Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

РЕВІТ
Назва: РЕВІТ | Шукати РЕВІТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "Щолківський вітамінний завод", м.Щолково-1, Московська обл., Російська Федерація
Лікарська форма: Драже
Форма випуску: Драже № 100 у банках
Діючі речовини: 1 драже містить: вітаміну А - 2500 МО, вітаміну В1 - 1.0 мг, вітаміну В2 - 1.0 мг, вітаміну С - 35.0 мг
Фармакотерапевтична група: Полівітамінні препарати
Показання: Швидке задоволення підвищеної потреби організму у вітамінах при ендогенних та адаптаційних гіповітамінозах; лікування гіповітамінозу в зимово-весняний період, під час хвороби та у період одужання.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.03/07521
Термін дії посвідчення: з 27.10.2003 до 27.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату РЕВІТ
АТ код: A11BA
Наказ МОЗ: 493 від 27.10.2003


Інструкція для застосування РЕВІТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Ревіт

(REVIT)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: драже кулеподібної форми з гладкою, однорідно забарвленою, поверхнею жовтого кольору;

склад: 1 драже містить: ретинолу ацетату (вітамін А) -0,00086 г (2500 МЕ), петинолу пальмі тату (вітамін А) - 0,00138 г (2500 МЕ), тіаміну хлориду (вітамін В1) - 0,001 г, рибофлавіну (вітамін В2)- 0,001 г, кислоти аскорбінової (вітамін С) - 0,035 г;

допоміжні речовини: патока крохмальна, цукор, олія ефірна м’ятна (або есенція ароматична харчова, або ароматизатор), віск, олія соняшникова, тальк.

Форма випуску. Драже.

Фармакотерапевтична група. Полівітамінні препарати без добавок. Код АТС A11BA.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Полівітамінний препарат. Дія препарату визначається комплексом вітамінів, які входять до складу препарату.

Ретинолу пальмітат (вітамін А) необхідний для нормального росту, бере участь у окислювально-відновних процесах, у регуляції синтезу білків, сприяє нормальному обміну речовин, функції клітинних та субклітинних мембран, формуванні і підтриманні структури та функції кісток, зубів, шкіри; бере участь у синтезі зорового пігменту.

Тіаміну хлорид (вітамін В1) є коферментомкарбоксил ази, яка необхідна для окислювально-відновлювальних процесів в організмі, має регулюючу дію на трофіку та діяльність нервової системи, обмін ацетилхоліну, стероїдних гормонів.

Рибофлавин (вітамин В2 ) сприяєпроцессам регенерації тканин, у тому числі клітин шкіри, бере участь утканевому диханні, окислювальному фосфорилюванні, синтезі АТФ, впливає на білковий, вуглеводний, жировий та порфіри новий обмін, регулює функції центральної та периферичної нервової системи, кровотворення, сприяє процесу регенерації, підвищує вміст глікогену в печінці.

Кислота аскорбинова (вітамін С) бере активну участьв окислювально-відновлювальних реакціях організму, тканевому диханні, стимулює окислювальне фосфорилювання в печінці, сприяє переходу фолієвої кислоти в їїактивну форму, нормальному процесу регенерації та загоєння ран и виразок, підвищує стійкість організму до стресів, інфекцій та холоду, сприяє вирабленнюорганізмом антитіл та стимулює фагоцитарну активність лейкоцитів. Аскорбінова кислота бере участь в гемопоезі, синтезі стероїдних гормонів, має протизапальну та проти алергічну дію, необхідна для синтезу дентину зубів, осеїну кісток, утворенню про колагену та його переходу в колаген.

Фармакокінетика. Ретинол (вітамін А) після застосування майже повністю всмоктується, при надлишковому введенні виділяється не більше 10% з фекаліями. Ефіри ретинолу гідролізуються естеразами підшлункової залози та кишок з вивільненням ретинолу (вітамін А), що емульгується жовчними кислотами.

Тіаміну хлорид (вітамін В1) перед всмоктуванням вивільняється травними ферментами. За 15 хв тіамін визначається вкрові, за 30 хв - в інших тканинах. У плазмі крові знаходиться, головним чином, вільний тіамін, в еритроцитах та лейкоцитах – його фосфорні ефіри. Відносна перевага вмісту тіаміну в міокарді, скелетних м’язах, нервовій тканині, печінці обумовлена підвищеним використанням тіаміну даними тканинами. Виділяється печінкою та нирками.

Рибофлавін (вітамин В2 ) всмоктується у тонких кишках, основна частка фосфорилюється в стінках кишок, клітинах печінки, крові. Виділяється нирками.

Піридоксину гідро хлорид (вітамин В6) всмоктується в кишках у чистому вигляді, розподіляється між плазмою та форменими елементами рівномірно. У тканинах піридоксин перетворюється на біологічно активні форми шляхом фосфорилювання. Виділяється з сечею.

Кислота аскорбинова (вітамін С) в організмі швидко всмоктується в дванадцяти палій та порожній кишках. Через 30 хв після введення вміст аскорбінової кислоти в крові значною мірою зростає. У тканинах аскорбінова кислота знаходиться внутриклітинно та зв’язана з апаратом Гольджі та мітохондріями. Виводиться кислота аскорбінова з сечею (до 10%), фекаліями (до 1%), потом, слиною, грудним молоком тощо.

Показання для застосування. Полівітамінний комплекс, призначений для швидкого задоволення підвищеної потреби організму у вітамінах при ендогенних (вторинних) та адаптаційних гіповітамінозах. Рекомендується для лікування гіповітамінозу взимово - весняний період; під час хвороби та в період одужування (під час епідемії грипу та інших респіраторних захворювань для підтримки захисних сил організму).

Спосіб застосування та дози. Рекомендовані дози: дорослим, дітям старше 14 років, людям похилого віку - з метою профілактики по 1 драже 2 рази на добу, з метою лікування - по 2 драже 3 рази на добу; дітям до 7 років - з метою профілактики по 1 драже 1 раз на добу. Драже приймають під час їжі, не розжовуючи, запиваючи великою кількістю води.

Препарат можна приймати протягом тривалого часу. Слід дотримуватися доз, вказаних в інструкції.

З лікувальною метою дозування призначає лікар залежно від захворювання та його перебігу.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Не слід застосовувати за наявності гіпервітамінозу А , нирковій недостатності, в період лікування ретиноїдами.

Передозування. При передозуванні препарату слід промити шлунок.

Особливості застосування. З обережністю призначають при більш тяжких ураженнях печінки, виразковій хворобі шлунка і дванадцяти палої кишки.

Дітям до 3-х років препарат у формі драже не рекомендується.

Під час вагітності та лактації бажано застосовувати спеціальні вітамінні препарати.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 15 до 25°С. Термін придатності- 1 рік.

Смотрите также: Цены на Ревит в аптеках




На сайті також шукають: Фосфалюгель, Левофлокс інструкція, Актовегін застосування, Троксерутин побічні дії, Гепарсил протипоказання