Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Про утворення державного підприємства "Укрспецекспертиза"

№ 83; прийнятий: 11-02-2004; чинний
Видавник: Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Наказ, Статут


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

Н А К А З

11.02.2004  № 83

Про утворення державного підприємства "Укрспецекспертиза"

Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 року № 8-92 "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності", з метою удосконалення державного контролю у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів  НАКАЗУЮ:

1. Утворити державне підприємство "Укрспецекспертиза".

2. Координацію діяльності державного підприємства "Укрспецекспертиза" з питань проведення спеціалізованої оцінки та інших видів досліджень, пов'язаних з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів покласти на Комітет з контролю за наркотиками.

3. Затвердити статут державного підприємства "Укрспецекспертиза", що додається.

4. Розмістити державне підприємство "Укрспецекспертиза" на договірних засадах за адресою: м. Київ, вулиця М.Грушевського, 7.

5. Покласти виконання обов'язків директора державного підприємства "Укрспецекспертиза", до оформлення контракту, на Таринського Віктора Володимировича.

6. Виконуючому обов'язки директора державного підприємства "Укрспецекспертиза" Таринському В.В.:

6.1. Здійснити заходи щодо державної реєстрації державного підприємства "Укрспецекспертиза".

6.2. У двотижневий строк з дня державної реєстрації подати Головному управлінню медичних кадрів та державної служби копію Статуту державного підприємства "Укрспецекспертиза" з відміткою про реєстрацію юридичної особи, копію свідоцтва про державну реєстрацію та довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

6.3. Подавати Департаменту економіки та фінансів квартальну і фінансову звітність у встановлені строки.

7. Головному управлінню медичних кадрів та державної служби (Мельник Ю.В.) подати пропозиції про внесення відповідних змін до номенклатури посад МОЗ України.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Заступника Міністра Пасічника М.Ф.

В.о. Міністра В.В.Загородній

Додаток

до наказу МОЗ України

11.02.2004  № 83

СТАТУТ

Державного підприємства "Укрспецекспертиза"

Стаття 1. Загальні положення

1.1. Підприємство "Укрспецекспертиза" (далі - Підприємство) засноване на державній власності і підпорядковане МОЗ (далі - Орган управління майном).

Підприємство є державним експертним підприємством МОЗ України, яке здійснює спеціалізовану оцінку та інші види експертних досліджень щодо наркотичних (психотропних) лікарських засобів, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі - НПП).

1.2. Підприємство у своїй діяльності керується Конституцією та Законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами МОЗ України, а також цим Статутом.

1.3. Підприємство при виконанні покладених на нього завдань керується принципами незалежності, неупередженості, конфіденційності та компетентності.

1.4. Підприємство здійснює експертну, навчальну, консультаційну, аналітичну, маркетингову, дослідницьку та комерційну діяльність з метою задоволення потреб держави та суб'єктів господарювання.

Стаття 2. Найменування та місцезнаходження підприємства

2.1. Найменування Підприємства:

2.1.1. українською мовою - Державне підприємство "Укрспецекспертиза";

2.1.2. англійською мовою - The State Company "Ukrspetsexpertyza".

2.1.3. скорочене найменування:

в українській транскрипції: ДП "Укрспецекспертиза";

в англійській транскрипції: SC "Ukrspetsexpertyza".

2.2. Місцезнаходження Підприємства: м. Київ, вул. М.Грушевського, 7

Стаття 3. Основні завдання підприємства

3.1. Основними завданнями Підприємства є:

3.1.1. Проведення спеціалізованої оцінки та інших видів експертних досліджень, пов'язаних з обігом НПП.

3.1.2. Розробка пропозицій щодо розвитку та вдосконалення законодавства з питань обігу НПП.

Стаття 4. Функції підприємства

4.1. Підприємство відповідно до покладених на нього завдань в установленому порядку здійснює такі функції:

4.1.1. Підготовка висновків експертів щодо видачі сертифікатів (окремих дозволів) на здійснення імпортно-експортних операцій у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів суб'єктам господарювання;

4.1.2. Проведення спеціалізованої оцінки та інших видів експертних досліджень, пов'язаних з НПП;

4.1.3. Розробка та забезпечення функціонування електронних баз обліку у сфері обігу НПП;

4.1.4. Проведення інформаційно-аналітичної діяльності та інформування громадськості з питань обігу НПП;

4.1.5. Бере участь у проведенні спеціалізованої оцінки та експертизи у процесі одержання ліцензій суб'єктами господарювання на право провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

4.1.6. Бере участь у розробленні проектів державних програм із забезпечення контролю за обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та запобігання їх надходження в незаконний обіг;

4.1.7. Бере участь у виконанні та підтримці інвестиційних та інноваційних проектів, реалізація яких пов'язана із забезпеченням населення життєво необхідними наркотичними і психотропними лікарськими засобами, аналізує ефективність міжнародної технічної та гуманітарної допомоги з питань такого забезпечення;

4.1.8. Бере участь у реалізації загальнодержавних науково-практичних проектів у сфері обігу НПП;

4.1.9. Надання друкарських, комп'ютерних, транспортних, інформаційних, юридичних послуг, послуг з перекладу текстів з/та на іноземні мови юридичним та фізичним особам;

4.1.10. Здійснення видавничої діяльності, тиражування, випуск та реалізація (продаж) різноманітної документації, поліграфічна діяльність, організація випуску методичних посібників, спрямованих на профілактику захворювань на наркоманію, пропаганду здорового способу життя, надання консультативних послуг в усній, друкованій або в електронній формі.

4.1.11. Інші функції, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

Стаття 5. Права та обов'язки підприємства

5.1. Права Підприємства:

5.1.1. Підприємство самостійно планує свою роботу на виконання основних напрямків своєї діяльності, визначає стратегію та основні напрямки свого розвитку.

5.1.2. Підприємство реалізує свою продукцію, послуги за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності, якщо це не передбачено тарифами, які затверджуються МОЗ України.

5.1.3. Підприємство залучає фахівців підприємств, установ і організацій для розгляду питань, пов'язаних із здійсненням спеціалізованої оцінки НПП,

5.1.4. Підприємство самостійно встановлює зв'язки з іноземними організаціями та фірмами, направляє в зарубіжні країни за рахунок власних коштів співробітників для стажування, вивчення досвіду роботи, участі в роботі конференцій та семінарів тощо.

5.1.5. Підприємство одержує короткострокові та довгострокові кредити в національній та іноземній валюті в будь-яких банківських установах як на території України, так і за її межами, а також від різних вітчизняних, іноземних організацій, підприємств та фізичних осіб.

5.1.6. Звертатися в порядку, передбаченому законодавством, та у межах компетенції до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також суб'єктів господарювання для отримання інформації та матеріалів, необхідних для виконання покладених на Підприємство завдань.

5.1.7. Залучати на контрактній основі вчених, спеціалістів та експертів для виконання завдань, покладених на Підприємство.

5.1.8. Підвищувати рівень кваліфікації спеціалістів Підприємства на відповідних курсах в Україні та за кордоном.

5.1.9. Надавати на договірній основі методичну допомогу та консультації суб'єктам господарювання та фізичним особам з питань, що віднесені до компетенції Підприємства.

5.1.10. Організовувати та проводити відповідні семінари, організаційні наради, конференції та курси навчання персоналу зацікавлених сторін з питань обігу НПП на комерційній основі.

5.1.11. Для забезпечення виконання функцій, покладених на Підприємство, укладати будь-які види угод.

5.1.12. Здійснювати інші передбачені законодавством права.

5.2. Підприємство зобов'язане:

5.2.1. Забезпечувати конфіденційність наданих на розгляд матеріалів.

5.2.2. Забезпечувати своєчасну сплату податків, зборів та інших обов'язкових платежів згідно з чинним законодавством;

5.2.3. Здійснювати оперативну діяльність по матеріально-технічному забезпеченню своєї роботи;

5.2.4. Створювати належні умови для високопродуктивної праці, забезпечує додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування;

5.2.5. Здійснювати бухгалтерський облік, вести фінансову та статистичну звітність згідно з чинним законодавством.

5.3. Директор Підприємства та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність обліку та статистичної звітності.

Стаття 6. Керівництво підприємства та його структура

Керівництво Підприємства:

6.1. Засновник:

6.1.1. Вищим органом управління Підприємства є Засновник.

6.1.2. До виключної компетенції Засновника відносяться:

а) затвердження змін та доповнень до Статуту;

б) визначення головних напрямків діяльності Підприємства, затвердження планів та звітів про їх виконання;

в) призначення та звільнення Директора Підприємства;

г) прийняття рішень про припинення діяльності Підприємства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу.

6.2. Директор:

6.2.1. Поточне керівництво діяльністю Підприємства здійснює Директор, який призначається на посаду та звільняється з неї на умовах контракту МОЗ України.

6.2.2. Директор Підприємства:

безпосередньо несе персональну відповідальність за виконання покладених на Підприємство завдань і здійснення ним своїх функцій;

діє без довіреності від імені Підприємства, представляє його в усіх установах та організаціях;

розпоряджається коштами та майном відповідно до чинного законодавства та цього Статуту;

укладає договори, видає довіреності, відкриває в установах банків рахунки тощо.

6.2.3. Директор Підприємства визначає організаційну структуру Підприємства, граничну чисельність, штатний розпис, умови оплати праці, а також вирішує інші питання діяльності Підприємства у відповідності із законодавством України.

6.2.4. Директор Підприємства може мати заступників.

6.2.5. Положення про структурні підрозділи Підприємства затверджуються Директором за поданням керівників цих підрозділів.

6.2.6. Директор Підприємства, його заступники та керівники підрозділів у межах своїх повноважень здійснюють поточне керівництво Підприємством та його підрозділами, технічне забезпечення структурних підрозділів Підприємства та експертних груп, координують діяльність Підприємства з іншими експертними органами та Органом управління майном, вирішують кадрові питання тощо.

Стаття 7. Юридичний статус підприємства

7.1. Підприємство є юридичною особою. Права і обов'язки юридичної особи Підприємство набуває з дня його державної реєстрації.

7.2. Підприємство здійснює свою діяльність на основі та відповідно до чинного законодавства України та цього Статуту, який затверджується Органом управління майном.

7.3. Участь Підприємства в асоціаціях, корпораціях, концернах та інших об'єднаннях здійснюється на добровільних засадах, якщо це не суперечить антимонопольному законодавству та іншим нормативним актам України.

7.4. Підприємство веде самостійний баланс, має поточний, валютний та інші рахунки в установах банків, печатку та штампи зі своїм найменуванням і утримується за рахунок коштів, отриманих від господарської діяльності, а також інших джерел, не заборонених законодавством України.

7.5. Підприємство несе відповідальність за своїми зобов'язаннями в межах належного йому майна згідно з чинним законодавством.

7.6. Підприємство не несе відповідальності за зобов'язаннями держави та Органу управління майном.

7.7. Підприємство має право укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути позивачем і відповідачем в суді, господарському суді та третейському суді.

Стаття 8. Майно підприємства

8.1. Майно Підприємства становлять основні фонди та оборотні кошти, а також цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі Підприємства.

8.2. Майно Підприємства є державною власністю і закріплюється за ним на праві повного господарського відання. Здійснюючи право повного господарського відання, Підприємство володіє, користується та розпоряджається зазначеним майном на свій розсуд, вчиняючи щодо нього будь-які дії, які не суперечать чинному законодавству та цьому Статуту.

8.3. Джерелами формування майна Підприємства є:

а) майно, передане йому Органом державного управління;

б) доходи, одержані від реалізації продукції та послуг, а також від інших актів господарської діяльності;

в) кредити банків та інших кредиторів;

г) трансферти з бюджетів;

д) благодійні внески;

е) капітальні і фінансові інвестиції;

ж) інше майно, набуте на підставах, не заборонених законодавством.

8.4. Відчуження засобів виробництва, що є державною власністю і закріплені за Підприємством, здійснюється у встановленому чинним законодавством порядку.

8.5. Підприємство в порядку, встановленому чинним законодавством України, має право продавати і передавати іншим підприємствам, організаціям та установам, надавати в оренду, фінансовий або оперативний лізинг, безоплатно в тимчасове чи постійне користування або в позику належні йому будинки, споруди, устаткування, прилади, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності.

8.6. Підприємство має право здавати в оренду відповідно до чинного законодавства (крім цілісних майнових комплексів його структурних підрозділів, філіалів, цехів, а також нежилих приміщень) підприємствам, організаціям та установам, а також громадянам устаткування, транспортні засоби, інвентар та інші матеріальні цінності.

Стаття 9. Самоврядування трудового колективу

9.1. Повноваження трудового колективу Підприємства реалізуються загальними зборами (конференцією) через їх виборні органи. Для представництва інтересів трудового колективу на загальних зборах (конференції) трудовий колектив може обирати органи колективного самоврядування, до складу яких не може обиратися керівник Підприємства. Вибори здійснюються таємним голосуванням строком на 2 роки не менш як 2/3 голосів. Члени виборного органу не можуть звільнятися з роботи або переводитися на інші посади з ініціативи адміністрації Підприємства без згоди відповідного виборного органу цього колективу.

9.2. Рішення, що стосуються соціально-економічних питань, приймаються керівництвом Підприємства за участю трудового колективу та уповноважених ним органів і відображаються у колективному договорі.

9.3. Право укладення колективного договору від імені власника надається керівнику Підприємства, а від імені трудового колективу - уповноваженому ним органу.

Стаття 10. Господарська та соціальна діяльність підприємства

10.1. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток (доход).

10.2. Прибуток (доход), який виникає в наслідок господарської діяльності Підприємства залишається в його повному розпорядженні після сплати податків та інших обов'язкових платежів, передбачених законодавством України.

10.3. Чистий прибуток Підприємства використовується на розвиток матеріальної бази Підприємства, науково-дослідних та науково-практичних робіт, закупівлю устаткування, приладів та інших матеріальних цінностей, фінансування системи заохочення працівників, соціальних програм Підприємства та інших заходів, передбачених колективним договором.

10.4. Державний вплив на вибір напрямів та обсягів використання прибутку (доходу) здійснюється через установлені нормативи, податки, податкові пільги, а також економічні санкції відповідно до законодавства України.

10.5. Джерелом коштів на оплату праці працівників Підприємства є частина доходу, одержаного в результаті його господарської діяльності.

10.6. Директор Підприємства обирає форми і системи оплати праці, встановлює працівникам розміри тарифних ставок, відрядних розцінок, посадових окладів, премій, винагород, надбавок і доплат на умовах, передбачених колективним договором.

10.7. Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижче встановленого законодавством України мінімального розміру заробітної плати.

10.8. Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями і громадянами в усіх сферах діяльності здійснюються на основі договорів.

10.9. Підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність згідно з чинним законодавством України.

10.10. Питання соціального розвитку, включаючи поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей вирішуються трудовим колективом за участю директора Підприємства, якщо інше не передбачене законодавством.

10.11. Підприємство має право самостійно встановлювати для своїх працівників додаткові відпустки, скорочений робочий день та інші пільги, а також заохочувати працівників підприємств та установ, які обслуговують трудовий колектив, але не входять до його складу.

10.12. Аудит фінансової діяльності Підприємства здійснюється згідно з чинним законодавством України.

Стаття 11. Ліквідація і реорганізація підприємства

11.1. Ліквідація та реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) Підприємства здійснюється за рішенням Органу управління майном або суду згідно з чинним законодавством.

11.2. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється Органом управління майном. Порядок і строки проведення ліквідації визначаються Органом управління майном.

11.3. В разі банкрутства Підприємства його ліквідація проводиться згідно з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

11.4. З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню Підприємством. Ліквідаційна комісія складає ліквідаційний баланс Підприємства і подає його органу, який призначив ліквідаційну комісію. Кредитори та інші юридичні особи, які перебувають у договірних відносинах з Підприємством, яке ліквідується, повідомляються про його ліквідацію у письмовій формі.

11.5. При реорганізації і ліквідації Підприємства працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.





На сайті також шукають: Сонован, Оргаметрил інструкція, Синестрол застосування, Еналаприл побічні дії, Аспаркам протипоказання