Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГАЛАВІТ
Назва: ГАЛАВІТ | Шукати ГАЛАВІТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Galavit
Виробник: ЗАТ "Центр Сучасної Медицини "Медикор", Російська Федерація
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні по 0,1 г № 10
Діючі речовини: 1 супозиторій містить галавіту - 0.1 г
Допоміжні речовини: Вітепсол Н15, вітепсол W35
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють процеси імунітету
Показання: Гострі і хронічні запальні захворювання травного тракту, що супроводжуються інтоксикацією та/або діареєю; хронічний рецидивуючий фурункульоз; хронічна рецидивуюча герпевірусна інфекція; післяопераційні гнійно-запальні ускладнення.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2826/02/01
Термін дії посвідчення: з 24.06.2005 до 24.06.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГАЛАВІТ
АТ код: L03AX15
Наказ МОЗ: 305 від 24.06.2005


Інструкція для застосування ГАЛАВІТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГАЛАВІТ

(Galavit)

Загальна характеристика:

хімічна назва: 5-аміно-1,2,3,4-тетрагідрофталазин-1,4-діонанатрієва сіль;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії від білого до білого з жовтуватим відтінком кольору торпедоподібної форми;

склад:1 супозиторій містить Галавіту 0,1 г;

 допоміжні речовини: витепсол Н 15, витепсол W35.

Форма випуску. Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група. Цитокіни та імуномодулятори.

Код АТС L03А Х 15**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Препарат має протизапальні та імуномоделюючі властивості. Його основ надія обумовлена здатністю діяти на функціонально-метаболічну активність макрофагів.

При запальних захворюваннях препарат зворотно на 6 – 8 годин інгібуєнадлишковий синтез фактора некрозу пухлин, інтерлейкіну-1, активних форм киснюгіперактивованими макрофагами, які визначають ступінь запальних реакцій, їх циклічність, а також вираженість інтоксикації. Нормалізація функціонального стану макрофагів приводить до зниження ауто агресії і відновлення функціїТ-лімфоцитів.

Одночасно препарат стимулює мікробіцидну активність нейтрофільнихгранулоцитів, підсилює фагоцитоз, має антиоксидантну та антидіарейну дію, стимулює синтез інтерферону альфа і гамма, регулює репарацію тканин, зменшує утворення рубців при загоюванні, підвищує неспецифічну резистентність організму до інфекційних захворювань.

Фармакодинамічні ефекти спостерігаються протягом 72 годин.

Фармакокінетика. Препарат швидко виводиться з організму, в основному нирками. Після ректального застосування період напіврозпаду становить 60 – 70хвилин.

Показання для застосування. Як імуномодулятор у комплексній терапії таких захворювань:

- гострі та хронічні захворювання ШКТ ( виразкова хвороба шлунка та дванадцяти палої кишки, ураження печінки різної етіології, у тому числі гепатитиВ і С, гастроентерит);

- патогенетичне лікування гострих інфекційних хвороб (кишкові інфекції, гнійний менінгіт, сепсис, бешиха, пневмонії);

- захворювання урогенітального тракту (генітальний герпес, цитомегаловірусна інфекція, хламідіоз, мікоплазмоз, міома матки, аденома передміхурової залози);

- гнійно-септичні процеси у перед- та після операційному періоді та для профілактики інфекційних хірургічних ускладнень;

- хронічно рецидивуюча герпетична інфекція;

- хронічний рецидивуючий фурункульоз;

- хронічні запальні захворювання, які виникли на фоні вторинної імунологічної недостатності;

- імунокорекція та імунореабілітація при онкологічних захворюваннях: дисемінований рак молочної залози III стадії, рак легень III стадії (у складі комплексної хіміо- та променевої терапії).

  Спосіб застосування та дози.

  Супозиторії звільняють від контурної чарункової упаковки і потім вводять у пряму кишку. Перед цим рекомендовано випорожнити кишечник.

Доза та тривалість застосування препарату залежить від тяжкості та тривалості захворювання.

При інфекційних хворобах різної етіології (включаючи септичні стани, гепатити В і С, менінгіти) початкова доза для дорослих – 0,2 г. Потім переходять на введення препарату по 0,1 г 2 – 3 рази на добу до ліквідації симптомів інтоксикації та запалення, потім можливе продовження курсу терапії вдозі 0,1г 1 раз в 2 – 3 дні. Тривалість курсу залежить від стану пацієнта іможе становити до 25 супозиторіїв.

При хворобах ШКТ (виразкова хвороба, неспецифічний виразковий коліт, хвороба Крона) та сечостатевої системи початкова доза для дорослих у гострий період становить 0,2 г 1 раз на добу, протягом 1 – 2 днів, потім переходять на введення препарату по 0,1 г 1 раз у 2 – 3 дні. Курс становить 15 – 25супозиторіїв залежно від стану пацієнта.

При міомі матки призначають по 0,1 г на добу щоденно протягом 5 днів, надалі по 0,1 г 1 раз у 2 – 3 дні. Курс лікування 15 – 20 супозиторіїв.

При аденомі передміхурової залози препарат призначають щоденно по 0,1 гна добу протягом 5 днів, далі по 0,1 г 1 раз у 2 – 3 дні.

При гнійно-септичних процесах у перед- та після операційний період, атакож для профілактики після операційних інфекційних ускладнень дорослим призначають перед або після операції по 0,1 г препарату один раз на добу протягом 5 днів, потім по 0,1 г через день 5 супозиторіїв, надалі по 0,1 гчерез 72 години; курс –15 супозиторіїв.

При хронічному рецидивуючому фурункульозі: дорослим у перші 5 днів по 0,1 г

1 раз на добу кожного дня, потім по 0,1 через день. Курс лікування – до 20 супозиторіїв.

При хронічній рецидивуючій герпетичній інфекції: дорослим у перші 10днів по

0,1 г 1 раз на добу, потім по 0,1 г через день. Курс – до 25супозиторіїв.

При хронічних запальних захворюваннях, які виникли на фоніімунодефіцит них станів, дорослим призначають по 0,1 г 1 раз у 3 дні або 0,1 гкожного дня протягом 5 днів, надалі 1 раз у 2 – 3 дні. Загальний курс – 20супозиторіїв.

Для імунокорекції при онкологічних захворюваннях: рак молочної залози IIIстадії, рак легень III стадії (у комплексі з хіміо- та променевою терапією) для дорослих початкова доза 0,1 г через день – 5 супозиторіїв, потім по 0,1 г з інтервалом 72 години. Курс 20 – 30 супозиторіїв.

  Побічна дія. Побічних ефектів не виявлено.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, вагітність, лактація.

Передозування. До теперішнього часу про випадки передозування препарату Галавіт не повідомлялось.

Особливості застосування. Досвіду застосування для лікування дітей немає.

Взаємодія з лікарськими засобами. Не описана. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі від 5 до 12 градусів С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Галавит в аптеках




На сайті також шукають: Суматриптан, Га-40 інструкція, Офтальмодек застосування, Вентер побічні дії, Туссин протипоказання