Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БІОАНТИСЕПТ
Назва: БІОАНТИСЕПТ | Шукати БІОАНТИСЕПТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ДП "Дубов'язівський спиртовий завод", Конотопський р-н, Сумська обл., Україна
Лікарська форма: Рідина
Форма випуску: Рідина для зовнішнього застосування по 2 л у флаконах поліетиленових; по 5 л у каністрах поліетиленових; по 200 л у бочках поліетиленових
Діючі речовини: 100 мл рідини містять: полігексаметиленгуінідину гідрохлориду - 0.125 г, діетилфталату - 0.09 г
Фармакотерапевтична група: Дезінфекційні засоби
Показання: Хірургічна антисептика рук медичного персоналу; гігієнічна антисептика рук до і після діагностичних, терапевтичних процедур, після контакту з інфекційними хворими; підготовка операційного та ін'єкційного полів у пацієнтів; знезараження рук тощо.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.09.02/05342
Термін дії посвідчення: з 27.09.2002 до 27.09.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БІОАНТИСЕПТ
АТ код: D08AX10
Наказ МОЗ: 65 від 09.02.2004


Інструкція для застосування БІОАНТИСЕПТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

БІОАНТИСЕПТ

 

 (BIOANTISEPT)

 Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна рідина з характерним запахом спирту;

склад: 100 г рідини містять полігексаметиленгуанідіну гідро хлориду – 0,125 г, спирт етиловий 94,2 г;

  допоміжні речовини: гліцерин, діетилфталат, вода дистильована.

Форма випуску. Рідина для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезінфікуючі засоби.

Код АТС D08А Х 10**.

Фармакологічні властивості. Препарат має виражену бактерицидну (в тому числі до патогенних мікро організмів з родини кишкових збудників дизентерії та сальмонелезу), вірулецидною (включаючи збудника герпесу, ВІЛ-інфекції, парентеральних гепатитів – гепатит В, ентеровірусів), фунгіцидну та туберкулоцидну дії.

Показання для застосування. Антисептичний засіб “Біоантисепт”використовується як антисептик для проведення хірургічної антисептики рук медичного персоналу перед різними хірургічними втручаннями; гігієнічної антисептики рук до і після діагностичних, терапевтичних процедур, після контакту з інфекційними хворими, контамінованими матеріалами; для підготовки операційного та ін’єкційного поля у пацієнтів у лікувально-профілактичних закладах та вдома, ліктьових згинів донорів; для знезараження рук в учасників технологічних процесів (харчова, м’ясо-молочна, фармацевтична промисловість), працівників комунальних об’єктів (парикмахерські, косметичні кабінети та ін.).

Спосіб застосування та дози.

Хірургічна антисептика рук

У техніці проведення акцент робиться на ретельну обробку піднігтьових ділянок, нігтьового ложа та між пальцевих проміжків, обов’язкову послідовність етапів обробки та фіксацію часу кожного етапу.

Спочатку рукимиють теплою проточною водою (38 – 42 С) з милом (одноразовим або рідким) протягом 2-х хвилин. М’які щітки (продезінфіковані) при митті рук використовуються виключно для обробки нігтів, нігтьових лож. Після миття руки висушують стерильною одноразовою серветкою.

Нігтьові танавколо нігтьові ділянки обробляються одноразовими стерильними дерев’янимипаличками або стерильними ватними шариками, змоченими Біоантисептом.

У шкіру кистей та передпліч порціями по 2.5 - 3 мл ретельно та енергійно втирають антисептик протягом 5 хв, не допускаючи висихання препарату під час всього періоду обробки. Загальні витрати препарату – 10 мл.

При тривалості операції більше ніж 3 години хірургічну обробку необхідно повторити.

За необхідності обмивання перчаток в ході операції (забруднення кров’ю, ексудатом тощо) тавідсутністі стерильної дистильованої води можна використовувати Біоантисепт.

Примітка:

Наносити антисептик необхідно на абсолютно сухі руки для запобігання зниженню ефективності антисептичної обробки через можливе розведення препарату.

Щітки використовувати тільки для обробки нігтів, оскільки в іншому разі знижується тривалість реманентної (залишкової) дії антисептика внаслідок зменшення рогового шару шкіри – накопичувача антисептика.

Суворе дозування та втирання антисептика є обов’язковими вимогами у техніці застосування.

Техніка антисептичної обробки операційного поля

Шкіру операційного поля протирають стерильною одноразовою серветкою (ватно-марлевим тампоном), змоченою антисептиком (5 мл) протягом 2.5 хв, потім іншою серветкою (тампоном) втирають 5 мл антисептика протягом 5 хвилин. Антисептичний препарат висихає сам через 1-2 хв. після закінчення обробки. Наприкінці операції та після накладання швів краї рани протягом 30 секунд змазують антисептиком.

Примітка

При обробці ретельно та енергійно втирають антисептик в шкіру.

Антисептичний ефект наступає через 30 сек. –2 хв. після закінчення обробки шкіри антисептиком.

При зазначеному способі обробки антисептик зберігає залишкову (реманентну) протимікробну дію до 3 годин.

Антисептична обробка при «малих» хірургічних втручаннях (пункції, ін”єкціїтощо), порушенні цілісності шкіри

У шкіру втирають серветкою (тампоном) 3 мл антисептика протягом 30 сек. При пункції в органи, суглоби, спинномозковий канал час збільшують до 1 хв.

Примітка

Шкіру у місці катетеризації кровоносних судин необхідно обробити

як операційне поле.

 

  Гігієнічна антисептика рук.

  Етап попереднього миття рук водою з милом відсутній. Нанести 3 млантисептика на руки, ретельно втирати в шкіру протягом 30сек.-1хв. У разі сильного забруднення рук патологічним матеріалом руки обмивають антисептиком протягом 30сек.-1хв. (або обтирають серветкою, дезінфекційною серветкою або змоченим в антисептичному засобі ватно-марлевим тампоном) і втирають у шкіру 3мл антисептика протягом 1хв., потім, за необхідності, змивають водою з милом. При коротких інтервалах між процедурами гігієнічна антисептика рук проводиться шляхом втирання малої кількості антисептика протягом не менше 30 сек. (узв»язку з наявністю залишкової протимікробної дії).

Побічна дія. Відсутня шкірно–резорбтивна дія тапов’язана з цим загально токсична дія.

Протипоказання. Препарат протипоказаний у разі алергії доодного з його компонентів. Источник

Умови татермін зберігання. Зберігається у прохолодному, при температурі від 0°С до 25°С, недоступному для дітей місці, в герметично закупореній посуді, подалі від вогню, окремо від харчових продуктів, напоїв. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Биоантисепт в аптеках




На сайті також шукають: Дигоксин, Іов-венум інструкція, Левомицетин застосування, Діувер побічні дії, Траватан протипоказання