Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РОМАШКИ КВІТКИ
Назва: РОМАШКИ КВІТКИ | Шукати РОМАШКИ КВІТКИ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Matricaria chamomilla
Виробник: ТОВ "Чернiгiвська фармацевтична фабрика", м.Чернігів, Україна
Лікарська форма: Квітки
Форма випуску: Квітки по 100 г у пачках
Діючі речовини: Квітки ромашки - 100%
Фармакотерапевтична група: В'яжучі, обволікаючі та антацидні засоби
Показання: Внутрішньо та ректально - спазми кишечнику, проноси, метеоризм, застудні захворювання і алергічні реакції; зовнішньо - запальні захворювання горла і порожнини рота.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.03/07502
Термін дії посвідчення: з 27.10.2003 до 27.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РОМАШКИ КВІТКИ
АТ код: D11AX20
Наказ МОЗ: 491 від 27.10.2003


Інструкція для застосування РОМАШКИ КВІТКИ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

РОМАШКИ КВІТКИ

(Flores Chamomillae)

Загальна характеристика: міжнародна назва: Matrikariachamomilla; основні фізико-хімічні властивості: колір білий, жовтий, жовтувато-зелений. Запах міцний, ароматний. Смак пряний, гіркуватий, злегка слизистий;

склад: 1пачка містить квіток ромашки - 100 г;

Форма випуску. Квітки.

Фармакотерапевтична група. Різні дерматологічні препарати. Код АТС Д 11А Х 20.

Фармакологічні властивості. Квітки ромашки внаслідок дії азулену, ефірної олії, антемісової кислоти, глікозиду, терпену, капринової кислоти, ізовалер’яновоїкислоти, слизу, камеді, білків виявляють протизапальні властивості, підсилюють процеси регенерації тканин, виявляють деякий антисептичний та в'яжучий вплив, мають виражену спазмолітичну дію завдяки апигенину. Препарати ромашки лікарської збільшують секреторну діяльність травних залоз, стимулюють жовчовиділення та збуджують апетит, ліквідовують спазми органів черевної порожнини, проявляють знеболюючу, противоалергічну, антимікробну дію. При зовнішньому застосуванні препарати ромашки проявляють противозапальну, знеболюючу, епітелізуючу, антимікробну та антимікотичну дію.

Показання для застосування. Ромашки квітки застосовують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, верхніх дихальних шляхів, а також при лікуванні набряків, фурункулів, інших гнійно-запальних процесах шкіри, пітливості ніг. Застосовують також при спазмах кишечнику, метеоризмі. Настій квіток ромашки використовують для полоскання при запаленні слизових оболонок ротової порожнини, для промивання гнійних ран, язв, гемороїдальних вузлів, спринцюванню при кольпіті, ендоцервіциті та ін.

Спосіб застосування та дози. Застосовують ромашки квітки у вигляді чаю (заварити 1 столову ложку ромашки у склянці окропу, охолодити, профільтрувати) або настою.

Спосіб приготування настою: 3 столові ложки квіток вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл кип'яченої води кімнатної температури, закривають кришкою і нагрівають на киплячій водяній бані 15 хв. Повністю охолоджують при кімнатній температурі, проціджують, залишок віджимають до процідженого настою. Настій доводять кип'яченою водою до 200 мл.

Застосовують внутрішньо (по 1-5 столових ложок 2-3 рази на день) та уклізмах при спазмах кишечнику, метеоризмі і проносах. Внутрішньо приймають також потогінний засіб. Як слабкий антисептичний і в’яжучий засіб призначають зовнішньо для полоскання, примочок і ванн.

Побічна дія. Настій іноді викликає подразнення шкіри.

Протипоказання. Злоякісні новоутворення, туберкульоз.

Передозування. Не виявлено.

Особливості застосування. Перші ознаки поліпшення стану з'являються через 1місяць після початку лікування.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не виявлено. Источник

Умови і термін зберігання. Ромашки квітки зберігають у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі не вище +250С. Приготований настій – у прохолодному місці, не більше 2 діб. Термін придатності - 1 рік.

Смотрите также: Цены на Ромашки цветки в аптеках




На сайті також шукають: Таденан, Рятівник інструкція, Застосування препарату На сон, Інструкція з використання Вокара, Показання для застосування Калію перманганат, Ретарпен побічні дії, Ксанакс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Меновазин