Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМІ
Назва: БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМІ | Шукати БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМІ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Betahistine
Виробник: Медокемі ЛТД, Кіпр
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 8 мг № 90
Діючі речовини: 1 таблетка містить: бетагістину дигідрохлориду 8 мг
Допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, целюлоза мікрокристалічна, кислота лимонна безводна, повідон, кросповідон, олія рослинна гідрогенізована
Фармакотерапевтична група: Гістамін та антигістамінні препарати
Показання: Хвороба і синдром Меньєра, які характеризуються трьома основними симптомами: запамороченням, що іноді супроводжується нудотою і блюванням; зниженням слуху (туговухістю); шумом у вухах. Симптоматичне лікування вестибулярного запаморочення.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6552/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.06.2007 по 11.06.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМІ
АТ код: N07CA01
Наказ МОЗ: 22 від 21.01.2010


Інструкція для застосування БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМІ

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

БЕТАГІСТИН-МЕДОКЕМІ

(BETAHISTINE-MEDOCHEMIE)


Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назва:  betahistine; 2-[2-(метил аміно) етил]піридину дигідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: білі або майже білі, плоскі, круглі таблетки, з фаскою і рискою;

склад: 1 таблетка містить бетагістину дигідро хлориду  8 мг або 16 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний,  целюлоза мікрокристалічна, кислота лимонна безводна, повідон, кросповідон, олія рослинна гідрогенізована.


Форма випуску. Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Засоби для лікування вестибулярних порушень.

Код ATC  N07C A01.


Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка.  Механізм дії бетагістину до кінця не вивчений. Фармакологічні дослідження на тваринах виявили посилення кровообігу у судинах stria vascularis внутрішнього вуха   за рахунок розслаблення пре капілярних сфінктерів у системі мікро циркуляції внутрішнього вуха.

Встановлено, що бетагістин має слабкий агоністичний ефект на Н 1-рецептори і виражений антагоністичний ефект на Н 3-рецептори гістаміну в центральній і автономній нервовій системі. Крім того, встановлено, що бетагістин має дозозалежний інгібуючий ефект на генерацію пікових потенціалів у нейронах латеральних і медіальних вестибулярних ядер.

Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо бетагістин повністю абсорбується. Виводиться з організму з сечею протягом 24 годин у вигляді 2-піридилоцтової кислоти.


Показання для застосування. Хвороба і синдром Меньєра, які характеризуються трьома основними симптомами:   запамороченням, що іноді супроводжується нудотою і блюванням;   зниженням слуху (туговухістю);   шумом у вухах. Симптоматичне лікування вестибулярного запаморочення.


Спосіб застосування та дози. Доза для дорослих становить 8 – 16 мг 3 раза на добу. Приймати таблетки бажано після їжі. Дозу слід підбирати індивідуально залежно від терапевтичного ефекту. Зменшення симптомів інколи спостерігається тільки після двох-трьох тижнів лікування. Найкращі результати досягаються при застосуванні препарату протягом кількох місяців. Існують дані про те, що призначення лікування на початку захворювання запобігає його прогресу ванню або втраті слуху на пізніх стадіях.


Побічна дія. У пацієнтів з захворюваннями шлунково-кишкового тракту, можливі легкі неприємні відчуття (дискомфорт у надчеревній ділянці, нудота), які зникають при прийомі препарату з їжею або після зменшення дози. У поодиноких   випадках спостерігаються головний біль, шкірні   висипи.


Протипоказання. Гіпер чутливість до будь-якого з компонентів препарату.


Передозування. Є повідомлення про декілька випадків передозування препарату. У більшості випадків симптоми передозування були відсутні. Інколи після прийому доз препарату вище

200 мг спостерігалися легкі та помірні симптоми, такі, як біль у шлунку, нудота і сонливість. Повідомлялося про появу судом після прийому дози 728 мг. У всіх випадках одужання було повним. Лікування передозування повинно включати стандартні підтримуючі заходи.


Особливості застосування. Під час лікування Бетагістином-Медокемі слід ретельно слідкувати за станом хворих з феохромоцитомою і бронхіальною астмою. Необхідно також дотримуватись обережності при лікуванні хворих з виразковою хворобою шлунка і дванадцяти палої кишки в анамнезі.

Тератогенний ефект в дослідженнях на тваринах не виявлено, але немає достатніх даних про безпечність препарату у жінок у період вагітності та годування груддю. Бетагістин-Медокемі не протипоказаний для призначення дітям, але відомості щодо дозування препарату для дітей не достатні.

Бетагістин не впливає на здатність керувати транспортними засобами і працювати з машинами і механізмами.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Необхідно уникати одночасного призначення антигістаміних препаратів.


Умови та термін зберігання. Зберігати при   температурі не вище 25º С у сухому, недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 3 роки.

Застосовувати Бетагістин-Медокемі після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці, не рекомендується.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 10 таблеток у   блістері   по 3 або 9 блістери в пачці.  


Виробник. Медокемі Лтд. Источник


Адреса. Кіпр, 51409, вул. Константинуполес, 1–10, м. Лімассол.

Смотрите также: Цены на Бетагистин в аптеках




На сайті також шукають: Вітамін а, Промедол інструкція, Гатимак застосування, Кандерм-бг побічні дії, Гематоген протипоказання