Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦИКЛОФЕРОН
Назва: ЦИКЛОФЕРОН | Шукати ЦИКЛОФЕРОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Cycloferon
Виробник: ТОВ "Науково-технологічна фармацевтична фірма "Полісан", Російська Федерація
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, кишковорозчинні по 0.15 г № 10, № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить циклоферону - 150.0 мг
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють процеси імунітету
Показання: Комплексне лікування ВІЛ-інфекції, нейроінфекцій, вірусних гепатитів А, В, С, герпесу і цитомегаловірусної інфекції; вторинний імунодефіцит різної етиології та ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.02.03/05958
Термін дії посвідчення: з 17.02.2003 до 17.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦИКЛОФЕРОН
АТ код: L03AX15
Наказ МОЗ: 227 від 21.05.2003


Інструкція для застосування ЦИКЛОФЕРОН

 ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЦИКЛОФЕРОН

(CYCLOFERON® )

Загальна характеристика

міжнародна та хімічна назви:циклоферон,N-(дезокси-d-глюцитол-1-1л)-N-метил амоній – 10 - метилен карбоксилат акріданону.

основні фізико-хімічні властивості: таблетки жовтого кольору, вкриті кишково розчинною оболонкою;

склад: 1 таблетка міститьциклоферону - 150.0 мг;

допоміжні речовини: меглумін, м етилцелюлоза, кальцію стеарат.       

Форма випуску.

Таблетки, вкриті оболонкою, кишково розчинні.

Фармакотерапевтична група. Цитокіни таімуномодулятори.

Код ATC L03А Х 12.

Фармакологічні властивоcті.

Фармакодинаміка.

Циклоферон є низь комолекулярниміндуктором інтерферону, що визначає широкий спектр його біологічної активності (противірусної, іммуномодулюючої, проти запальної, антипроліферативної, протипухлинної).

Препарат індукує високі титри альфа-, бета- та гама-інтерферону в органах і тканинах, шо містять лімфоїдніелементи (слизова оболонка тонкого відділу кишечнику, селезінка, печінка, легені), проходить гематоенцефалічний бар'єр.

Імуномодулюю чий ефект циклоферонувиражається в активації фагоцитозу, природних кілерних клітин, цитотоксичнихТ-лімфоцитів і корекції імунного статусу організму при імунодефіцит них станах різного походження.

Циклоферон ефективний відносно вірусів кліщового енцефаліту, грипу. гепатиту, герпесу, цитомегаловірусу, вірусу імунодефіциту людини, різних ентеровірусів (пряма та/або опосередкована дія). Підсилює ефект антибіотико терапії при кишкових інфекціях.

Препарат має антиканцерогенну йанти метастатичну дії, через активацію імунного захисту організму перешкоджаючи утворенню пухлин.

Імуномодулюю чий ефект циклоферону проявляється в активації фагоцитозу, природних кілерних клітин, цитотоксичнихТ-лімфоцитів і корекції імуного статуту організму при імунодефіцит них станах різного походження.

Показання для застосування.

Дорослі:

-          ВІЛ-інфекція (стадії 1А-3В);

-          грип і гострі респіраторні захворювання;

-          вірусні гепатити: (тяжкі форми гепатиту А, гепатити В та С, цитомегаловірусний гепатит);

-          герпетичнаінфекція.

-          комплексна терапія нейроінфекцій: серозні менінгіти, кліщовий 6ореліоз (хвороба Лайма), розсіяний склероз;

-          комплексна терапія кишкових інфекцій (виразкова хвороба, вірусні ентерити та ін.);

-          як компонентімунотерапії;

-          вторинні імунодефіцити різної етіології; (ранній після операційний період, інтенсивнацитостатична та гормоно терапія, хронічні інфекції, новоутворення, іншіімунодефіцит ні стани);

-          як засіб імунного нагляду для профілактики канцерогенезу в групах високого ризику (радіаційна зараження на забруднених територіях і т. п.).

Дітям з 4-х років циклоферонпризначають:

-          при гострих та хронічних вірусних гепатитах В и С;

-          приВІЛ-інфекції (стадії 2А-ЗВ);

-          пригерпетичній інфекції;

-          при гострих кишкових інфекціях;

-          як засіб екстреної неспецифічної профілактики гострих респіраторних захворювань і грипув період підвищеного підйому захворюваності;

-          при гострих респіраторних вірусних інфекціях.

Спосіб застосування та дози. Циклоферон застосовують дорослі перорально один раз на день за півгодини до їди, не розжовуючи, забазовою схемою: по дві-чотири таблетки на прийом (залежно від виду захворювання) на першу, другу, четверту, шосту, восьму, одинадцяту, чотирнадцяту, сімнадцяту, двадцяту, двадцять третю (1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17,20, 23) добу .

1. При ВІЛ-інфекції (стадії 1А-ЗВ) препарат приймається за базовою схемою по чотири таблетки на прийом і далі проводиться підтримуюче лікування по чотири таблетки один раз у п'ять днів протягом двох з половиною місяців. (Курс 15 г, 100 таблеток). Повторний курс призначається через місяць після закінчення попереднього. Лікування ефективніше при вірусоносійстві та на ранніх стадіях захворювання.

Застосування іншихантиретровірусних засобів рекомендується тільки між курсами препарату.

2. При лікуванні грипу і гострих респіраторних захворювань приймається по дві-чотири таблетки на прийом наперший, другий, четвертий, шостий і восьмий дні (курс 1,5 – 3 г, 10-20таблеток), Лікування необхідно починати при перших симптомах інфекції. При необхідності додатково проводять симптоматичну терапію (призначення жарознижувальних, знеболювалних, відхаркувальних засобів).

3. При гострих вірусних гепатитахА, В, С та цитомегаловірусному гепатиті препарат приймається на 1, 2, 4, 6, 8,11, 14, 17, 18, 20, 23 добу по чотири таблетки на прийом (курс 6,0 г, 40таблеток). При затяжному перебігу повторення курсу через 10-14 днів по дві таблетки на прийом (курс 3 г, 20 таблеток).

При хронічному вірусному гепатиті Впрепарат приймають по чотири таблетки на прийом на 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17,20 і 23 день лікування і далі за підтримуючою схемою один раз у п'ять днівпрогягом двох з половиною місяців при збереженні ре плікативної і цитолітичноїактивності патологічного процесу (курс 15 г, 100 таблеток). При хронічному гепатиті С та мікст-формах гепатиту курс лікування обов’язково повторюють два-три рази через місяць після закінчення попереднього.

4. При герпетичній інфекції (простий герпес, цитомегаловірусна інфекція та ін.) препарат приймають подві-чотири таблетки на прийом на 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 і 23 день (курс 3 - 6 г, 20-40 таблеток). При часто рецидивуючій формі захворювання лікування починають на початку загострення. При ускладнених формах рекомендується поєднувати з іншими протигерпетичними препаратами.

5. При нейроінфекціях приймають базовий курс по чотири таблетки на прийом на 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14, 17, 20 і 23день, далі - за підтримуючою схемою по чотири таблетки на прийом один раз уп'ять днів протягом двох з половиною місяців (курс 15 г, 100 таблеток).

6. У комплексній терапії кишкових інфекцій застосовують базовий курс по чотири таблетки на прийом на 1, 2, 4, 6,8 дні і далі по дві таблетки на 11, 14, 17, 20 і 23 дні (курс 6 г, 40таблеток).

7. При вторинних імунодефіцитах різної етіології призначаеться базовий курс по чотири таблетки на прийом на 1,2, 4, 6, 8 дні і далі по дві таблетки на прийом на 11, 14, 17, 20 і 23 дні (курс 4,5 г, 30 таблеток).

8. Як імунотропний засіб для профілактиким раку в групах ризику призначають підтримуючий курс по чотири таблетки на прийом один раз у сім днів протягом трьох місяців (курс 7,5 г, 50таблеток). Повторний курс у міру необхідності, але не раніше тридцяти днівпісля закінчення попереднього.

Дітям циклоферон призначається затакою базовою схемою:

У віці 4~6 років по 150 мг (одна таблетка), у віці 7-11 років по 300 мг (2 таблетки), після 12 років 450 мг (3таблетки) на прийом один раз на добу. Повторний курс доцільно проводити через 2-3 тижні після закінчення першого курсу.

При гострих вірусних гепатитах В иС призначають у зазначених вище дозах двічі з інтервалом

24 години, далі тричі з інтервалом 48 годин, далі п'ять прийомів з інтервалом 72 години. Курс лікування залежно від віку складає 10-30 таблеток.

При хронічних формах гепатиту В і/чиС препарат призначають у зазначених дозах з інтервалом

48 годин (курс залежно від віку 50-150 таблеток).

3. При ВІЛ-інфекції (стадії 2А-ЗВ) препарат приймається за базовою схемою на 1, 2, 4, б, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20дні терапії, далі по одному разу в п'ять днів протягом п'яти місяців.

4. При герпетичній інфекції приймають на 1, 2, 4, 6, 8, 11, 14 дні лікування. Курс лікування може варіюватися від 7 до 17 прийомів залежно від ваги, стану і вираженості клінічних симптомів.

5. При гострих кишкових інфекціях препарат призначається на 1, 2, 4, б, 8, 11 дні лікування один раз на добу (курс 6-18 таблеток).

6. Як засіб екстреної неспецифічної профілактики гострих респіраторних захворювань і грипу в період епідемії препарат призначається в зазначених вікових дозах на 1, 2, 4, 6, 8 дні, далі ще п'ять прийомів з інтервалом 72 години. (Курс 10-30 таблеток).

7. При гострих респіраторних вірусних інфекціях препарат призначається з інтервалом 24 години один раз надобу за базовою схемою. Курс лікування становить 5-9 прийомів.

Побічна дія. Можлива підвищена індивідуальна чуливість до компонентів препарату. Препарат не має пірог еннихвластивостей. В експериментальних дослідженнях мутагенна, тератогенна, ембріотоксична, канцерогенна дії не виявлені.

Протипоказання. Не застосовувати жінкам уперіод вагітності і лактації. Не рекомендується застосування у осіб здекомпенсованим цирозом печінки. При захворюваннях щитовидної залози застосування Циклоферону треба проводити під контролем ендокринолога.

Взаємодія з лікарськими засобами. Циклоферонсумісний з усіма лікарськими засобами, що застосовуються при лікуванні вказаних захворювань (інтерферони, хіміотерапевтичні препарати та ін.).

Передозування. Випадків передозування не зафіксовано.

Особлівості застосування. Немає.

Умови та термін зберігання.Зберігати в сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25˚ С. Источник

Термін зберігання. 2 роки.

Смотрите также: Цены на Циклоферон в аптеках




На сайті також шукають: Екстра, Таденан інструкція, Трамадол-в застосування, Конегра побічні дії, Дибазол протипоказання