Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПРОАЛОР
Назва: ПРОАЛОР | Шукати ПРОАЛОР в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 10, № 10х2, № 10х3 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить: фенольного гідрофобного препарату прополісу - 0.035 г (у перерахуванні на 100% вміст суми фенольних сполук 0.0175 г), аскорбінової кислоти - 0.0315 г
Фармакотерапевтична група: Різні біогенні препарати
Показання: Гострі і хронічні запальні процеси ротової порожнини, глотки і гортані, запальні процеси після тонзилектомії та інших оперативних втручань на ЛОР-органах, стоматити, радіоепітеліїти
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.03.03/06246
Термін дії посвідчення: з 27.03.2003 до 27.03.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПРОАЛОР
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 138 від 27.03.2003


Інструкція для застосування ПРОАЛОР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПРОАЛОР

(PROALORUM)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки від світло-коричневого досвітло-коричневого з зеленуватим або сіруватим відтінком кольору з вкраплення мита специфічним запахом;

склад: 1таблетка містить фенольного гідрофобного препарату прополісу (в перерахуванні на 100 % вміст суми фенольних сполук) 0,0175 г, кислоти аскорбінової 0,0315 г;

допоміжні речовини: магнію стеарат, цукор-рафінад, крохмаль картопляний, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний.

 

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла. Код АТС R02A A20.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Комбінований препарат, дія якого обумовлена компонентами, що входять до його складу. Фенольний гідрофобний препарат прополісу має антимікробну (діє на стафілококи, кишкову, синє гнійну паличку), протигрибкову (діє на гриби роду Candida), протизапальну, ранозагоюючу та дезодоруючу дію. Аскорбінова кислота бере участь у регуляціїокислювально-відновних процесів, вуглеводного обміну, згортанні крові, регенерації тканин. Проявляє також загально стимулюючу дію, підвищує опір організму інфекціям, нормалізує проникність капілярів.

Показання для застосування. Гострі та хронічні запальні процеси ротової порожнини, глотки і гортані (фарингіти, назофарингіти, ларингіти, ларинготрахеїти), запальні процеси післятонзилектомії та інших опертивних втручань на ЛОР-органах, стоматити, радіоепітеліїти.

Спосіб застосування та дози. Дорослим застосовують сублінгвально. Для лікування гострих і хронічних захворювань ротової порожнини і глотки у дорослих (стоматити, фарингіти, назофарингіти, ларингіти, ларинготрахеїти) Проалорприймають по 1 таблетці 3 рази на добу, утримуючи їх під язиком до повного розсмоктування. За добу можна приймати до 10 таблеток. Для лікування ларингітів, ларинготрахеїтів в першу добу – по 2 таблетки через кожні 2 год, унаступні – по 1-2 таблетки 3 рази на добу. При лікуванні радіоепітеліїтів I таII ступенів – по 1 таблетці 3-4 рази на добу, III ступеня– по 1 таблетці 4-6разів на добу. Курс повного лікування –залежно від ефективності – від 5 до 10днів.

Побічна дія. Можливі алергійні реакції (свербіж, шкірні висипання, почервоніння шкіри).

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату (прополісу та/або аскорбінові кислоті), гостра екзема, дитячий вік до 15 років.

Передозування. При передозуванні можливе посилення побічної дії препарату. У випадках появи алергійних реакцій препарат необхідно відмінити, призначити антигістамінні засоби.

Особливості застосування. У пацієнтів з підвищеною чутливістю до продуктів бджільництва (у т. ч. в анамнезі) можливі алергійні реакції на Проалор.

З обережністю і під спостереженням лікаря слід застосовувати Проалорпри вагітності й у період лактації.

З обережністю слід застосовувати таблетки Проалор водіям автотранспорту, тому що можливе спотворювання результатів дослідження на алкоголь.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Проалор не рекомендується вживати одночасно з іншими антисептичними засобами або продуктами бджільництва, мультивітамінними препаратами, гормональними контрацептивами, лужними розчинами для пиття.

Аскорбінова кислота, що входить до складу препарату, підвищує всмоктування пеніциліну, заліза, зменшує дію гепарину, непрямих антикоагулянтів, збільшує ризик виникнення кристалурії при лікуванні саліцилатами.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недос, тупному для дітей сухому, захищеному від світла та місці, при температурі не вище 25 0С. Источник

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Проалор в аптеках




На сайті також шукають: Люголя розчин, Зитрокс інструкція, Цитрамон в застосування, Семакс побічні дії, Спазмомен протипоказання