Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СЕПТОЛЕТЕ® Д
Назва: СЕПТОЛЕТЕ® Д | Шукати СЕПТОЛЕТЕ® Д в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "KRKA d.d., Novo mesto", Словенія
Лікарська форма: Пастилки
Форма випуску: Пастилки № 30 у блістерах
Діючі речовини: 1 пастилка містить: бензалконію хлориду - 1.0 мг, ментолу - 1.2 г, олії м'яти перцевої - 1.0 мг, евкаліптової олії - 0.6 мг, тимолу - 0.6 мг
Допоміжні речовини: Мальтитол, мальтитол рідкий, манітол, гліцерин, олія рицинова, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, титану діоксид (Е 171), капол 600 Фарма, повідон, хіноліновий жовтий барвник (Е 104)
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Інфекційно-запалні захворювання глотки та зіва; для попередження гострих респіраторних вірусних інфекцій; при запаленні слизової оболонки ротової порожнини та ясен.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3010/01/01
Термін дії посвідчення: з 07.04.2005 до 07.04.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СЕПТОЛЕТЕ® Д
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 156 від 07.04.2005


Інструкція для застосування СЕПТОЛЕТЕ® Д

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СЕПТОЛЕТЕ® Д

(SEPTOLETE D)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі, жовтого кольору пастилки;

склад: 1 пастилка містить:

бензалконію хлориду - 1 мг;

левоментолу - 1,2 мг;

олії м’яти перцевої - 1 мг;

олії евкаліптової - 0,6 мг;

тимолу - 0,6 мг;

допоміжні речовини: мальтитол, мальтитол рідкий, манітол, гліцерин, олія рицинова, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, титану діоксид (Е 171), капол 600 Фарма, повідон, хіноліновий жовтий барвник (Е 104).

Форма випуску. Пастилки.

Фармакотерапевтична група. Лікарські засоби для застосування при захворюваннях горла. Код АТС R02А А 20.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Пастилки Септолете® Д мають антисептичну інезначну анестезуючу дію. Пастилки діють безпосередньо на мікро організми, які інфікують ротову порожнину і горло. Вони запобігають поширенню інфекції і ефективно знімають запалення ротової порожнини і горла. Бензалконію хлорид – це антисептичний засіб. Завдяки емульгую чим властивостям він де поляризуєцитоплазматичні мембрани мікробів і тому збільшує їх проникність. Завдяки цьомувін чинить бактерицидну дію на грам позитивні і грам негативні бактерії, а такожна Candida albicans. Ментол і ефірна олія м’яти перцевої діють як слабкі анестетики і зменшують суб’єктивні відчуття, наприклад, поколюю чий біль при ковтанні. У той же час вони надають пастилкам приємного смаку. Тимол має антисептичну дію, підтримує дію інших речовин на бактерії і гриби. Ефірна олія евкаліпта чинить антисептичну і проти набрякову дію на слизові оболонки верхніх дихальних шляхів.

Пастилки не містять цукор, доїх складу входять некаріогенні підсолоджувачі мальтитол і манітол. Бактерії ускладі мікрофлори порожнини рота викликають лише незначний і дуже повільний метаболічний розпад мальтитолу і манітолу, тому вони не чинять руйнівну дію назуби. Це дуже важливо, оскільки Септолете® Д необхідно повільно розсмоктувати у порожнині рота.

Фармакокінетика. Препаратне всмоктується у системний кровотік, а діє місцево.

Показання для застосування.

Інфекції ротової порожнини і горла легкого перебігу;

застуда і грип;

запалення слизової оболонки ротової порожнини і ясен,

охриплість та утруднене дихання.

Спосіб застосування тадози. Розсмоктувати 1 пастилку в роті через кожні 2 - 3 години.

Рекомендована добова дозадля дітей від 4 до 10 років становить до 4 пастилок і для дітей від 10 до 12років – до 6 пастилок. Дорослим і дітям старше 12 років рекомендується приймати до 8 пастилок на добу.

Пастилки не слід приймати одразу перед їдою або під час їди.

Побіч надія. При застосуванні препарату в рекомендованих дозах побічні ефекти виникають дуже рідко. Дози, що перевищують рекомендовані, можуть викликати шлунково-кишкові розлади. У людей з підвищеною чутливістю до будь-якого інгредієнта препарату можуть виникати реакції гіпер чутливості.

Протипоказання. Гіпер чутливість до будь-якого з компонентів препарату. Дитячий вік до 4 років.

Передозування. При одноразовому прийомі дози, що значно перевищує рекомендовану, можуть виникати шлунково-кишкові розлади, нудота, блювання і діарея. Високі дози поліолів можуть викликати діарею, особливо удітей.

Якщо спостерігаються такі небажані ефекти, слід припинити прийом пастилок і провести симптоматичне лікування.

Особливості застосування.

Препарат не слід приймати у дозах, які перевищують рекомендовані.

Пацієнти з цукровим діабетом повинні враховувати те, що кожна пастилка містить майже

0,8г мальтитолу. Для метаболічного розпаду мальтитолу потрібен інсулін, але через повільний гідроліз і абсорбцію у шлунково-кишковому тракті глікемічний індекс є незначним. Енергетична цінність мальтитолу (10 кДж/г або 2,4 ккал/г) також значно нижча, ніж енергетична цінність сахарози.

Пастилки не рекомендується приймати разом з молоком, оскільки молоко знижує протимікробну активність бензалконію хлориду.

При інфекціях, які супроводжуються високою температурою, головним болемі блюванням, необхідно звернутися до лікаря, особливо у тих випадках, коли станне покращується протягом 3-х днів.

Вагітність і годування груддю.

Вагітні та жінки, які годують груддю, можуть застосовувати препарат лише тоді, коли на думку лікаря користь від застосування препарату перевищує потенційний ризик дляплода/дитини.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25оСв захищеному від вологи та світла місці. Зберігати в недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Септолете в аптеках




На сайті також шукають: Отофа, Еритроміцин інструкція, Кетонал застосування, Династат побічні дії, Кордарон протипоказання