Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

МЕТАЦИКЛІНУ ГІДРОХЛОРИД
Назва: МЕТАЦИКЛІНУ ГІДРОХЛОРИД | Шукати МЕТАЦИКЛІНУ ГІДРОХЛОРИД в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Metacycline
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули по 0.3 г № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 капсула містить метациклiну - 0.3 г
Фармакотерапевтична група: Тетрацикліни
Показання: Бронхіт, пневмонія, гнійний плеврит; бактеріальна і амебна дизентерія; коклюш, скарлатина, бруцельоз, холецистит та ін.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.02/04684
Термін дії посвідчення: з 08.05.2002 до 08.05.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату МЕТАЦИКЛІНУ ГІДРОХЛОРИД
АТ код: J01AA05
Наказ МОЗ: 164 від 08.05.2002


Інструкція для застосування МЕТАЦИКЛІНУ ГІДРОХЛОРИД

ІН С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

МЕТАЦИКЛІНУГІДРОХЛОРИД

 (METHACYCLINIHYDROCHLORIDUM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Metacycline;

6-дезокси-6-десметил-6-метилен-5-окситетрациклінугідро хлорид ;

 основні фізико-хімічні властивості:

капсули з кришечкою і корпусом жовтого кольору, щомістять порошок від жовтого до темно-жовтого кольору, без запаху;

склад: одна капсула містить метацикліну гідро хлориду 0,30г ;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, кальцію стеарат, цукор молочний, полівінілпіролідон;

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби для системного застосування, тетрацикліни. Метациклін. АТС J01АA05.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Метацикліну гідро хлорид - напівсинтетичний антибіотик групи тетрациклінів широкого спектра дії. Чинить бактеріостатичну дію, інгібуючи синтез білків мікро організмів. Активний щодо більшостіграм позитивних (стафілококи, стрептококи, пневмококи) і грам негативних (шигели, сальмонели, рикетсії, спірохети, аеробактер) мікро організмів, хламідій, мікоплазм, збудників орнітозу, пситакозу, трахоми та деяких інших найпростіших.

Фармакокінетика. Добре всмоктується в травному тракті. Ефективна концентрація в плазмі крові виникає через 1 годину після введення і зберігається протягом 12 годин. Період напів виведення препарату з крові – 10-12 годин. Приблизно 49-60 % Метацикліну гідро хлориду, що надійшов у кров’яне русло, зв'язується з білками плазми крові, забезпечуючи більш тривалу циркуляцію його в організмі в порівнянні з тетрацикліном. Виводиться з організму із сечею, жовчю і з випорожненнями.

Показання для застосування. Метацикліну гідро хлорид застосовують для терапії гострих і хронічних бронхітів, пневмоній, гнійних плевритів, під гострихсептичних ендокардитів, бактеріальної та амебної дизентерії, коклюшу, ангіни, скарлатини, бруцельозу, туляремії, висипного і поворотного тифів, пситакозу, інфекційних захворювань сечових шляхів, хронічного холециститу, гнійного менінгіту, інфекцій шкіри і м'яких тканин (флегмони, абсцеси, фурункульоз), остеомієліту, ендометриту, ендоцервіциту, простатиту, сифілісу, гнійних ускладнень хірургічних операцій та інших інфекційних захворювань, викликанихмікро організмами, чутливими до цього антибіотика.

Спосіб застосування та дози. Разова доза для дорослих 0,3 г, добова -0,6 г. При важкому перебігу хвороби доза може бути подвоєна. Приймають 2-3 разина добу в рівних дозах за 1 годину до або через 2 години після їди, запиваючи великою кількістю рідини.

Для лікування дітей від 8 до 12 років використовують цей препарат у формі капсул по 0,15 г.

Дітям старшим 12 років призначають у такій же дозі, як дорослим. Курс лікування 7-10 днів.

Терапію слід проводити ще 1-2 дні після зникнення клінічних симптомів захворювання.

Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься, але можливі зниження апетиту, нудота, блювання, діарея, глосит, стоматит, гастрит, проктит, можуть виникати алергічні шкірні реакції, набряк Квінке. При тривалому застосуванні може розвинутися кандидоз, дефіцит вітамінів групи В.

Протипоказання. Застосування препарату протипоказане при підвищеній чутливості до тетрациклінів, вагітним і дітям у віці до 8 років. З обережністю призначають при хворобах нирок, печінки та лікуванні лейкопенії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується одночасний прийом Метацикліну гідро хлориду з антацидами і препаратами заліза через можливу інактивацію препарату. Для профілактикикандидомікозу рекомендується спільне застосування з леворином чи ністатином.

Передозування. Передозування Метацикліну гідро хлориду можеспостерігатись у вигляді алергічних реакцій в осіб з підвищеною чутливістю. Пацієнту слід припинити застосування препарату, промити шлунок і пройти десенсибілізуючу терапію.

Особливості застосування. Пацієнтам з порушеннями функції нирок і/чипечінки дозу Метацикліну гідро хлориду зменшують і/чи збільшують інтервал між прийомами.

При тривалому застосуванні можливе підвищення вмісту печінкових амінотрансфер аз, лужної фосфатази, білірубіну, залишкового азоту.

При непереносимості пеніциліну препаратом вибору при інфекціях, викликаних менінгококом, гонококом, блідою спірохетою, лістерією, паличкою сибірської виразки, деякими штамами актиноміцетів і клостридій, єМетацикліну гідро хлорид. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігають у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при кімнатній температурі . Термін зберігання – 3роки.

Смотрите также: Цены на Метациклин гидрохлорид в аптеках




На сайті також шукають: Ферумбо, Тагера форте інструкція, Діабетон застосування, Гамма побічні дії, Мератин протипоказання