Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОРОФЕР
Назва: ОРОФЕР | Шукати ОРОФЕР в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ЕМКЙОР ФАРМАСЬЮТІКАЛС ЛТД, Індія
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп по 150 мл (50 мг/5 мл) у флаконах № 1
Діючі речовини: 5 мл сиропу містять: полімальтозного комплексу гідроксиду заліза (ІІІ) 50 мг
Допоміжні речовини: Cахароза, сорбітол некристалізований 70%, метилгідроксибензоат, пропілгідроксибензоат, есенція вершково-молочна golden flavour або vital flavour, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які містять залізо
Показання: Лікування і профілактика залізодефіцитної анемії з дефіцитом фолієвої кислоти (у тому числі на фоні вагітності і лактації), пов'язаної з порушенням всмоктування заліза із шлунково-кишкового тракту, тривалими кровотечами, неправильним харчуванням.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3774/02/01
Термін дії посвідчення: з 06.12.2005 по 06.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОРОФЕР
АТ код: B03AC04
Наказ МОЗ: 678 від 06.12.2005


Інструкція для застосування ОРОФЕР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ОРОФЕР

(OROFER)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули №2 з корпусом і кришечкою червоного кольору зі штампом “OROFER”, наповнені порошком темно-коричневого кольору, що містить частинки світлого кольору;

склад: 1 капсула містить полі мальтозний комплекс гідроксиду заліза (ІІІ) у кількості, еквівалентній 100 мг елементарного заліза та кислоту фолієву 100% (550мкг);

допоміжні речовини: лактоза, магнію стеарат, натрію лаурилсульфат, масло вазелінове.


Форма випуску. Капсули.


Фармакотерапевтична група.   Антианемічні засоби. Комплексні препарати, які містять залізо і фолієву кислоту. Код АТС В 03А D.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.  Орофер – це комбінований проти анемічний лікарський засіб, що містить залізо у вигляді комплексної сполуки гідроксиду заліза (ІІІ) з полі мальтозою і кислоту фолієву.

Залізо підтримує і відбудовує нормальну концентрацію заліза у крові. Кількість заліза, що засвоюється, залежить від ступеня його дефіциту і становить 5 - 35%. У сироватці залізо зв’язується з трансфери нами і залучається до утворення гемоглобіну, міоглобіну, цитохром оксидази, каталази і пер оксидази або запасається в органах ретикулоендотеліальної системи.

Фолієва кислота в організмі відбудовується до тетрагідрофолієвої кислоти, яка є коензимом, що бере участь у різних метаболічних процесах. Стимулює еритропоез, бере участь у синтезі амін окислот, нуклеїнових кислот, пуринів, піримідинів, в обміні холіну.

Фармакокінетика. Не вивчалась.


Показання для застосування. Лікування і профілактика залізо дефіцитної анемії з дефіцитом фолієвої кислоти (у тому числі на фоні вагітності і лактації), пов’язаної з порушенням всмоктування заліза із шлунково-кишкового тракту, тривалими кровотечами, неправильним харчуванням.


Спосіб застосування та дози. Дозування та тривалість лікування визначає лікар залежно від ступеня вираженості захворювання. Капсули приймати натще, запиваючи великою кількістю води. Звичайна доза для дорослих становить 1 капсула 1 - 2 рази на добу за годину до вживання їжі. Дітям старше 10 років призначають по 1 капсулі на добу. Підтримуюче лікування – 4 тижні після досягнення нормальної концентрації заліза і гемоглобіну у сироватці крові. Для жінок у періоди вагітності і лактації дози такі самі, як для дорослих.  

Тривалість лікування може становити до 2 місяців.

У випадку клінічно вираженого дефіциту заліза нормалізація рівня гемоглобіну досягається лише через 2 - 3 місяці після початку лікування.

Для профілактики нестачі заліза і фолієвої кислоти призначають по 1 капсулі щодня.


Побічна дія. Алергічні реакції, нудота, блювання, запори, гастралгія, забарвлення калу в темний колір (клінічного значення не має).


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Гемохроматоз, гемосидероз, таласемія, сидеробластна анемія, хронічний гемоліз, анемія, спричинена свинцем; часті переливання крові. Діти до 10 років.


Передозування. Можливо посилення побічної дії. Великі дози солей заліза мають подразнювальну дію на слизову оболонку і можуть призвести до її некрозу та перфорації.

Лікування. Видалення препарату, що не всмоктався із шлунково-кишкового тракту із застосуванням розчину натрію гідро карбонату, причому частину розчину необхідно залишити в шлунку. Поповнення водного балансу можливо за рахунок внутрішньо венного введення розчину натрію лактату або натрію хлориду і декстрози. Терапія – симптоматична.


Особливості застосування. Препарат містить лактозу, тому його слід з обережністю призначати хворим на цукровий діабет.

Терапія повинна проводитись до нормалізації картини крові. Бензидинова проба дає хибно позитивний результат.

Вагітність і   лактація.

Застосування препарату можливо лише тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.

Вплив на здатність керувати автомобілем та   механізмами.  

Препарат не має негативної дії на здатність керувати автомобілем та механізмами.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Знижує абсорбцію тетрациклінових антибіотиків.

Пеніцилін амін і несистемні антациди знижують абсорбцію (інтервал між прийманням цих лікарських засобів повинен бути не менше 3 год).

Антациди, холестирамін, фенітоїн, фенобарбітал, карбамазепін, сульфасалазин, гормональні контрацептиви, антагоністи фолієвої кислоти, триметоприм, триамтерен, тверда їжа, хліб, сирі злаки, молочні продукти, яйця, чай знижують абсорбцію заліза.

При одночасному застосуванні глюкокортикостероїдів можливо посилення стимуляції еритропоезу.


Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 2 роки.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. Капсули № 40 (20 × 2), по 10 капсул у блістері,  2 з’єднаних блістери в один, по 2 таких блістера в картонній коробці.


Виробник. ЕМКЙОР ФАРМАСЬЮТІКАЛС ЛТД. (EMCURE PHARMACEUTICALS LTD.)


Адреса.

Офіс.     T-184, M.I.D.C., BHOSARI, PUNE-411026, INDIA. Источник

Завод    C-10(12), M.I.D.C., BHOSARI, PUNE-411026, INDIA.

Смотрите также: Цены на Орофер в аптеках




На сайті також шукають: Афлубін, Фенобарбитал інструкція, Кеторолак застосування, Трибудат побічні дії, Целестодерм-в протипоказання