Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КАЛІЮ ОРОТАТ
Назва: КАЛІЮ ОРОТАТ | Шукати КАЛІЮ ОРОТАТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Potassium orotate
Виробник: ВАТ "Лубнифарм", м.Лубни, Полтавська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.5 г № 10 у контурних безчарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить калію оротату - 0.5 г
Фармакотерапевтична група: Різні засоби, які стимулюють метаболічні процеси
Показання: Комплексна терапія захворювань печінки (за виключенням цирозу печінки з асцитом), викликаних гострими і хронічними інтоксикаціями, дистрофії міокарда, аліментарної та аміментарно-інфекційної дистрофії у дітей; прогресуюча м'язова дистрофія.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.06.03/07032
Термін дії посвідчення: з 19.06.2003 до 19.06.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КАЛІЮ ОРОТАТ
АТ код: A14B
Наказ МОЗ: 266 від 19.06.2003


Інструкція для застосування КАЛІЮ ОРОТАТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

  КАЛІЮ ОРОТАТ

(KALII OROTAS)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: orotic acid;1,2,3,6-тетрагідро-2-6-діокси-4-піримідинкарбонова кислота;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, з плоскою поверхнею, рискою і фаскою;

склад: 1 таблетка містить 0,5 г калію оротату;

допоміжні речовини: цукор молочний, желатин харчовий, кислота стеаринова, крохмаль картопляний.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Не стероїдні анаболічні засоби. Код АТС А 14В.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Калію оротат – калієва сіль оротової кислоти. Оротовакислота є одним із попередників синтезу в організмі піримідинових основ, щовходять до складу нуклеїнових кислот, які беруть участь у синтезі білкових молекул. Завдяки цьому калію оротат застосовується як стимулятор метаболізм упри порушеннях білкового обміну. Крім цього, оротова кислота впливає на обмін галактози, знижує рівень загальних ліпідів та холестерину.

Показання для застосування. Калію оротат застосовується в комплексній терапії з іншими лікарськими засобами (вітамінами, кардіотонічними препаратами тощо) при захворюваннях печінки (за винятком цирозу з асцитом), викликаних гострими та хронічними інтоксикаціями, при дистрофії міокарда та інфаркті, аліментарній та аліментарно-інфекційній дистрофії у дітей; рідко в комплексній терапії аритмій (екстрасистолії, миготливої аритмії) та прогресуючої м’язовоїдистрофії; при анеміях та інших станах, що потребують стимуляцій анаболічнихпроцесів, у тому числі при значних фізичних навантаженнях.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають внутрішньо за 1 год. доабо через 4 год. після їди. Доза для дорослих від 0,5 до 1,5 г на добу (по 0,25г - 0,5 г 2 - 3 рази на добу). Максимальна добова доза для дорослих – 3 г.

Дітям при аліментарній та аліментарно-інфекційній дистрофії, при анеміях, під час реконвалесценції препарат призначають з розрахунку 10 - 20 мгна 1 кг маси тіла на добу (у 2 - 3 прийоми).

Курс лікування – 3 - 5 тижнів. За необхідності курс лікування повторюють після місячної перерви.

Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься. В окремих випадках можуть виникати шкірні алергічні реакції, диспепсія, які швидко минають після відміни препарату. Можливе виникнення гіперкаліємії, що супроводжується парестезією, зміною показників ЕКГ та потребує відміни препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату; цироз печінки засцитом, гіперкаліємія.

Передозування. При тривалому прийомі спостерігаються алергічні дерматози, що потребують проведення десенсибілізуючої терапії; гіперкаліємія, яка потребує відміни препарату.

Особливості застосування. Калію оротат не слід застосовувати під час їди узв’язку з можливістю взаємодії з її компонентами. Препарат призначають під контролем рівня калію в крові.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При взаємодії з калій зберігаючи мидіуретиками, інгібіторами АПФ, циклоспорином можливе виникнення гіперкаліємії.

Препарат застосовують у комплексній терапії з іншими лікарськими засобами (вітамінами, кардіотонічними препаратами). Ефективність оротовоїкислоти підвищується при одночасному застосуванні з фолієвою кислотою іціанкобаламіном. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому місці, при температурі 18 - 25°С. Термін придатності – 4 роки.

Смотрите также: Цены на Калия оротат в аптеках




На сайті також шукають: Меридіа, Локрен інструкція, Фраксипарин застосування, Софрадекс побічні дії, Левасил протипоказання