Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛАНПРО™
Назва: ЛАНПРО™ | Шукати ЛАНПРО™ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Lansoprazole
Виробник: "Unichem Laboratories Ltd.", Індія
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули кишковорозчинні по 30 мг № 10х2, № (10х2)х5
Діючі речовини: 1 капсула містить лансопразолу - 30.0 мг
Допоміжні речовини: Манітол, натрію дигідрофосфат, крохмаль, кальцію карбонат, цукор, повідон (PVPK 30), гидроксипропілметилцелюлоза
Фармакотерапевтична група: Стимулятори та блокатори Н2-рецепторів та подібні за дією препарати
Показання: Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки у фазі загострення, ерозивно-виразковий езофагіт, синдром Золлінгера-Еллісона, ерадикація Helicobacter pylori.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.04.03/06477
Термін дії посвідчення: з 08.04.2003 до 08.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛАНПРО™
АТ код: A02BC03
Наказ МОЗ: 573 від 18.08.2006


Інструкція для застосування ЛАНПРО™

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛАНПРО™

 (LANPRO)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: lansoprazole;

основні фізико-хімічні властивості тверді желатинові кишково-розчинні капсули матового білого/блакитного кольору знаписом LANPRO, що містять білі або майже білі гранули;

склад: 1 капсула містить 30 мг лансопразолу;

допоміжні речовини: манітол, натрію дигідро фосфат, крохмаль, кальцію карбонат, цукор, повідон (PVPK 30), гидроксипропілм етилцелюлоза.

Форма випуску. Кишково-розчинні капсули.

Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування пептичної виразки. КодАТСА 02ВС 03.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Ланпро™ - проти виразковий зaci6, який містить діючу речовину лансопразол.

Лансопразол пригнічує шлункову секрецію, гальмуючи активність Н+-+-АТФ-ази в парієтальних клітинах шлунката блокуючи таким чином останню фазу секреції соляної кислоти. Це призводить до зменшення рівня базальної секреції незалежно від природи подразнення. Дія препарату настає швидко, залежить від дози, діє протягом 24 годин. Ланпро™ маєтакож захисну дію, підвищуючи оксигнацію слизової оболонки i збільшуючи секрецію бікарбонатів. Препарат не діє на моторику шлунково-кишкового тракту.

Фармакокінетика. Лансопразол абсорбується у кишечнику. У здорових добровольців при прийомі 30 мг препарату максимальна концентрація в плазмі становить 0,75 - 1,15 мг/л i досягається протягом 1,5 -2,2 годин. Максимальна концентрація в плазмі i біодоступність залежать від особливостей пацієнта i не змінюються залежно від частоти прийому препарату. Зв’язування препарату з білками плазми становить 97,7 - 99,4%. Лансопразолзначною мірою підлягає ефекту первинного проходження.

Лансопразол виводиться з організму з жовчю i сечею. Період напів виведення становить 1,3 - 1,7 годин.

Період напів виведення збільшується у хворих з вираженими порушеннями функції печінки i у пацієнтів старше 69 років. У пацієнтів з порушеннями функції нирок абсорбція лансопразолу практично не змінюється.

Показання для застосування. Ланпро™ застосовують при: виразковій xeopo6iдванадцяти палої кишки i шлунка у фазі загострення; ерозивно-виразковомуезофагіті; синдромі Золлінгера-Еллісона; ерадикації Helicobacter pylori услизовій оболонці шлунка у інфікованих хворих на виразкову хворобу шлункадванадцяти палої кишки.

Cnoci6 застосування та дози. Виразкова хвороба дванадцяти палої кишки. Препарат призначають у дозі 30 мг 1 раз на добу вранці. Тривалість лікування - 2 - 4 тижні.

Виразкова хвороба шлунка, ерозивно-виразковий езофагіт. Препарат призначають у дозі 30 мг 1 раз на добу. За необхідності дозу підвищують до 60 мг 1 раз на добу. Тривалість лікування - від 4 до 8 тижнів.

Синдром Золлінгера-Еллісона. Препарат призначають індивідуально до досягнення рівня базальної кислотної продукції менше 10ммоль/год.

При проведені ерадикації Helicobacter pyloriзастосовують різні схеми терапії.

При проведені “потрійної терапії” Ланпро™призначають по 1 капсулі (30 мг) двічі на добу в комбінації з метронідазолом (400 мг 3 рази на добу) або тинідазолом (500 мг 1 раз на добу) плюскларитроміцин (250 мг двічі на добу). Призначають також Ланпро™ по 1 капсулі разом з амоксициліном (500 мг 3 рази на добу) i метронідазолом (400 мг 3 разина добу). Тривалість лікування - 1 тиждень.

При проведені “квадро-терапії” вдається досягтиерадикації Helicobacter pylori, стійких до дії відомих антибіотиків. У такому разі Ланпро™ призначають по 1 капсулі (30 мг) 2 рази на добу з препаратами вісмуту по 120 мг 4 рази на добу (доза дана у перерахуванні на оксид вісмуту) плюс тетрациклін (500 мг 4 рази на добу) плюс метронідазол (250 мг 4 рази надобу) або тінідазол (500 мг 2 рази на добу). Як препарати вiсмуту можуть застосовуватися колоїдний субцитрат вісмуту, галат вісмуту, субсаліцилатвісмуту. Терапію проводять протягом 1 тижня.

Побічна дія. Ланпротм зазвичай переноситься добре, алезрідка можуть виникати побічні ефекти.

3 боку шлунково-кишкового тракту i печінки: діарея, біль у животі, нудота, відсутність апетиту, зрідка - запор.

3 боку нервової системи: головний біль, зрідка -запаморочення, сонливість.

3 боку органів дихання: рідко - фарингіти, риніти.

Алергічні реакції: шкірні висипи.

Дуже рідко можуть виникнути депресія та міалгія.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, вагітність, період лактації, дитячий вік до 14 років.

Передозування. Дотепер випадків передозування не спостерігалося. Специфічного антидоту немає.

Особливості застосування. 3 обережністю призначають пацієнтам з вираженими порушеннями функції печінки.

Перед початком i після закінчення лікуванняобов’язковий ендоскопічний контроль для виключення злоякісного новоутворення, оскільки лікування препаратом Ланпро може замаскувати симптоми i відстрочити правильну діагностику.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Пацієнтам, що отримують теофілін, Ланпро™призначають з обережністю i під суворим наглядом лікаря. Антациди, що містять гідроокиси алюмінію i магнію слід приймати через 2 години теля прийому Ланпро™.

Одночасний прийом препарату з пероральними контрацептивами не спричиняло змін рівня гормонів. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, темному місці, при кімнатній температурі. Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Ланпро в аптеках




На сайті також шукають: Афлубін, Фенобарбитал інструкція, Кеторолак застосування, Трибудат побічні дії, Целестодерм-в протипоказання