Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПАНКРЕАЗИМ
Назва: ПАНКРЕАЗИМ | Шукати ПАНКРЕАЗИМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Pancreatin
Виробник: ЗАТ "Технолог", м.Умань, Черкаська обл., Україна
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, кишковорозчинні № 10х2, № 10х5 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить панкреатину (з мінімальною ферментною активністю: ліпази 8000 МО FIP, амілази 5600 МО FIP, протеази 370 МО FIP) - 0.24 г
Фармакотерапевтична група: Ферментні препарати, які поліпшують процеси травлення
Показання: Хронічний панкреатит, муковісцидоз; хронічні захворювання шлунка, кишечнику, печінки, жовчного міхура; стан після резекції або опромінення цих органів; для покращання перетравлення їжі в осіб у разі погрішностей в харчуванні, малорухомому способі життя.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.03/07240
Термін дії посвідчення: з 05.08.2003 до 05.08.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПАНКРЕАЗИМ
АТ код: A09AA02
Наказ МОЗ: 367 від 05.08.2003


Інструкція для застосування ПАНКРЕАЗИМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ПАНКРЕАЗИМ

(PANCREAZIM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: pancreatin;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, двоопуклої форми, рожевого кольору, зі слабким специфічним запахом;

склад: 1 таблетка містить панкреатину- 0,24 г з мінімальною ферментною активністю:

ліпази - 8 000 МО FIP,

амілази - 5 600 МО FIP,

протеази - 370 МО FIP;

допоміжні речовини - натрію хлорид, аеросил, целюлоза мікрокристалічна, колідон СL, магнію стеарат, полі акрилатна дисперсія 30%, пропіленгліколь, тальк, титану діоксид, кислотний червоний.

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, кишково розчинні.

 Фармакотерапевтична група.Полі ферментні препарати. Код АТС А 09А А 02 .

Фармакологічні властивості. Ферментний препарат. Панкреатичні ферменти (ліпаза, амілаза та протеаза), що входять до його складу, полегшують перетравлення жирів, вуглеводів, білків, що сприяє їх повному всмоктуванню в тонкому кишечнику. При захворюваннях підшлункової залози препарат компенсує недостатність її зовнішньо секреторної функції та сприяє покращанню процесу травлення. Таблетки мають захисну оболонку, нерозчинну укислому вмісті шлунка, яка запобігає руйнуванню травних ферментів під дією рНшлункового соку.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики препарату не проводилися.

Показання для застосування. Недостатність зовнішньо секреторної функції підшлункової залози (хронічний панкреатит, муковісцидоз та ін.). Хронічні захворювання шлунка, кишечнику, печінки, жовчного міхура; стан після резекції або опромінення цих органів, що супроводжується порушеннями перетравлення їжі, метеоризмом, діареєю (в складі комбінованої терапії). Для покращання перетравлення їжі в осіб з нормальною функцією шлунково-кишкового тракту у разі погрішностей в харчуванні, а такожпри порушеннях жувальної функції, малорухомому способі життя, довготривалій іммобілізації. Підготовка до рентгенологічного та ультразвукового дослідження органів черевної порожнини.

Спосіб застосування та дози. Доза підбирається індивідуально, залежно від ступеня недостатності функції підшлункової залози. Препарат застосовують у дозі 1-4 таблетки (що відповідає 8000 — 32000 ОД FIP поліпазі) з кожним прийомом їжі. Призначають таблетки внутрішньо перед або підчас їжі, не розжовуючи, запиваючи великою кількістю рідини, бажано не лужної: вода, фруктові соки. Добова доза для дорослих cтановить 48000 - 150000 ОД FIP(6 - 18 таблеток). При повній недостатності функції підшлункової залози (наприклад, кістозно му фіброзі) доза повинна бути збільшена до 400000 ОД FIP надобу, що відповідає добовій потребі дорослої людини у ліпазі. Курс лікування може тривати від декількох днів (при порушеннях харчування внаслідок погрішностей у дієті) до декількох місяців і навіть років (при необхідності у постійній замісній терапії).

Дітям – по 1-2 драже під час абопісля їди, залежно від стану пацієнта.

Побічна дія. При тривалому застосуванні дуже рідко можлива реакція підвищеної чутливості. При тривалому застосуванні високих доз препарату можливе виникнення гіперурикозурії.

Можуть також з’явитися симптоми кишкової непрохідності (утворення стріктур в ілеоцекальному відділі та у висхідній ободовій кишці).

Протипоказання. Гострий панкреатит, загострення хронічного панкреатиту, підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Панкреатин не містить компонентів, що викликають отруєння. У разі виникнення алергії слід вживати звичайних антиалергічних заходів (відміна препарату, симптоматична терапія).

Особливості застосування. При муковісцидозі доза препарату повинна бути адекватна кількості ферментів, яка необхідна длявсмоктування жирів, враховуючи кількість та якість їжі, що споживається.

При тривалому застосуванніПанкреазиму слід приймати препарати заліза.

Панкреазим можна застосовувати вперіоди вагітності і лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Зменшує всмоктування заліза (особливо при тривалому застосуванні). Источник

Умови та термін зберігання. Препарат зберігають всухому, прохолодному, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, місці при температурі не вище 15 0С. Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Панкреазим в аптеках




На сайті також шукають: Нейро-норм, Сонован інструкція, Бактилем застосування, Левомеколь побічні дії, Сондокс протипоказання