Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КАЛЬЦІЮ ГОПАНТЕНАТ
Назва: КАЛЬЦІЮ ГОПАНТЕНАТ | Шукати КАЛЬЦІЮ ГОПАНТЕНАТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hopantenic acid*
Виробник: ВАТ "Фармстандарт-УфаВІТА", м. Уфа, Російська Федерація
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,25 г № 50 у банках
Діючі речовини: 1 таблетка містить кальцію гопантенату (пантогаму) - 0.25 г
Допоміжні речовини: Магнію карбонат основний, крохмаль картопляний, кальцій стеариновокислий, тальк
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Нейролептичний екстрапірамідний синдром, а також з профілактичною метою одночасно з нейрофілактичними засобами - терапія покриття
Термін придатності: на упаковці
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3942/01/01
Термін дії посвідчення: з 01.12.2005 по 01.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КАЛЬЦІЮ ГОПАНТЕНАТ
АТ код: N06BX20
Наказ МОЗ: 658 від 01.12.2005


Інструкція для застосування КАЛЬЦІЮ ГОПАНТЕНАТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КАЛЬЦІЮ ГОПАНТЕНАТ

Calcium hopantenate

Загальна характеристика.

основні фізико-хімічні властивості: білі плоско циліндричні таблетки з фаскою та рискою;

склад: 1 таблетка містить 0,25 г кальцію гопантенату;

допоміжні речовини: магнію карбонат основний, крохмаль картопляний, кальцію стеарат, тальк.


Форма випуску. Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Ноотропний засіб. Код ATC N06B X.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат впливає на ГАМК-рецепторний комплекс, підвищує стійкість головного мозку до гіпоксії та впливу токсичних речовин, стимулює анаболічні процеси в нейронах, поєднує помірну седативну дію з м`яким стимулюючим ефектом. Має проти судомну дію, приводить до зменшення моторного збудження з одночасним упорядкуванням поведінки. Стимулює розумову та фізичну працездатність. Цереброспецифічна дія кальцію гопантенату пов`язана з його нейрометаболічними, нейропротекторними та нейротрофічними властивостями.

Сприяє гальмуванню патологічно підвищеного міхурового рефлексу та тонусу детрузора.

Фармакокінетика. При пероральному застосуванні   препарат швидко всмоктується в ШКТ, проникає крізь ГЕБ. Не метаболізується та виводиться з організму в незміненому вигляді протягом 48 годин, переважно із сечею.


Показання для застосування. Лікування порушень вищих церебральних функцій різного генезу у дітей та дорослих, перинатальної енцефалопатії (з перших днів життя), розумової відсталості різного ступеня з затримкою розвитку (психічного, моторного або їх поєднання), різноманітних форм дитячого церебрального параліча, заїкання (переважно клонічної форми). Препарат застосовують у поєднанні з проти судомними засобами, іноді – самостійно для лікування епілепсії (особливо поліморфних і малих епілептичних нападів). Препарат призначають як коректор при побічних діях нейролептичних засобів, при нейролептичному екстра пірамідному синдромі (гіперкінетичному, а кінетичному), а також з профілактичною метою одночасно з непрофілактичними засобами – „терапія прикриття”. Препарат застосовують у складі комплексної терапії наслідків нейроінфекцій і черепно-мозкових травм, а також церебральної недостатності різного генезу (судинна деменція, церебральний атеросклероз, інтелектуально-мнестичні розлади та специфічні розлади розвитку навчальних навичок, фізичні та розумові перевантаження тощо). Препарат показаний при підкоркових гіперкінезах різної етіології та інших екстра пірамідних і рухових порушеннях неврит трійчастого нерва. В урологічній практиці - при розладі сечовиділення у дітей (старше 2 років) і дорослих (енурез, денне нетримання сечі, полакіурія, імперативні позиви).

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовується перорально, через 15-30 хв після їди. Разова доза для дорослих - 0,5-1 г, для дітей - 0,25–0,5 г, добова доза для дорослих - 1,5-3 г, для дітей – 0,75-3 г. Курс лікування триває від 1 до 4 місяців, в окремих випадках - до 6 місяців. Через 3–6 місяців можливо проведення повторного курсу.

Дітям до 2 років бажано призначати препарат у вигляді порошку, розчиненого у невеликій кількості води або молока. Дітям при розумовій відсталості і олігофренії таблетки Кальцію Гопантената призначають по 0,5 г 4–6 разів на добу протягом 3 місяців, при затримці мовного розвитку – по 0,5 г 3–4 рази на день протягом 2–3 місяців.

У вигляді коректора при нейролептичному синдромі (побічних діях нейролептичних засобів) таблетки Кальцію Гопантената дорослим призначають по 0,5–1 г 3 рази на день, дітям – по 0,25–0,5 г 3–4 рази на день. Курс лікування триває 1-3 місяці.

При епілепсії дітям призначають по 0,25-0,5 г 3–4 рази на день, дорослим по 0,5–1 г 3–4 рази на день, щоденно протягом тривалого часу (до 6 місяців).

Дітям при гіперкінезах препарат призначають по 0,25–0,5 г 3–6 разів на день, щоденно, протягом 1–4 місяців, дорослим - по 1,5–3 г на день щоденно протягом 1–5 місяців.

При розладах сечовипускання препарат призначають 2- 3 рази на день, дорослим - по 0,5–1 г (добова доза 2–3 г), дітям - по 0,25–0,5 г (добова доза 25–50 мг/кг). Курс лікування залежить від тяжкості захворювання і терапевтичного ефекту і продовжується від 2 тижнів до 3 місяців.


Побічна дія. Препарат малотоксичний і добре переноситься. Однак можливі алергічні реакції (риніт, кон’юнктивіт, висипання на шкірі).


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату; гостра ниркова недостатність, вагітність (1 триместр).


Передозування. Ефекти передозування препарату не встановлені.


Особливості застосування. Перші ознаки поліпшення стану виявляються через місяць від початку лікування.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування таблеток Кальцію Гопантенату з лікарськими засобами, що стимулюють ЦНС, посилює їх ефект.


Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, недоступному для дітей і захищеному від світла місці при температурі 15-25° С.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 50 таблеток у полімерних банках, вкладених у пачку.

Виробник.      ВАТ „Фармстандарт-УфаВІТА”.


Адреса.    Російська Федерація,

450077, м. Уфа, вул. Худайбердіна, 28; Источник

тел./факс (347) 272-92-85

Смотрите также: Цены на Кальция гопантенат в аптеках




На сайті також шукають: Рекормон, Баклофен інструкція, Глюкоза -дарниця застосування, Мелбек побічні дії, Гепарин протипоказання