Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СОЙФЕМ
Назва: СОЙФЕМ | Шукати СОЙФЕМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "Biofarm Ltd", Польща
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 100 мг № 10, № 30, № 60
Діючі речовини: 1 таблетка містить: 100 мг сухого екстракту насіння сої (Glycine max semen extr.), який містить 26 мг комплексу ізофлавонів у перерахуванні на геністеїн
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, повідон, кросповідон, магнію стеарат, гідроксипропілметилцелюлоза, тальк, гліцерин
Фармакотерапевтична група: Різні біогенні препарати
Показання: Усунення симптомів, пов'язаних із менопаузою у жінок: припливи, надмірне потовиділення, розлади сну, підвищена збудливість, депресія, в тому числі профілактика серцево-судинних розладів
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4448/01/01
Термін дії посвідчення: з 19.04.2006 до 19.04.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СОЙФЕМ
АТ код: G02СХ
Наказ МОЗ: 232 від 19.04.2006


Інструкція для застосування СОЙФЕМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СОЙФЕМ

(SOYFEM®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: довгасті, двоопуклі, вкриті оболонкою таблетки, бежевого кольору, з вкрапленнями від білого до темно-бежевого кольору, з лінією розлому на одному боці, з гладкою поверхнею;

склад: 1 таблетка містить 100 мг сухого екстракту насіння сої (Glycine max semen extr.), який містить 26 мг комплексу ізофлавоніву перерахуванні на геністеїн;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, повідон, кросповідон, магнію стеарат, гідроксипропілм етилцелюлоза, тальк, гліцерин.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Інші засоби, що застосовуються в гінекології.

Код АТС G02СХ.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Лікарський засіб зменшує симптоми, що виникають вперіод менопаузи: припливи, надмірне потовиділення, розлади сну, підвищена збудливість, депресія. Завдяки хімічній подібності до естрогенів ізофлавоноїдисої (геністеїн і даїдзеїн) можуть зв’язуватись із відповідними рецепторами жіночих статевих органів. Це зумовлює зменшення вираженості розладів, пов’язаних із зниженням продукції жіночих статевих гормонів у період менопаузи.

Окрім того, застосування лікарського засобу при дотриманні відповідної дієти попереджує розвиток серцево-судинних захворювань.

Фармакокінетика.

Всмоктування

Ізофлавоноїди містяться в рослинах у формі глікозидів та є біологічно неактивними. Всмоктування глікозидів сої відбувається у шлунково-кишковому тракті. Їх біологічна доступність залежить від дієти і становить 13 - 35%.

За участі кишкових ферментів (глікозидаз) глікозиди гідролізуються до активних форм – агліконів. Фармакокінетика соєвих ізофлавонів залежить від кишкової мікрофлори.

Після всмоктування аглікони проникають в систему кишково-печінкового кровообігу. Метаболізуються в печінці шляхом кон’югації агліконів ізглюкуроновою кислотою. Метаболіти виводяться із організму нирками.

Показання для застосування. Усунення симптомів, пов’язаних із менопаузою у жінок: припливи, надмірне потовиділення, розлади сну, підвищена збудливість, депресія, в тому числі профілактика серцево-судинних розладів.

Спосіб застосування та дози. Сойфем рекомендовано застосовувати по 1 - 2таблетки 2 рази на добу, під час їди, запиваючи невеликою кількістю рідини.

Курс лікування становить 6 - 12 місяців. У підтримуючих дозах (1таблетка 2 рази на добу) може застосовуватися тривалий час.

Побічна дія. При дотриманні рекомендованого дозування не виявлено побічної дії.

Протипоказання. Вагітність і лактація.

Передозування. Не описано випадків передозування.

Особливості застосування. Препарати, що вміщують ізофлавони, не потребують особливої обережності при застосуванні. Враховуючи слабку естроген ну дію лікарського засобу, рекомендовано зібрати у пацієнтки анамнез щодо одночасного застосування пероральних контрацептивів.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами і рухомими механізмами, що потребують великої концентрації уваги.

Препарат не впливає на здатність керувати транспортом і працювати зі складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дотепер не відомо про випадки взаємодіїСойфему з іншими лікарськими засобами. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці при температурі 15 - 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Сойфем в аптеках




На сайті також шукають: Фарматон, Ессенціалє н інструкція, Метандростенолон застосування, Димексид побічні дії, Проктоседил протипоказання