Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЕФІЗОЛ
Назва: ЕФІЗОЛ | Шукати ЕФІЗОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Balkanpharma-Dupnitza AD", Болгарія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки для смоктання № 20
Діючі речовини: 1 таблетка містить: декваліну хлориду 0,25 мг, кислоти аскорбінової 30 мг
Допоміжні речовини: Глюкози моногідрат, натрію сахарин, пектин, ванілін, сахароза, какао порошок, лактози моногідрат, магнію стеарат
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Застосовують при ангіні та запаленнях у горлі для подолання хворотробних мікроорганізмів у роті та носоглотці.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4271/01/01
Термін дії посвідчення: з 20.03.2006 до 20.03.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЕФІЗОЛ
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 130 від 20.03.2006


Інструкція для застосування ЕФІЗОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

ЕФІЗОЛ

(EFISOL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі плоскі таблетки з насічкою з одного боку; колір коричневий, мозаїчний;

склад: 1 таблетка містить

  декваліну хлориду

0,25 мг,

  кислоти аскорбінової

30 мг;

допоміжні речовини: глюкози моногідрат, сахарин натрій, пектин, ванілін, сахароза, какао порошок, лактози моногідрат, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки для смоктання.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються у разі захворювань горла. Різні антисептики.

Код АТС R02А А 20.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Ефізол є комбінований препаратз добре вираженою місцевою антисептичною, антибактеріальною і протигрибковою дією. Застосовується при запаленнях горла. Проявляє в основному бактеріостатичну (за деякими даними і бактерицидну) дію відносно рядуграм позитивних и грам негативних мікро організмів, в тому числі штамів, стійкихдо антибіотиків. Препарат найбільш ефективний при лужному значенні рН (як середовище в порожнині рота). Декваліну хлорид є місцевим антисептиком групиквінолінів. Він являє собою біс четвертинний квінолін з антисептичною і бактеріостатичною дією. Декваліну хлорид має антисептичну дію – переважно місцеву; антибактеріальну дію – головним чином відносно грам негативних таграм позитивних мікро організмів, переважно відносно гноєтворних збудників тастійких до антибіотиків штамів (піогенні стрептококи, Borreia і т. п.); протигрибкову дію – головним чином проти Candida albicans, деяких видівTrychophyton та епідерм офітів. Не виявляє активності проти Mycobacterium. Антибактеріальна дія обумовлена денатурацією білків і ферментів збудників, шляхом розчинення і деполімерізації, а також гліколізом і інактиваціюдегідрогеназ – дія оборотна, однак довготривалий контакт із збудником інактивуєїх необоротно; порушення синтезу білків на рівні рибосом; цитоліз клітинної мембрани. Поверхнево активна катіонна дія лежить в основі його бактеріостатичної активності, яка сильніша відносно грам позитивних, ніж по відношенню дограм негативних мікро організмів.

Аскорбінова кислота, що входить до складу препарату, діє на внутрішньоклітинні процеси окислення і відновлення; збільшує синтез специфічних антибактеріальних антитоксинів та покращує функції ретикулоендотелію; зменшує проникність клітинних мембран, покращує стан капілярів судинної стінки таобмежує ексудативні, запальні і алергічні реакції.

Стійкість мікро організмів до Ефізолу розвивається повільно, при довго тривалому прийомі (більш ніж 15 – 20 діб). Стійкість розвивається швидше відносно мікро організмів, стійких до пеніциліну, стрептоміцину і сульфонаміду, в меншому ступені до грам позитивних мікро організмів та грибів.

Показання для застосування.

Місцеве антисептичне лікування запальних процесів ротової порожнини ігорла, спричинених чутливими до препарату збудниками (катаральні, виразкові, фіброзні гінгівіти, афтозні стоматити, кандидоз (пліснявка), фарингіти, тонзиліти, ларингіти і глосити).

Профілактика інфекцій до та після оперативних втручань в порожнині ротаі горла.

Спосіб застосування та дози.

Рекомендовані дози для дорослих та дітей старше 10 років.

Застосовують по 1 таблетці для розсмоктування через кожні 2–3 години (не більше 8–10 таблеток за добу).

Рекомендовані дози для дітей віком від 4 до 10 років.

Застосовують по ½ таблетки для розсмоктування через кожні 2–3години (не більше 4–5 таблеток на добу).

Таблетки не розжовують. Після прийому пацієнту рекомендується не їсти іне пити протягом 30 хвилин.

Лікування рекомендується продовжувати ще протягом 1–2 діб після зникнення симптомів захворювання. Загальна тривалість лікування не повинна перевищувати 5–7 діб (виникає небезпека порушення розвитку нормальної бактеріальної флори в порожнині рота і в горлі).

Побічна дія. Препарат зазвичай переноситься добре, повідомлень про серйозні побічні дії не було. Проте можливі наступні небажанімедикаментозні реакції:

нудота;

дуже рідко можливі алергічні реакції;

відчуття печіння і подразнення в горлі;

сухість в порожнині рота;

дисбактеріоз ротової порожнини (при довго тривалому застосуванні).

Протипоказання. Гіпер чутливість до діючої речовини або будь-якої з допоміжних речовин.

Передозування. Немає даних про випадки передозування препарату.

Особливості застосування. У зв’язку з відсутністю в препараті знеболювального компонента, його не слід використовувати при запальних процесах, що супроводжуються сильним болем у горлі. За наявності основних клінічних симптомів генералізації інфекції необхідно призначати системне антибактеріальне лікування. При появі будь-яких побічних ефектів прийом Ефізолу треба припинити і призначити інший лікарський засіб. Одночасний прийом з іншими препаратами для місцевого лікування слід проводити обережно.

Не зважаючи на низький вміст цукру, препарат у діабетиків слід застосовувати з особливою обережністю, а також контролю вати показники цукру вкрові.

Препарат не застосовують дітям, молодше 4 років через форму випуску таризик розвитку аспірації.

Препарат може застосовуватись в період вагітності та під час годування груддю.

Ефізол не впливає на виконання робіт, що потребують підвищеної уваги (керування авто транспортом і робота з механізмами, що рухаються).

 Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Даних про взаємодію з лікарськими засобами немає.

При одночасному прийомі з кайєксалатом (засобом для лікуваннягіперкаліємії) є вірогідність розвитку важких некротичних уражень шкіри іслизових оболонок, особливо шлунково-кишкового тракту.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25º С.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей!

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазаначеного на упаковці! Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Эфизол в аптеках




На сайті також шукають: Азакс, Цедекс інструкція, Застосування препарату Простанорм, Інструкція з використання Левомак, Показання для застосування Нольпаза, Ципромед побічні дії, Фамотидин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Колме