Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НЕЙРОПЛАНТ
Назва: НЕЙРОПЛАНТ | Шукати НЕЙРОПЛАНТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hypericine
Виробник: "Dr.Willmar Schwabe GmbH & Co", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 20 (20х1), № 40 (20х2)
Діючі речовини: 1 таблетка містить сухого екстракту з трави звіробою - 300.0 мг
Фармакотерапевтична група: Антидепресанти
Показання: Психовегетативні розлади (психічні розлади, що погіршують фізичний стан), депресивні стани, занепокоєння та/або постійне нервове напруження.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0414/01/01
Термін дії посвідчення: з 30.12.2003 до 30.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НЕЙРОПЛАНТ
АТ код: N05CM50
Наказ МОЗ: 758 від 16.11.2006


Інструкція для застосування НЕЙРОПЛАНТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НЕЙРОПЛАНТ

(NeiroPLANT)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Hypericum perforatum;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, блідо-жовтого кольору;

склад: 1 таблетка, вкрита оболонкою, містить 300 мг сухого екстракту з трави звіробою

(3-7:1);

допоміжні речовини: кислота аскорбінова, целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, гіпромелоза, лактози моногідрат, макрогол, магніюстеарат, натрію сахарин, колоїдний кремнію діоксид, емульсію проти пінна, попередньо оброблений крохмаль, тальк, ванілін, титану диоксид, заліза оксиду гідрат.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Антидепресанти. Код АТС N06A X20**.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка Нейроплант – це виготовлений на рослинній основі препарат, який містить екстракт з трави звіробою. Він стимулює психічне розслаблення, знімає депресивний настрій і відновлює внутрішню енергію. Після перорального прийому екстракту з трави звіробою протягом 14 днів у щурів спостерігалося послаблення регуляції бета-рецепторів упередній частині кори головного мозку – ефект, типовий для більшості антидепресивних препаратів. Екстракт з трави звіробою і компонент гіперфорин invitro гальмували синаптосомальне поглинання нейропереносників серотоніну, норадреналіну, допаміну, гама-аміномасляної кислоти (ГАМК) та L-глутамату.

Фармакокінетика. У здорових добровольців, пероральний прийом разових доз 300 або 900 мг метанольного екстракту (що відповідає 250 мкг гіперицину і 526 мкг псевдогіперицину на 300 мг екстракту) призводив до максимального рівняв плазмі 1,5 і відповідно 7,5 нг/мл гіперицину і 2,7 і/або 11,7 нг/млпсевдогіперицину. Показник t max становив 5,2 та відповідно 4,1годину для гіперицину і 2,7 і/або 3 години для псевдогіперицину. Післядовго тривалого, двотижневого лікування з щоденним прийманням 300 мг екстракт утричі на день, стабільного стану було досягнуто через 4 дні. Протягом стабільного стану, максимальний рівень в плазмі в середньому для гіперицинустановив 8,5 нг/мл і 5,8 нг/мл для псевдогіперицину. Період напів виведеннястановив 28 годин для гіперицину і 23,5 годин для псевдогіперицину.

Показання для застосування. Психовегетативні розлади (психічні розлади, що погіршують фізичний стан), депресивні стани, занепокоєння і/або постійне нервове напруження.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років приймати по 1 таблетці, вкритій оболонкою 2-3 рази на день (відповідно 600-900 мг екстракту). Таблетки, вкриті оболонкою, слід приймати не розжовуючи, перед прийомом їжі, з невеликою кількістю рідини. Якщо скарги тривають понад чотири тижні або, якщо стан погіршується, незважаючи на правильне застосування, слід переглянути визначений раніше діагноз. Тривалість лікування препаратом необмежена.

 Побіч надія. У зв’язку з можливою підвищеною надчутливістю до світла Нейроплантможе спричинити, особливо у людей з ніжною шкірою, реакції подібні до засмагина тих ділянках шкіри, які були піддані інтенсивній дії сонячних променів. Дужерідко можуть виникати скарги на роботу шлунково-кишкового тракту, алергічні реакції, а саме почервоніння, набряк, свербіж, втома та постійне напруження.

Протипоказання. Відома надчутливість шкіри до світла, одночасне лікування із застосуванням циклоспорину, індинавіру або інших інгібіторівпротеази, що протидіють ВІЛ-інфекції. Оскільки немає достатніх досліджень щодо застосування цього препарату для лікування дітей, то не слід використовувати його для лікування дітей віком до 12 років.

Передозування. До цього часу не було повідомлень про симптоми, спричинені передозуванням препаратів, які містять екстракт з трави звіробою. Після прийому великої надмірної дози на шкірі можуть проявлятися фото токсичніявища. Протягом тижня шкіра пацієнта повинна бути захищена від сонця і ультрафіолетових променів (скорочення часу перебування на вулиці, застосування сонцезахисних засобів з високим ступенем захисту). Фото токсичні реакції нашкірі слід лікувати симптоматично.

Особливості застосування. Під час прийому Нейропланту слід уникати інтенсивної дії сонячних променів протягом тривалого часу без захисту шкіри. Це загальне застереження для прийому екстрактів з трави звіробою, хоча стосовно Нейроплантуне було отримано жодних повідомлень про негативний вплив.

Вагітність і лактація. Немає достатнього досвіду щодо застосуванняНейропланту під час вагітності та в період годування груддю. Тому, задля загальної безпеки, прийому Нейропланту протягом першого триместру вагітності, а також уперіод годування груддю, слід уникати.

Взаємодія з лікарськими засобами. В окремих випадках спостерігалася взаємодія з такими препаратами, що могло призвести до зменшення ефективності цих препаратів: антикоагулянти кумаринового ряду (наприклад, фенпрокумон, варфарин), циклоспорин, дигоксин, індинавір та інші інгібітори протеази, що застосовуються при ВІЛ-терапії; мідазолам, нортриптилін, амітриптилін, теофілін.

При одночасному прийомі пероральних контрацептивів в окремих випадках спостерігалася між менструальна кровотеча. Для більшої обачливості слід врахувати можливість зменшення ефективності перорального контрацептиву, хоча відповідної інформації немає. При супутньому застосуванні певних антидепресантів (нефазодон, пароксетин, сертралін) в окремих випадках більш виражено можуть спостерігатися несприятливі реакції (такі як нудота, блювання, занепокоєння, постійне напруження, збентеженість).

У разі супутньої терапії із застосуванням препаратів, які впливають на підвищену чутливість шкіри до світла, можливо збільшення чутливості до світла, але до цього часу воно не було описано. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище +25 0 С, в місцях, недоступних для дітей. Термін придатності – 3 роки. Не слід застосовувати препарат після зазначеної дати терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Нейроплант в аптеках




На сайті також шукають: Анре, Діакарб інструкція, Застосування препарату Левофлоксацин, Інструкція з використання Стоматидин, Показання для застосування Простатилен, Колдрекс побічні дії, Димексид протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Тотема