Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РОМАШКИ КВІТКИ
Назва: РОМАШКИ КВІТКИ | Шукати РОМАШКИ КВІТКИ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Matricaria chamomilla
Виробник: ЗАТ "Ліктрави", м.Житомир, Україна
Лікарська форма: Квітки
Форма випуску: Квітки обмолочені по 50 г у пачках
Діючі речовини: Ромашки квітки обмолочені - 100%
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Спазми кишечнику, проноси, метеоризм, а також запальні захворювання горла та порожнини рота (тонзиліти, фарингіти, стоматити, гінгівіти та ін.).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.04.02/04580
Термін дії посвідчення: з 02.04.2002 до 02.04.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РОМАШКИ КВІТКИ
АТ код: D11AX20
Наказ МОЗ: 125 від 02.04.2002


Інструкція для застосування РОМАШКИ КВІТКИ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

РОМАШКИКВІТКИ

(CHAMOMILLAEFLORES)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Chamomilla recutita;

основні фізико-хімічні властивості: суміш трубчастих і язичкових квіток, квітколож та їх шматочків, зрідка цілісних квітковіх кошиків, а також шматочків стебел і листя. Колір від світло-жовтого до жовтувато-зеленого з білими вкрапленнями. Запах сильний, ароматний. Смак пряний, гіркуватий, злегка слизистий;

склад: ромашки квітки обмолочені.

Форма випуску. Квітки.

Фармакотерапевтична група. Дерматологічні засоби. КодАТС D11А Х 20.

Фармакологічні властивості. Квітки ромашки обмолоченімістять олію ефірну, до складу якої входить хамазулен, прохамазулен, інші терпени і сесквітерпени, а також флавоноїди, кумарини, полісахариди, солі мінеральні, каротин, кислоту аскорбінову, сито стерин, холін, кислоти органічні. Цей комплекс біологічно активних речовин має болезаспокійливу, протизапальну, антисептичну, в’яжучу дію. Препарати із квіток ромашки обмолочених посилюють процеси регенерації тканин.

Показання для застосування. Зовнішньо застосовують принабряках, фурункулах та інших гнійно-запальних захворюваннях шкіри, пітливості ніг, запальних захворюваннях ротової порожнини та горла.

Спосіб застосування та дози. 8 г (2 столові ложки) квіток вміщують у емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 45 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Об’єм настою доводять кип’яченою водою до 200 мл. Зовнішньо використовують для полоскань, примочок, ванночок, ванн.

Тривалість курсу лікування визначається лікарем індивідуально з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягну-того терапевтичного ефекту і переносимості препарату.

Побічна дія. Настій іноді подразнюєшкіру. При індивідуальній підвищеній чутливості до препарату можливий розвиток алергічних реакцій (гіперемія, висипи, свербіж та набрякання шкіри). При появі побічних реакцій припинити прийом препарату.

Протипоказання. Індивідуальна чутливість добіологічно активних речовин, що містяться в лікарському засобі.

Передозування. Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.

Особливості застосування. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготований настій – у прохолодному (8-15 оС ) місці, не більше 2 діб. Источник

Термін придатності - 1 рік.

Смотрите также: Цены на Ромашки цветки в аптеках




На сайті також шукають: Азицин, Пектусин інструкція, Ретарпен застосування, Боларекс побічні дії, Вальтрекс протипоказання