Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МІКОНАЗОЛ-ДАРНИЦЯ
Назва: МІКОНАЗОЛ-ДАРНИЦЯ | Шукати МІКОНАЗОЛ-ДАРНИЦЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Miconazole
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Крем
Форма випуску: Крем, 20 мг/г по 15 г, 30 г у тубах № 1
Діючі речовини: 1 г крему містить: міконазолу нітрату 20 мг
Допоміжні речовини: Проксанол-268, пропіленгліколь, макрогол 400, цетостеариловий спирт, препарат ОС-20 або цетостеариловий ефір макроголу 20
Фармакотерапевтична група: Препарати для лікування грибкових захворювань
Показання: Трихофітія та епідермофітія долонь, стоп і тулуба, шкірний кандидоз, різнобарвний лишай, змішані грибково-бактеріальні ураження шкіри і нігтів.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1642/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.06.2009 по 25.06.2014
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МІКОНАЗОЛ-ДАРНИЦЯ
АТ код: D01AC02
Наказ МОЗ: 447 від 25.06.2009


Інструкція для застосування МІКОНАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

МІКОНАЗОЛ-ДАРНИЦЯ

(MICONAZOLЕ-DARNITSA)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Miconazolе, (RS)-1-[2-(2,4-дихлорбензилокси)-2-(2,4-дихлорфеніл) етил]-1Н-імідазолу нітрат;

основні фізико-хімічні властивості: крем білого кольору;

склад: 100 г крему містить міконазолу нітрат 2 г;

допоміжні речовини: проксанол-268, пропіленгліколь, макрогол 400, спирт цетостеариловий, препарат ОС-20 або цетостеариловий ефір макроголу 20.


Форма випуску. Крем для зовнішнього застосування.


Фармакотерапевтична група. Протигрибкові засоби для місцевого застосування, похідний імідазолу. Код АТС DОІА С 02.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Крем Міконазол-Дарниця виявляє фунгіцидну дію на дерматофіти (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis), дріжджові та дріжджеподібні гриби (Candida albicans и др.), а також на інші патогенні гриби (Malassezia furfur. Aspergillus niger, Penicillium crus-taceum и др.). Міконазолу нітрат пригнічує біосинтез ергостиролу та змінює ліпідний склад мембрани, що призводить до загибелі клітини гриба. Крем Міконазол-Дарниця чинить також антибактеріальну дію більш виражену щодо грам позитивних бактерій (стафілококів, стрептококів та ін.) та менш виражену щодо грам негативних бактерій (кишкової палички, синьо гнійної палички, протею та ін.). Препарат має помірну гіперосмолярну активність, внаслідок чого виявляє анти ексудативну дію.

Фармакокінетика. При місцевому застосуванні міконазолу нітрат у системний кровообіг практично не всмоктується.


Показання для застосування. Трихофітія та епідермофітія долонь, стоп і тулуба, шкірний кандидоз, різнобарвний лишай, змішані грибково-бактеріальні ураження шкіри і нігтів,   вульвовагінальні   кандидози і змішані грибково-бактеріальні інфекції.


Спосіб застосування та дози. При грибкових захворюваннях шкіри препарат 2 рази на добу (вранці та ввечері) наносять тонким шаром на попердньо промиту уражену поверхню та ретельно втирають, охоплюючи невелику ділянку навколо осередку ураження. Місця, що мокнуть, у зоні складок (між пальцевий простір, пахові складки та ін.) перед застосуванням препарату слід промити та підсушити марлевою серветкою. Тривалість курсу лікування може становити від 2 до 6 тижнів, що залежить від виду грибкового захворювання, ефективності лікування та результатів мікологічних тестів; застосування препарату необхідно продовжувати протягом 7-10 діб після зникнення клінічних симптомів захворювання.

При лікуванні оніхомікозів після попереднього відшарування ураженої нігтьової пластини крем наносять тонким шаром на нігтьове ложе 1-2 рази на добу із подальшим накладанням оклюзійної пов'язки. Лікування здійснюють до остаточного формування нового нігтя, а також до купірування патологічного процесу та повної елімінації грибів.

Залежно від виду та тяжкості захворювання лікар може призначити індивідуальний режим дозування та спосіб застосування препарату.


Побічна дія. При місцевому застосуванні крему Міконазол-Дарниця побічні, реакції звичайно, не спостерігаються. У поодиноких випадках при аплікаціях препарату можуть виникнути місцеві шкірні реакції (почуття печіння або свербіж, почервоніння або сухість ділянки шкіри, що обробляють препаратом), а також алергічні шкірні реакції. Якщо вищезазначені побічні явища надалі не проходять самостійно, застосування препарату необхідно припинити.


Протипоказання. Гіпер чутливість, герпетична інфекція, вагітність (II і III триместри), дитячий вік (молодше 12 років).


Передозування. Оскільки при місцевому застосуванні міконазолу нітрат практично не     всмоктується у системний кровообіг, випадків передозування препарату не спостерігалось.


Особливості застосування. Рекомендується дотримуватись обережності при призначенні препарату в період лактації (краще на час лікування утриматися від годування грудью), цукровому діабеті, порушеннях мікро циркуляції. При ураженні нігтів рекомендується обрізати їх як можна коротше. Особливу увагу приділяють обробці між пальцевих проміжків при ураженні стоп; показане носіння вільного, добре провітрюваного взуття і зміна шкарпеток не менше 1 раз/добу. Ефективне лікування вагінальних уражень можливе тільки за умови одночасної терапії статевого партнера. Поява місцевих реакцій чи відсутність клінічного поліпшення протягом 4-х тижнів вимагає припинення лікування і додаткового обстеження. Необхідно уникати попадання крему в очі.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодії крему Міконазол-Дарниця з іншими препаратами не виявлено, однак його не рекомендується застосовувати одночасно з іншими мазями або кремами.


Умови та термін зберігання. Зберігають у захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі від 8 °С до 15 °С.

Термін придатності – 2 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка. Туби по 15 або 30 г, кожна туба у пачці.


Виробник. ЗАТ " Фармацевтична фірма " Дарниця". Источник


Адреса. 02093, Україна, м. Київ, вул. Бориспільська, 13.


Смотрите также: Цены на Миконазол в аптеках




На сайті також шукають: Кальцинова, Гліцерин інструкція, Кофан застосування, Золоксацин побічні дії, Флуцинар протипоказання