Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КОЛД-ІКС
Назва: КОЛД-ІКС | Шукати КОЛД-ІКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Umedica Laboratories Pvt. Ltd", Індія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки № 4
Діючі речовини: 1 таблетка містить: парацетамолу - 500.0 мг, кофеїну - 30.0 мг, фенілефрину гідрохлориду - 25.0 мг, хлорфеніраміну малеату - 2.0 мг
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Гострий та хронічний риніти, алергічний риніт, гострий синусит, ринорея, грип та ГРВІ, незначний біль у горлі, головний біль, гарячка.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.12.02/05627
Термін дії посвідчення: з 16.12.2002 до 16.12.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КОЛД-ІКС
АТ код: R01BA51
Наказ МОЗ: 470 від 16.12.2002


Інструкція для застосування КОЛД-ІКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КОЛД-ІКС

(СOLD-X)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: пласка, кругла біла таблетка з фаскою тарискою на одному боці;

склад: 1 таблетка містить парацетамолу– 500 мг, кофеїну – 30 мг, фенілефрину гідро хлориду – 25 мг, хлорфенірамінумалеату – 2 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, кальцію гідро фосфат, желатин, натрію метилпарабен, натрію пропіл парабен, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат.

 
Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики-антипіретики. Код АТС R01BA51.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Комбінований препарат. Колд-ікс виявляє болезаспокійливу, протикашлеву та протизапальну активність, має судинозвужувальну дію, зменшує набряк та гіперемію слизових оболонок верхніх дихальних шляхів та придаткових пазух, має проти алергічну дію, зменшує проникність судин слизової оболонки верхніх відділів дихальних шляхів, запобігає надмірному сльозовиділенню, свербежу в очах та носі.

Фармакокінетика. Компоненти препарату Колд-ікс швидко всмоктуються у шлунково-кишковому тракті, утворюючи максимальні концентрації у плазмі крові протягом 30 – 120 хв. після прийому. Період напів виведення становить від 1 до 4 год. Компоненти препаратуметаболізуються у печінці і видаляються з організму переважно з сечею. Компоненти препарату проникають через плацентарний бар’єр і виявляються угрудному молоці.

Показання для застосування. Гострий та хронічний риніти; алергічний риніт; гострий синусит; ринорея (надмірне виділення із носа); грип та ОРВІ, незначний біль у горлі, головний біль, гарячка.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старшим 12 років призначають внутрішньо по 1 таблетці 1 – 2 рази на добу. Дітям віком від 6 до 12 років – від ½ до 1 таблетки два рази на добу. Курс лікування до 3 –6діб. При хронічному риніті приймати препарат не більше 30 діб.

Побічна дія. Сонливість, підвищена втомлюваність, запаморочення, уповільнення психічних і рухових реакцій, шкірні висипання, нудота, запор, тахікардія, серцебиття, сухість слизових оболонок, диспепсія, біль у животі.

Протипоказання. Артеріальна гіпертензія, астма, глаукома, захворювання коронарних судин, підвищена чутливість до компонентів препарату, періоди вагітності та лактації, гострі захворювання печінки і нирок, діти вікомдо 6 років. Не призначати пацієнтам, які протягом останніх 14 діб приймали інгібітори моноамін оксидази.

Передозування. Симптоми: важкі ураження печінки, нудота, анорексія, некроз канальців нирок, жовтяниця, шлунково-кишкова кровотеча, пригнічення дихання, кома, оніміння кінцівок, тахікардія. Лікування: промивання шлунка, симптоматична терапія.

Особливості застосування. При прийомі препарату необхідно утримуватися від вживання алкоголю. Не слід займатися діяльністю, що вимагає підвищеної уваги, швидкої розумової і фізичної реакції (водіям транспорту та ін.). Не приймати препарат для гамування болю більше 10 діб або більше 3 діб при гарячці.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Колд-ікс посилює дію седативних та снодійних засобів, аналгетиків, барбітуратів та транквілізаторів. Не призначати препарат Колд-ікс разом з атропіном та трициклічними антидепресантами.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при кімнатній температурі. Источник

Термін придатності. 3 роки.

Смотрите также: Цены на Колд-икс в аптеках




На сайті також шукають: Каптоприл, Ременс інструкція, Верона застосування, Поліоксидоній побічні дії, Неотон протипоказання