Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЗАЛІЗА САХАРАТ-ЗАЛІЗНЕ ВИНО
Назва: ЗАЛІЗА САХАРАТ-ЗАЛІЗНЕ ВИНО | Шукати ЗАЛІЗА САХАРАТ-ЗАЛІЗНЕ ВИНО в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: ВАТ "Біолік" м.Ладижин Вінницька обл., Україна
Лікарська форма: Розчин
Форма випуску: Розчин для перорального застосування по 100 г у флаконах
Діючі речовини: 100 г розчину містять сахарату окисного залiза - 7.39 г
Допоміжні речовини: Цукор-рафінад, ванілін, спирт етиловий 96 %, вода
Фармакотерапевтична група: Препарати, які містять залізо
Показання: Профілактика і лікування залізодефіцитних станів різної етіології.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2313/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.12.2004 до 09.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЗАЛІЗА САХАРАТ-ЗАЛІЗНЕ ВИНО
АТ код: B03AB02
Наказ МОЗ: 17 від 22.01.2007


Інструкція для застосування ЗАЛІЗА САХАРАТ-ЗАЛІЗНЕ ВИНО

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЗАЛІЗАСАХАРАТ-ЗАЛІЗНЕ ВИНО

(Ferri saccharati solutio)

Загальна характеристика:

хімічна назва: заліза оксиду сахарат;

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина червоно-бурого кольору, з ванільним запахом;

склад: діюча речовина: 100 г розчину містять заліза оксиду сахарату - 7,39 г;

допоміжні речовини: цукор-рафінад, ванілін, спирт етиловий, вода очищена.

Форма випуску. Розчин для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Препарати тривалентного заліза. КОД АТС: В 03А В 02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Заліза сахаратантианемічний засіб, щомістить тривалентне залізо. Сахарат заліза відносно стабільний і мало виділяє заліза у вигляді вільних іонів.

Тривалентне залізо є необхідним компонентом раціону людини, необхідним для синтезу гемоглобіну, міоглобіну, дихальних ферментів. Звичайно протягом доби людина з фекаліями і сечею втрачає від 1 мг до 2 мг заліза, що поповнюється з продуктами харчування. При збалансованому щодо заліза харчуванні дефіцит заліза не розвивається. При підвищеній втраті заліза або при патологіях, які супроводжуються порушенням його всмоктування у верхніх відділах тонкого кишечнику, розвивається дефіцит заліза, що може виявитись у виглядізалізо дефіцитної анемії. Часто сприяють розвитку залізо дефіцитної анемії менструації в жінок, що супроводжуються великими втратами крові. Застосування препарату ЗАЛІЗА САХАРАТ – ЗАЛІЗНЕ ВИНО сприяє зниженню дефіциту заліза в організмі при залізо дефіцитній анемії.

Фармакокінетика. Після перорального прийому препарату всмоктування комплексу заліза відбувається в 12-палій кишці і верхніх відділах тонкого кишечнику. Його абсорбція не знижується в результаті взаємодії з компонентами їжі. Потрапивши у системнийкровотік, залізо із сироватки крові переходить у тканини, що здатні його депонувати. Зокрема, у вигляді комплексу з феритином депонується в печінці. Пізніше, у кістковому мозку воно включається до складу гемоглобіну. У складі гемоглобіну залізо знаходиться в двовалентному вигляді, але саме тривалентне залізо стимулює утворення глобіну, що сприяє збільшенню гемоглобіну крові.

Механізм усмоктування тривалентного заліза активний, залежить від рівня дефіциту залізав організмі і здійснюється таким чином, що в тонкому кишечнику не всмоктується заліза більше за фізіологічну норму.

Залізо виводиться з організму з фекаліями і сечею, в основному у вигляді продуктів обміну гемоглобіну.

Показання для застосування. Профілактика і лікування залізо дефіцитних станів різної етіології. Профілактика дефіциту заліза у дітей, жінок дітородного віку (особливо в період вагітності). Профілактика залізо дефіцитної анемії у дорослих, що знаходяться на вегетаріанській дієті, в осіб літнього віку. Лікування залізо дефіцитних анемій.

Спосіб застосування та дози. Дорослим, а також вагітним жінкам і дітям з 12 років, препарат ЗАЛІЗА САХАРАТ – ЗАЛІЗНЕ ВИНО призначається внутрішньо по 1столовій ложці в 0,5 склянки води три рази на день, після їди. Розчин бажано всмоктувати через трубочку, щоб уникнути потемніння зубів, а після прийому препарату рот бажано прополоскати. Періодично, один раз у кілька тижнів, роблять аналіз крові і визначають рівень гемоглобіну. При нормалізації показника гемоглобіну прийом препарату припиняють.

Дітям віком від 1 до 12 років препарат призначають з розрахунку 3 мгзаліза на 1 кг маси тіла на добу, що відповідає 1 мл препарату на 1 кг маситіла на добу. Розрахункову добову дозу препарату розділяють на три разових. Тривалість прийому препарату визначається терміном нормалізації показника гемоглобіну в крові.

Побічна дія. Звичайно добре переноситься . Побічні ефекти в більшості випадків слабко виражені і відразу зникають після припинення прийому препарату. Дуже рідко спостерігаються шлунково-кишкові розлади, такі як відчуття важкості і переповнення шлунка, відчуття розпирання в епігастральнійділянці. Можливе темне забарвлення калу, що зумовлено прийомом препарату і немає клінічного значення. Рідко - нудота, запор, діарея.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату чи його компонентів. Анемії, що не пов’язані з дефіцитом заліза, таласемії. Надлишок залізав організмі: гемосидероз, гемохроматоз. Анемії, спричинені отруєнням свинцем, сидеробластна анемія.

Передозування. Практично малоймовірне, оскільки усмоктування залізаз препарату відбувається шляхом активного транспорту, причому рівень усмоктування залежить від рівня дефіциту заліза в організмі і вище фізіологічної норми неможливе. Надлишок препарату, що не всмоктався, виводиться з організму з фекаліями. Не виключена ймовірність подразнення слизових оболонок шлунково-кишкового тракту надлишком препарату, що не всмоктався. Для усунення такого явища можливе призначення слизових відварів або цитопротекторних гелів.

Особливості застосування. При призначенні препарату жінкам, які годують груддю, слід враховувати, що залізо потрапляє в грудне молоко і знаходиться таму вигляді комплексу з лактоферином. Тому, якщо в дитини немає дефіциту заліза, бажано застосування препарату тимчасово припинити.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Ефективність препарату підвищується при одночасному застосуванні препаратів фолієвої кислоти, вітаміну В12.Одночасне застосування з алопуринолом може спричинити накопичення залізав печінці. Одночасне застосування з препаратами тетрацикліну знижує ефективність останніх. Ефективність препарату знижується при одночасному застосуванні зхолестираміном. Бажано не застосовувати одночасно з пероральними препаратами токоферолу, щоб уникнути зниження активності останнього. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі від 8 °С до 15 °С. Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Железа сахарат в аптеках




На сайті також шукають: Антраль, Ботокс інструкція, А-церумен застосування, Гліцерин побічні дії, Фарестон протипоказання