Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛИПИ КВІТКИ
Назва: ЛИПИ КВІТКИ | Шукати ЛИПИ КВІТКИ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Tilia**
Виробник: ЗАТ Фармацевтична фабрика "Віола", м. Запоріжжя, Україна
Лікарська форма: Квітки
Форма випуску: Квітки по 40 г у пакетах у пачці або без пачки; по 1,5 г у фільтр-пакетах № 20
Діючі речовини: Липи квітки містять: сапоніни, флавоноїди, глікозид гесперидин, аскорбінову кислоту і каротин, ефірну олію та інші сполуки.
Допоміжні речовини: Відсутні
Фармакотерапевтична група: Спазмолітичні засоби, які розслаблюють гладкі м'язи кровоносних судин, а також бронхів та інших внутрішніх органів
Показання: Настій квіток липи призначають при ангіні, бронхітах, застудних захворюваннях, захворюваннях порожнини рота.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/6598/01/01
Термін дії посвідчення: з 08.10.2007 по 08.10.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛИПИ КВІТКИ
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 937 від 10.12.2009


Інструкція для застосування ЛИПИ КВІТКИ

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

ЛИПИ КВІТКИ

(FLORES TILIAE)


Загальна характеристика:

міжнародна назва: Tilia Cordata;

основні фізико-хімічні властивості: суміш квіток, квітконіжок та шматочків передцвіття. Колір пелюстків білувато-жовтий, чашелистиків - зеленувато-або жовтувато-сірого, перед квіткового листя – світло-жовтий або зеленувато-жовтий. Запах слабкий, ароматний. Смак солодкуватий, злегка в’яжучий, з відчуттям слизистості;

склад: липи квітки.


Форма випуску. Квітки.


Фармакотерапевтична група. Антисептичні препарати, що застосовуються при захворюваннях горла. Код АТС RO2A A20.


Фармакологічні властивості. Препарати із квіток липи, що містять сапоніни, флавоноїди, глікозид гесперидин, аскорбінову кислоту, каротин, ефірну олію та інші речовини, виявляють потогінну дію (підвищення функції потових залоз за рахунок ефекту ефірної олії). Потогінний вплив більшою мірою пов`язаний із розширенням поверхневих судин шкіри. Специфічному потогінному ефекту сприяє пиття великої кількості теплої рідини. Крім того, препарати із квіток липи виявляють спазмолітичну, протизапальну, антисептичну, та жовчогінну дію.


Показання для застосування. Настій квіток липи призначають при ангіні, бронхітах, застудних захворюваннях, захворюваннях порожнини рота.


Спосіб застосування та дози. 3 столові ложки сировини кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої кип'яченої води, закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) 15 хв.   Охолоджують   при   кімнатній температурі протягом 45 хв і проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають, об’єм одержаного настою доводять перевареною водою до 200 мл.   Приймають   у теплому   вигляді   внутрішньо по ½ - 1-2 склянки 2-3 рази на добу після їжі або застосовують місцево для полоскання порожнини рота. Настій перед застосуванням   збовтують.

  2 фільтр-пакети кладуть в скляний або емальований   посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15 хв. Приймають у теплому вигляді по 1-2 склянки 2-3 рази на добу після прийому їжі.


Побічна дія. Відсутня.


Протипоказання. Індивідуальна непереносимість препарату. Безпечність та ефективність застосування липи квіток у дітей не встановлені, тому не рекомендується   без призначення лікаря застосовувати препарат для лікування дітей віком   до 12 років.


Передозування. Випадків передозування не спостерігалося.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена.


Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при кімнатній (15-25 0С) температурі, приготовлений настій – у прохолодному місці не більше 2-х діб.

Термін придатності - 2 роки.


Умови відпуску. Без рецепта.


Упаковка.   По 40 г у пакетах, пачках; по 100 г у пачках; по 1,5 г у фільтр-пакетах, по 20 фільтр-пакетів в пачках.


Виробник. ЗАТ Фармацевтична фабрика “Віола”. Источник


Адреса. Україна, 69063, м. Запоріжжя, вул. Кірова, 75.



Смотрите также: Цены на Липы цветки в аптеках




На сайті також шукають: Метопролол, Цефотаксим інструкція, Пантопразол застосування, Деситин побічні дії, Грипекс протипоказання