Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛІПОФЛАВОН
Назва: ЛІПОФЛАВОН | Шукати ЛІПОФЛАВОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Харківське підприємство по виробництву імунобіологічних і лікарських препаратів ЗАТ "Бiолiк", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Порошок ліофілізований для ін'єкцій
Форма випуску: Порошок ліофілізований для приготування розчину для ін'єкцій у пляшках № 1
Діючі речовини: 1 пляшка містить: лецитину-стандарту 550 мг, кверцетину 15 мг
Допоміжні речовини: Лактоза
Фармакотерапевтична група: Антигіпоксанти та антиоксиданти
Показання: Поранення рогівки (проникні та непроникні); післяопераційні рани рогівки; кератити різної етіології; запальні стани очей.
Термін придатності: 1р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3581/01/01
Термін дії посвідчення: з 14.09.2005 до 14.09.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛІПОФЛАВОН
АТ код: S01XA22
Наказ МОЗ: 469 від 14.09.2005


Інструкція для застосування ЛІПОФЛАВОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛІПОФЛАВОН

(LIPOFLAVON)

Загальна характеристика :

основні фізико-хімічні властивості: аморфний порошок світло-жовтого або світло-жовтого кольору з лимонним відтінком, характерним запахом, легко суспендується у водних розчинах з утворенням емульсії;

склад: 1 пляшка містить лецитину-стандарту 550 мг, кверцетину 15 мг;

допоміжні речовини: лактоза.

Форма випуску. Порошок ліофілізований для приготування розчину дляін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Комбіновані кардіологічні препарати. АТС С 01Е Х.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат має антиоксидантну, антигіпоксантну та протизапальну дію. Проявляє проти аритмічний такардіопротекторний ефект. Терапевтичний ефект зумовлений комплексною дією компонентів препарату: блокадою 5-ліпооксигеназного шляху метаболізму арахідонової кислоти за рахунок кверцетину, а також антигіпоксичною та антиоксидантною дією лецитинових ліпосом. Препарат відновлює функціональну активність судинного ендотелію, синтез та/або виділення ендотеліального фактору розслаблення (оксиду азота). Гальмує процеси перекисного окислення ліпідів вкрові та тканинах, підтримує активність антиоксидантних систем організму, запобігає зниженню енергетичного метаболізму клітин, виявляє мембрано- таендотеліозахисну дію. Застосування препарату в комплексі з базовою терапією: при лікуванні гострого інфаркту міокарда без зубця Q, нестабільній стенокардії, призводить до більш швидкої позитивної динаміки активності креатин-фосфокінази-МВ-фракції, рівня С-реактивного протеїну, запобігає підвищенню про запального цитокіну ІЛ-8 у сироватці крові, сприяє електричній стабільності міокарда; при лікуванні стабільної стенокардії – до зменшення тяжкості нападів стенокардії, зменшення агрегації тромбоцитів, покращення реологічних показників крові (зниження в’язкості та агрегації еритроцитів) таїї мікро циркуляції; при полі хіміотерапії раку молочної залози антрациклінами –до позитивної динаміки рівня кардіоспецифічних тропонінів, регресіїектрасистолічної аритмії та стабілізації вагосимпатичного балансу. Кумулятивні властивості препарату відсутні.

  Фармакокінетика. Після внутрішньо венного введення якліпосомальна емульсія він циркулює в крові до 2-х годин. Максимальне накопичення препарату спостерігається в печінці та селезінці (до 20 %). Препарат виводиться із сечею та калом.

Показання для застосування. Ліпофлавон призначають у комплексному лікуванні гострого інфаркту міокарда без зубця Q, нестабільної й стабільної стенокардії (ІХС), міокардитів, для запобігання розвитку кардіодистофії приполі хіміотерапії раку молочної залози.

Спосіб застосування та дози. Застосовують внутрішньо венно. Препарат застосовують дорослим. Перед застосуванням пляшку з препаратом витримують при кімнатній температурі протягом 30 хв. Емульсія Ліпофлавону для струминного введення готується безпосередньо перед застосуванням шляхом додавання до пляшки 10-20 мл фізіологічного розчину, який попередньо нагрівають до 37-390С. Пляшку інтенсивно струшують протягом 2 хв до утворення ліпосомальної емульсії.

При гострому інфаркті міокарда без зубця Q емульсію, яка утворилась при додаванні фізіологічного розчину до 2 пляшок препарату вводять струминно, повільно протягом 5 хвилин. Наступні введення препарату за такою самою схемою повторюють через 12 годин протягом перших 2-х діб із зменшенням дозиЛіпофлавону з 3-ї доби (1 раз на добу 2 пляшки протягом ще 3-5 діб).

При лікуванні міокардиту, нестабільної та стабільної стенокардії (ІХС) емульсію, яка утворилась при додаванні фізіологічного розчину до 2 пляшок, вводять струминно, повільно 1 раз на добу протягом 7-10 діб.

  Для запобігання токсичним ураженням міокарда при проведенні циклів полі хіміотерапії з антрациклінами Ліпофлавон призначають у такій самійдозі (2 пляшки) на добу до введення цитостатика, а в подальшому вводять в тійже дозі протягом 3-х діб з моменту введення цитостатика. Подальшу тривалість застосування препарату визначає лікар.

Побічна дія. При застосуванні Ліпофлавону можливо зниження apтеріального тиску. У разі підвищеноїіндивидуальної чутливості до препарату можливі прояви кропив’янки, гіпертермії, місцевої гіперемії, алергічні прояви.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату. Алергічні реакції на вакцини або білок ванамнезі. У зв’язку з обмеженою на сьогоднішній день інформацією Ліпофлавон не рекомендується призначати в періоди вагітності та лактації, а також дітям до 12років.

Передозування. Можливі прояви індивідуальної непереносимості, що потребує відміни препарату та симптоматичної терапії.

Особливості застосування. Препарат слід вводити в максимально короткий термінз моменту появи ознак ішемії, що забезпечить більш позитивний прогноз захворювання. Ліпофлавон вводять повільно, під контролем артеріального тиску. Уразі різкого (більш ніж на 40 мм. рт. ст) зниження системного артеріального тиску (САТ), слід зменшити швидкість або припинити введення препарату. Препарат вводять лише в попередньо нагрітому до 37-390С фізіологічному розчині після ретельного перемішування. Не допускається вводити препарат у разі розшарування ре суспендованої емульсії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Забороняється застосовувати Ліпофлавон разомз серцевими глікозидами та змішувати інші препарати з Ліпофлавоном в одному шприці. Ліпофлавон призначають у комплексному лікуванні з серцево-судинними та протипухлинними препаратами. Інтервал між введенням Ліпофлавону і введенням інших препаратів повинен бути не менше 30 хв.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 00 С у захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності – 1 рік. Источник

Термін придатності готової емульсії - не більше 6 годин при температурі зберігання від 20 С до 60 С.

Смотрите также: Цены на Липофлавон в аптеках




На сайті також шукають: Туссин, Бронхорил інструкція, Вулнузан застосування, Триган-д побічні дії, Спазмолекс протипоказання