Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НІТТИФОР
Назва: НІТТИФОР | Шукати НІТТИФОР в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Permethrin
Виробник: "TEVA Pharmaceutical Industries Ltd" на заводі "TEVA Pharmaceutical Works Co. Ltd", Ізраїль/Угорщина
Лікарська форма: Крем
Форма випуску: Крем 1% з кондиціонером по 115 г у флаконах
Діючі речовини: 100 г крему містять перметрину - 1.0 г
Допоміжні речовини: Метилгідроксибензоат, пропілгідроксибензоат, з'єднання четвертинні амонієві жиру гідрогенізованого, похідні четвертинні амонієві гідролізату протеїну, спирт цетостеариловий, речовина ароматична, барвники, спирт ізопропіловий, вода
Фармакотерапевтична група: Засоби для лікування педикульозу
Показання: Лікування педикульозу, спричиненого Pediculus humanus var. Capitis (головні воші).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.02.03/05950
Термін дії посвідчення: з 17.02.2003 до 17.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НІТТИФОР
АТ код: P03AC04
Наказ МОЗ: 412 від 17.08.2005


Інструкція для застосування НІТТИФОР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НІТТИФОР

(NITTYFOR®)

 

Загальна характеристика:

міжнародна назва: permethrine;

основні фізико-хімічні властивості:крем жовтогарячого кольору зі специфічним запахом;

склад: 1 г крему з кондиціонером містить 10 мг перметрину;

допоміжні речовини: метилгідроксибензоат, пропілгідроксибензоат, з’єднання четвертинні амонієві жиру гідрогенізованого, похідні четвертинні амонієві гідролізату протеїну, спирт цетостеариловий, речовина ароматична, барвники, спирт ізопропіловий, вода.

Форма випуску. Крем.

Фармакотерапевтична група. Засоби проти ектопаразитів. Код АТС Р 03А С 04.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Активна речовина: перметрин - це синтетичний інсектицид, ефективний щодо багатьох паразитів, у тому числі вошей, кліщів, бліх та інших артроподів. Перметрин діє на мембрану нервових клітин, припиняє надходження іонів натрієвими каналами, які регулюють поляризацію мембран. Внаслідок цього відбувається затримка ре поляризації мембран і параліч паразитів. Згідно з дослідженнями in vitro перметрин ефективний відносно вошей і гнид Pediculushumanus var. Capitis (головні воші). Висока ефективність лікування (97 - 99% -згідно з даними, на 14-й день після одноразової обробки хворих на педикульоз) пояснюється поєднанням подвійної дії препарату на саму вошу і на її потомство, а також тривалим збереженням препарату на волоссі, що запобігає повторному зараженню.

Фармакокінетика.Після аплікації на шкірі абсорбція становить десь 2%. Частина препарату, що потрапила у системний кровоток, швидко гідралізується до неактивних метаболітів. Виводиться нирками у вигляді метаболітів.

Показання для застосування. Лікування педикульозу, спричиненогоPediculus humanus var. Capitis (головні воші).

Спосіб застосування та дози. Препарат призначений тільки для зовнішнього застосування. Застосуванням крему Ніттифор необхідно проводити на щойно вимитому звичайним шампунем і просушеному насухо волоссі. Перед застосуванням крему флакон необхідно добре струснути. Крем наноситься рівномірно на волосся ішкіру голови (особливо за вухами і на потилиці). Через 10 хвилин необхідно сполоснути волосся водою і висушити. Наприклад, обробки рекомендовано вичесати волосся частим гребінцем для видалення загиблих вошей та гнид. Якщо було виявлено воші на другому тижні після обробки (після 7 днів з моменту застосування препарату), процедуру необхідно повторити.

Побічна дія. Побічна дія зустрічається дуже рідко, слабко виражена, тимчасова. В окремих випадках на місці обробки можуть виникнути алергічні реакції: шкірні висипання, подразнення, легке печіння, свербіж, набряк.

Протипоказання. Підвищена чутливість до перметрину, гострі запальні захворювання шкіри волосистої частини голови, період лактації, дитячий вік до 2років.

Передозування. Невідомо.

Особливості застосування. При підвищеній чутливості до компонентів препарату застосування крему необхідно припинити. Під час обробки препаратом необхідно запобігати потраплянню препарату на слизові оболонки очей, носа, ротової порожнини. У разі потрапляння на слизові оболонки їх потрібно промити проточною водою. Застосовувати препаратна ушкодженій шкірі необхідно після консультації з лікарем. Випадкове застосування препарату внутрішньо малими дітьми, може спричинити алкогольне отруєння внаслідок вмісту ізопропілового спирту. Персонал, який проводить багаторазові обробки препаратом, повинен захищати руки гумовими рукавичками. Хоча перметрин не подразнює слизові оболонки очей, слід запобігати потрапляння крему в очі. Волосся необхідно мити теплою водою з шампунем для нормального волосся і вичісувати частим гребнем. Цю процедуру необхідно повторювати двічі на тиждень.

Оскільки останніми роками з’явилися види вошей, стійких до різноманітних речовин, ефективність препарату обмежена. Тому, якщо після обробки згідно з інструкцією, не виявлено бажаного результату, потрібно використати препарат з іншим хімічним складом, оскільки ураження, спричинене вошами, стійкими до діючої речовини. Рекомендовано порадитися з лікарем.

Застосування препарату під час вагітності та лактації.

Контрольовані клінічні дослідження у вагітних жінок не проводились, тому питання про доцільність застосування препарату у цієї категорії хворих лікар вирішує індивідуально.

Застосування препарату у дітей.

Перметриннешкідливий і ефективний у дітей після 2 років. Клінічні дослідження на безпечність та ефективність у дітей до 2-х років не проводились.

Для запобігання зараження один від одного необхідно одночасно провести обробку всіх заражених. Не потрібно проводити обробку у тих, у кого не знайдено вошей. Гребінці й щітки для волосся мають бути індивідуальними і їх необхідно добре вичистити після вичісування. Для знищення вошей і гнид на рушниках, постільній білизні і подушках їх необхідно випрати при температурі не менше 60º С .

Для профілактики не застосовувати!

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відома. Источник

Умови татермін зберігання.Зберігати у недоступних для дітей місцях, при кімнатній температурі (15-25º С). Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Ниттифор в аптеках




На сайті також шукають: Пентаса, Лансопразол інструкція, Флюанксол застосування, Галстена побічні дії, Нейро-норм протипоказання