Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГІНКОФАР
Назва: ГІНКОФАР | Шукати ГІНКОФАР в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ginkgo biloba
Виробник: "Biofarm Ltd", Польща
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 40 мг № 20, № 60
Діючі речовини: 1 таблетка містить сухого екстракту з листя гінкго дволопатевого (Ginkgo biloba) - 40.0 мг
Допоміжні речовини: Лактози моногідрат, полівінілпіролідон, поліетиленгліколь, гідроксипропілметилцелюлоза, магнію стеарат, титану діоксид (Е171), кремнію діоксид колоїдний, заліза оксид жовтий.
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Ішемічні та інволютивні порушення функціональної активності мозку, наслідки інсультів та черепно-мозкових травм; нейросенсорні порушення - кохлеовестибулярний синдром; порушення мікроциркуляції; артеріопатії нижніх кинцівок.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2542/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГІНКОФАР
АТ код: N06DX02
Наказ МОЗ: 35 від 25.01.2005


Інструкція для застосування ГІНКОФАР

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГІНКОФАР

(GINKOFAR®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: округлі, двоопуклі, таблетки, вкриті оболонкою світло-коричневого кольору із можливими вкрапленнями, з гладкими поверхнями, без пошкоджень;

склад: 1 таблетка містить 40 мг сухого екстракту з листя гінкго дволопатевого (Ginkgo bilobae fol. extr. sicc) з вмістом 24% гінкгофлавоноглікозидів (похіднікемпферолу, кверцетину, ізорамнетину) і 6% терпенових лактонів (гінкголіди A,B, C, J і білобалід А); наведена кількість екстракту відповідає вмісту 9,6 мггінкгофлавоноглікозидів в одній таблетці;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, полівінілпіролідон, полі етиленгліколь, гідроксипропілм етилцелюлоза, магнію стеарат, титану діоксид (Е 171), кремнію діоксид колоїдний, заліза оксид жовтий.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються при деменції.

Код АТС: N06D X02.

Фармакологічні властивості.

 Фармакодинаміка. Стандартизований екстракт гінкго дволопатевого, активатор клітинного метаболізму, сприяє відновленню морфологічної структури і функціональної активності клітинних мембран. Чинить антигіпоксичну дію на тканини, зокрема нанервову (покращує постачання кисню та глюкози до головного мозку, білобалід А), запобігає розвитку набряку мозку і сітківки, а також прискорює резорбцію набряків, уповільнює вікову редукцію холінергічних рецепторів та адренергічнихα2-рецепторів, покращує здатність до навчання і запам’ятовування. Екстракт листя гінкго дволопатевого, шляхом пригнічення PAF і збільшення еластичності клітинної мембрани еритроцитів, покращує реологічні властивості крові. Усуває спазм кровоносних судин і спричинює їх розширення. Проявом цього є зменшення в’язкості крові і збільшення мікро циркуляції крові, відповідно лікарський засіб покращує коронарний і мозковий кровообіг. Компоненти екстракту листя гінкгодволопатевого нейтралізують вільні радикали і чинять нейропротекторну дію, зокрема при різного роду нейропатіях і стимулюють регенерацію аксонів рухових нервів (білобалід А).

Фармакокінетика. У людини всмоктування гінкгофлавоноглікозидіввідбувається у тонкому кишечнику. Біологічна доступність терпеноїдів у людини становить: для гінкголіду А 93-100%, гінкголіду В 79-93% і біолобаліду А -понад 70%. Після перорального прийому в дозі 50 - 300 мг максимальна концентрація досягається через 2-3 год., а період напів виведення становить 2-4год. Тривалість елімінації - 24 год.

Показання для застосування. Дисциркуляторна енцефалопатія різного генезу (наслідки інсульту, черепно-мозкових травм, у похилому віці), у вигляді розладів уваги та/або пам’яті, зниження інтелектуальних властивостей, відчуття страху, порушення сну; порушення периферичного кровообігу і мікро циркуляції, ут. ч. артеріопатії нижніх кінцівок, синдром Рейно; нейросенсорні порушення (запаморочення, дзвін у вухах, гіпоакузія, дегенерація жовтої плями пов’язана зі старінням, діабетична ретинопатія).

Спосіб застосування та дози. При дисциркуляторній енцефалопатії різногогенезу та порушеннях периферичного кровообігу рекомендовано приймати внутрішньо по 1 таблетці 3 рази на добу після їди, запиваючи невеликою кількістю рідини.

Тривалість курсу лікування повинна становити 8-12 тижнів. Перші ознаки покращання настають, як правило, через 4 тижні від початку лікування. Після завершення основного курсу лікування рекомендовано подальше застосування лікарського засобу по 1 таблетці 2 рази на добу після їди, запиваючи невеликою кількістю рідини. Гінкофар добре переноситься організмом, тому його можна застосовувати протягом тривалого часу.

Побіч надія. Дужерідко можуть виникати легкі розлади з боку шлунково-кишкового тракту. В осіб з підвищеною чутливістю можуть виникати головний біль, запаморочення та шкірні алергічні реакції (почервоніння, набряк, свербіж).

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компоненту препарату.

Оскільки немає достатніх даних щодо застосування цього лікарського засобу для лікування дітей, його не слід застосовувати удітей віком до 12 років.

Передозування. При одноразовому або багаторазовому передозуванні можуть з’явитися розлади з боку шлунково-кишкового тракту, порушення мислення, а також головний біль.

Терапія симптоматична.

Особливості застосування. Перед початком лікування Гінкофаром потрібноз’ясувати, чи патологічні симптоми, які зустрічаються, не є наслідком основного захворювання, для якого необхідне специфічне лікування.

Вагітність і період годування груддю

Невідомо про факти негативного впливу препаратів із гінкгодволопатевого на плід і новонародженого. Проте, оскільки досвід його застосування в період вагітності та годування груддю відсутній, потрібно ретельно оцінити співвідношення користі і ризику при призначенні лікування в зазначеному періоді.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами і рухомими механізмами, що потребують великої концентрації уваги.

Гінкофар невпливає на здатність керувати транспортними засобами та обслуговувати складні механізми, але у разі виникнення побічних дій з боку нервової системи, слід уникати такої діяльності.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат не слід одночасно застосовувати при тривалій терапії ацетил саліциловою кислотою (аспірином), варфарином, а такожті азидними діуретиками. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці, при температурі від 15 до 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Гинкофар в аптеках




На сайті також шукають: Домрид, Кандесар інструкція, Азалептол застосування, Офлоксин 400 побічні дії, Нейроплант протипоказання