Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДИМЕДРОЛ
Назва: ДИМЕДРОЛ | Шукати ДИМЕДРОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Diphenhydramine
Виробник: ВАТ "Луганський ХФЗ", м.Луганськ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.05 г № 10 у контурних чарункових, безчарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить дифенгідраміну - 0.05 г
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Кропив'янка, сінна гарячка, сироваткова хвороба, геморагічний васкуліт, діатез, вазомоторний нежить, контактні дерматити різного генезу, алергічний кон'юнктивіт та ін.
Термін придатності: 4р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.01.02/04254
Термін дії посвідчення: з 31.01.2002 до 31.01.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДИМЕДРОЛ
АТ код: R06AA02
Наказ МОЗ: 29 від 31.01.2002


Інструкція для застосування ДИМЕДРОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИМЕДРОЛ

(DIMEDROL)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: diphenhydramine,2-(дифенілметокси)-N,N-диметилетанаміну гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, плоско циліндричні, з рискоюі фаскою;

склад: 1 таблетка містить: дифенгідрамінугідро хлориду 50 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль картопляний, кислота стеаринова, кремнію діоксид колоїдний безводний (аеросил).

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування. Аміно алкілові ефіри. Дифенгідрамін. Код АТС R06A A02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антигістамінний засіб. Блокує Н1-гістамінові рецептори, усуваючи ефекти гістаміну: зменшує або попереджує спазми гладкої мускулатури судин, кишечнику, бронхів і бронхіол, підвищену проникність капілярів, набряк тканин, свербіж і гіперемію. Антигістамінна дія димедролу більш виражена щодо місцевих судинних реакцій при запаленні і алергії, ніж до системних (зниження артеріального тиску). Виявляємісцево анестезуючу дію (при внутрішньому застосуванні спричиняє короткочасне відчуття оніміння слизових оболонок ротової порожнини), володіє спазмолітичною, гангліоблокуючою і центральною холінолітичною активністю. Виявляє седативну, снодійну (більш виражену при повторних прийомах) і помірно вираженупроти блювотну дію. Вплив на центральну нервову систему зумовлений блокадою Н3-гіста міновихрецепторів мозку і пригніченням центральних холінергічних структур. Більш ефективний при бронхоспазмі, що зумовлений лібераторами гістаміну (тубо курарин, морфін, сомбревін), і менш активний при алергічному бронхоспазмі.

Фармакокінетика. При внутрішньому прийомі швидко ідобре всмоктується в шлунково-кишковому тракті. Зв’язування з білками плазми становить 98–99%. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1–4години після перорального прийому. Більша частина введеної дози метаболізуєтьсяв основному в печінці з утворенням дифенілметоксиоцтової кислоти, менша –виводиться у незмінному вигляді нирками. Добре розподіляється в організмі, проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр, надходить у грудне молоко, що може спричиняти седативний ефект у дітей при грудному вигодовуванні. Періоднапів виведення становить 2–8 годин. Екскретується нирками переважно у незміненому вигляді упродовж  24–48 годин.

Ефект препарату розвивається через 15–30 хвилин після внутрішнього застосування, максимальний ефект спостерігається через 1–3години. Тривалість дії – від 4 до 6 годин.

Показання для застосування. Алергічні реакції (кропив’янка, поліноз, алергічний кон’юнктивіт, лікарська алергія, ангіо невротичний набряк), сверблячі дерматози, гострий іридоцикліт, вазомоторний риніт, геморагічний васкуліт, сироваткова хвороба, для послаблення побічних ефектів при трансфузії крові і кровозамінників; променевої хвороби, виразкової хвороби шлунка і гіперацидногогастриту; порушення сну (моно терапія або в комбінації зі снодійними), премедикація, поширені травми шкіри і м’яких тканин (опіки, розтрощення); паркінсонізм, хорея, морська і повітряна хвороби, синдром Мен’єра.

Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають по ½–1 таблетці (25–50 мг) дифенгідраміну гідро хлориду) – 1–3 рази на добу. Для профілактикизахитування приймають  ½–1 таблетку за 30–60 хвилин до поїздки, при безсонні – 1 таблетку перед сном.

Для дорослих максимальна разова доза складає 2 таблетки (100 мгдифенгідраміну гідро хлориду), максимальна добова доза – 5 таблеток (250 мгдифенгідраміну гідро хлориду).

Дітям 6–12 років призначають по ¼–½ таблетки (12,5–25 мгдифенгідраміну гідро хлориду) на прийом.

Тривалість курсу лікування встановлюють індивідуально.

Побічна дія. З боку нервової системи і органів чуття: слабкість, сонливість, зниження уваги, порушення координації рухів, підвищена збудливість, безсоння, запаморочення, головний біль.

З боку серцево-судинної системи: артеріальнагіпотензія, відчуття серцебиття, тахікардія, екстрасистолія.

З боку системи кровотворення: агранулоцит оз, тромбоцит опенія, гемолітична анемія.

З боку шлунково-кишкового тракту: сухість у роті, оніміння слизової оболонки ротової порожнини, анорексія, нудота, епіг астральнийдистрес, блювання, діарея, запор.

З боку сечостатевої системи: часте і/або утруднене сечовипускання, затримка сечовиділення, збільшення частоти менструацій.

З боку органів дихання: сухість носа і горла, закладеність носа, згущення секрету бронхів, стисненість у грудній клітці.

Алергічні реакції: шкірний висип, свербіж, кропив’янка, анафілактичний шок.

Інші: пітливість, озноб, фото сенсибілізація.

Протипоказання. Закрито кутова глаукома, гіпертрофія передміхурової залози, стенозуюча виразка шлунка і дванадцяти палої кишки, стеноз шийки сечового міхура, бронхіальна астма, дитячий вік до 6 років, період лактації, підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Симптоми: сухість у роті, утруднене дихання, мідріаз, почервоніння обличчя, збудження, сплутаність свідомості, судоми, атакож загострення інших симптомів, що описані у розділі “Побічна дія”. Лікування: відміна препарату, промивання шлунка, прийом активованого вугілля, симптоматична і підтримуюча терапія при ретельному контролі дихання і рівня артеріального тиску.

Особливості застосування. Не рекомендується застосовувати в період вагітності, особливо в ІІІ триместрі. При призначенні препарату слід зіставити можливий терапевтичний ефект для матері з потенційним ризиком для плоду.

Застосовують з обережністю для лікування пацієнтів з гіпертиреозом, хронічними обструктивними захворюваннями легенів, підвищеним внутрішньо очним тиском, із захворюваннями серцево-судинної системи, а також осіб літнього віку.

В період лікування слід утриматися від занять потенційно небезпечними видами діяльності, що потребують підвищеної уваги і швидкості психомоторних реакцій (керування транспортними засобами, механізмами тощо).

Препарат може зумовити сухість очей і створювати незручності при носінні контактних лінз.

В період лікування препаратом протипоказане вживання алкогольних напоїв.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Димедрол потенціює ефекти засобів для наркозу, снодійних, седативних засобів, наркотичних аналгетиків.

При застосуванні з трициклічними антидепресантами можливе підсиленняхоліноблокуючої дії димедролу і пригнічую чого впливу на центральну нервову систему.

Інгібітори моноамін оксидази підсилюють і пролонгують холінолітичнийефект препарату.

При сумісному застосуванні з аналептиками можливе збільшення ризику розвитку судом.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі від 15 0С до 25 0С.

Зберігати в недоступному для дітей місці! Источник

Термін придатності – 4 роки.

Смотрите также: Цены на Димедрол в аптеках




На сайті також шукають: Кетотифен, Депривокс інструкція, Колдрекс застосування, Тиберал побічні дії, Потенціале протипоказання