит в аптеках




На сайті також шукають: Таблетки від кашлю, Нітро інструкція, Вес-норма застосування, Пивні дріжджі побічні дії, Мумійо протипоказання