Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АГІОЛАКС® ПІКО
Назва: АГІОЛАКС® ПІКО | Шукати АГІОЛАКС® ПІКО в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Sodium picosulfate
Виробник: "MADAUS GmbH", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Пастилки по 5 мг № 10, № 20, № 40
Діючі речовини: 1 пастилка містить натрію пікосульфату - 5.0 мг
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизової оболонки кишечнику
Показання: Атонія кишечнику, запор (за виключенням спастичного), обумовлений зміною режиму харчування, тривалою іммобілізацією, тяжким загальним станом, порушеннями обміну речовин; випорожнення кишечнику у перед- та післяопераційний періоди.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0427/01/01
Термін дії посвідчення: з 30.12.2003 до 30.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АГІОЛАКС® ПІКО
АТ код: A06AB08
Наказ МОЗ: 499 від 20.07.2006


Інструкція для застосування АГІОЛАКС® ПІКО

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АГІОЛАКС® піко

(AGIOLAX® piko)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: sodium picosulfate;

основні фізико-хімічні властивості: пастилки жовтого кольору, прямокутні, трохи конусоподібні зверху з рискою посередині, із фруктовим запахом (сливи);

склад: 1 пастилка містить натрію пікосульфату 5 мг;

допоміжні речовини: гліцерол, желатин, крохмаль кукурудзяний, смола гуарова, лецитин, калію ацесульфам, ароматизатор сливовий.

Форма випуску. Пастилки.

Фармакотерапевтична група. Проносні засоби. Код АТС А 06А В 08.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Натрію пікосульфат - активний інгредієнт Агіолаксу® Піко є проносним засобом місцевої дії з триарилметанової групи, активується у товстому кишечнику під впливом бактеріальних сульфатаз; речовина, яка при цьому вивільняється, стимулює чутливі нервові закінчення слизової оболонки кишечнику, посилюючи його моторику. Застосування препарату не супроводжується тенезмами та спазмами кишечнику. У немовлят ефективність препарату може бути недостатньою через незначну кількість бактеріальної флори, що продукує сульфат ази.

Фармакокінетика. Після внутрішнього застосування натрію пікосульфат досягає товстої кишки без помітної абсорбції. Томувнутрішньо печінкова циркуляція відсутня. Шляхом бактеріального розщеплення активної форми у товстій кишці утворюється вільний дифенол. Ефект препарату настає у проміжку від 6 до 12 год, що пов’язано з часом вивільнення активної субстанції препарату.

Після прийому лише незначна кількість лікарського засобу виявляється вплазмі крові. Застосування препарату рефлекторно знижує системне навантаження на сечовидільну систему.

Показання для застосування. Атонія кишечнику, запор (за виключенням спастичного), обумовлений зміною характеру і режиму харчування, тривалою іммобілізацією, пропасницею, тяжким загальним станом, захворюваннями серцево-судинної системи і порушеннями обміну речовин. Агіолакс®Піко застосовують у до- та після операційний періоди, в акушерській та гінекологічній практиці, для полегшення дефекації при геморої, тріщинах заднього проходу, неоперабельних грижах, інфаркті міокарда, тяжких артеріальних гіпертензіях, для очищення кишечнику перед інструментальними обстеженнями.

Спосіб застосування та дози. Дорослі приймають по 1 - 2 пастилки, діти з 4 років по ½ пастилки за призначенням лікаря.

Пастилки можна смоктати або жувати, але можна проковтнути цілою і запити рідиною. Краще за все застосовувати ввечері. Послаблююча дія настає зазвичай через 10 - 12 год.

Побічна дія. Тривалий прийом може призвести до втрати рідини та електролітів (особливо калію). Це призводить до підсилення млявості кишечнику.

У поодиноких випадках може розвинутися дискомфорт уживоті та діарея.

Протипоказання. Агіолакс® Піко протипоказаний пацієнтам, які мають кишкову непрохідність, обструкцію кишечнику, гострі хірургічні захворювання органів черевної порожнини (апендицит), гострі запальні кишкові захворювання, стан сильного зневоднення, пацієнтам з відомою гіперчутливістю донатрію пікосульфату або іншого компонента препарату.

Дітям до 4 років не можна застосовувати Агіолакс®Піко.

Передозування. Симптоми: коліка і тяжка діарея з втратою рідини та електролітів.

Лікування. Велика кількість рідини; введення електролітів, особливо калію.

Особливості застосування.

Вагітність та лактація. Тривалі дослідження не виявили побічної небажаної або шкідливої дії Агіолакс® Піко при прийомі його під час вагітності. Проте препарат, як і всі інші лікарські засоби, може застосовуватися у період вагітності тільки за призначенням лікаря.

Незважаючи на відсутність доказів щодо проникненняАгіолаксу® Піко у молоко жінок, які годують груддю, препарат не слід приймати у період лактації.

Так само як і інші проносні засоби, Агіолакс®Піко не повинен застосовуватися безперервно тривалий час. Якщо кожного дня пацієнту потрібен проносний засіб, то необхідно обов’язково звернутися долікаря та встановити причину запору.

Тривале та надмірне застосування може призвести до порушень рідинного або електролітного балансу та гіпокаліємії.

Вплив на здатність керування автомобілем або іншими небезпечними механізмами.

Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Агіолакс® Піко може обумовлювати підвищення виділення калію з випорожненнями.

Якщо одночасно будуть застосовуватись інші препарати, які можуть стати причиною втрати калію, наприклад, певні діуретики і кортикостероїди, то це може призвести до дефіциту калію з порушенням функцій серця і м’язовою слабкістю.

Чутливість (сприйнятливість) до певних засобів (серцевих глікозидів), які підвищують функціональні можливості серця, може підвищитись.

Антибіотики можуть зменшувати інтенсивність діїАгіолаксу® Піко. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Агиолакс в аптеках




На сайті також шукають: Касодекс, Ремантадин інструкція, Кардіостад застосування, Метилурацил побічні дії, Цель т протипоказання