Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МЕБЕНДАЗОЛ-М
Назва: МЕБЕНДАЗОЛ-М | Шукати МЕБЕНДАЗОЛ-М в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mebendazole
Виробник: ВАТ "Монфарм", м.Монастирище, Черкаська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.1 г № 10 у контурних чарункових, безчарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить мебендазолу - 0.1 г
Фармакотерапевтична група: Протиглисні (антигельмінтні) засоби
Показання: Лікування ентеробіозу, аскаридозу, анкілостомідозу, стронгілоїдозу, трихоцефалозу, нематодозів, ехінококозу, теніозу, трихінельозу, а також змішаних глистних інвазій.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.05.03/06775
Термін дії посвідчення: з 21.05.2003 до 21.05.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МЕБЕНДАЗОЛ-М
АТ код: P02CA01
Наказ МОЗ: 227 від 21.05.2003


Інструкція для застосування МЕБЕНДАЗОЛ-М

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МЕБЕНДАЗОЛ-М

Mebendazolum-M

Загальна характеристика:

міжнародна тахімічна назви: мebendazolum; метил-N-(5-бензоїл-1Н-бензимідазол-2-їл) карбамат;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки сірувато-жовтого кольору, з плоскою поверхнею, з фаскою, зі специфічним запахом;

склад: 1 таблетка містить мебендазолу 0,1 г;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, полівініл-піролідон, тальк, кальцію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтичнагрупа. Протигельмінт ні засоби. Мебендазол. Код АТС: Р 02С А 01.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Антигельмінтний препарат широкого спектра дії. Мебендазол селективно порушує активність мікротубулярної системи клітин кишкового каналу гельмінтів, порушуючи функцію цих клітин. Це приводить до гальмування транспортування та всмоктування поживних речовин, зокрема глюкози, до необоротної дегенерації кишкового каналу і загибелі гельмінтів.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо практично не всмоктується в шлунково-кишковому тракті. Виводиться з калом. Незначна частина препарату, потрапляючи в кров, на 90 % зв'язується з білками плазми іметаболізується в печінці.

Показання для застосування. Ентеробіоз, аскаридоз, анкілостомі доз, стронгілоїдоз, трихоцефальоз, теніоз, комбіновані інвазії, що спричиняються зазначеними гельмінтами.

Спосіб застосування тадози. Дорослі при ентеробіозі застосовують у дозі 100 мг одноразово. Оскільки можливі повторні інвазії, рекомендується повторний одноразовий прийом через 2 і 4 тижні, в тій же дозі. Доцільно проводити одночасне лікування всіх членів родини.

При аскаридозі, трихоцефальозі, анкілостомі дозі і змішаних гельмінтозах дорослим –

по 100 мг 2 рази на добу (вранці і ввечері) протягом 3 днів.

При теніозі тастронгілоїдозі дорослим рекомендують приймати по 200 мг 2 рази на добу протягом 3 днів.

Доза для дітей зберігається на рівні 1 таблетки 2 рази на добу протягом 3 днів.

Побічна дія. В окремих випадках, при тривалому застосуванні, можливі минущий біль в ділянці живота тадіарея, алергічні реакції (шкірний висип, кропив’янка, ангіо невротичнийнабряк). У більшості випадків побічні явища виражені незначно.

Протипоказання.Підвищена чутливість домебендазолу, виражені порушення функції печінки, вагітність, годування груддю, дитячий вік до 1року.

Передозування. При випадковому передозуванні можуть виникати спазми кишечнику, нудота, блювання, діарея. У поодиноких випадках, при лікуванні ехінококозу, при тривалому прийомі препарату у більш високих дозах, ніж рекомендовано, спостерігаються оборотні порушення функції печінки, гепатит, нейтропенія.

Специфічного антидоту немає. Рекомендується промивання шлунка водним розчином марганцевокислого калію (20 мг на 100мл), застосування активованого вугілля.

Особливості застосування. Під час лікуванняМебендазолом -М не потрібно застосування дієти і проносних засобів. Протягом доби після прийому препарату забороняється вживання алкоголю. При тривалому застосуванні необхідно контролю вати картину периферичної крові, функцію нирокі печінки. Мебендазол знижує потребу в інсуліні у пацієнтів з цукровим діабетом.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасний прийом циметидину, особливо тривалий, може спричинити підвищення концентрації мебендазолу в плазмі крові внаслідок сповільнення його метаболізму в печінці. У цьому випадку для корекції дози препарату рекомендується визначення концентрації мебендазолу вплазмі крові. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін зберігання - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Мебендазол в аптеках




На сайті також шукають: Цефутил, Тонзилотрен інструкція, Дексаметазон застосування, Біфі-форм побічні дії, Омеп протипоказання