Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СОЛОДКИ КОРЕНІ
Назва: СОЛОДКИ КОРЕНІ | Шукати СОЛОДКИ КОРЕНІ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Glycyrrhiza
Виробник: ЗАТ "Ліктрави", м. Житомир, Україна
Лікарська форма: Корені
Форма випуску: Корені по 50 г або по 100 г у пачках з внутрішнім пакетом, по 1,5 г у фільтр-пакетах № 20
Діючі речовини: солодки корені (Glycyrrhizae radices)
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють відхаркування
Показання: Бронхіт, пневмонія, бронхіальна астма, бронхоектатична хвороба; а також пієліт, пієлонефрит, цистит; виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки
Термін придатності: 5 років.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5695/01/01
Термін дії посвідчення: з 22.01.2007 по 22.01.2012
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СОЛОДКИ КОРЕНІ
АТ код: R05CA23
Наказ МОЗ: 17 від 22.01.2007


Інструкція для застосування СОЛОДКИ КОРЕНІ

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

  СОЛОДКИ   КОРЕНІ

(GLYCYRRHIZAE  RADICES)


Загальна характеристика:

міжнародна назва: Glycyrrhiza glabra;

основні фізико-хімічні властивості:  подрібнена сировина: шматочки волокнистих коренів різної форми, які проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Колір світло-жовтий, бурувато-жовтий, бурий. Запах відсутній. Смак солодкий, приторний, слегка подразнюючий;

порошок крупний: шматочки волокнистих коренів різної форми світло-жовтого, бурувато-жовтого, бурого кольору, які проходять крізь сито з отворами діаметром 2 мм. Запах відсутній. Смак солодкий, приторний, слегка подразнюючий;

склад:   солодки корені.


Форма випуску. Корені.


Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТС: R05C A23.


Фармакологічні властивості. Корені солодки містять   три терпенові сапоніни  – гліциризин і кислоту гліциризинову, флавоноїди (ліквіритин, рамноліквіритин, ізокверцитрин, рутин, сапонаретин, уралозид, астрагал ін та інші, всього 27 флавоноїдів), стерини, аспарагін, вільну кислоту гліциретинову, кумарини (умбеліферон, герніарин), кислоту аскорбінову   та інші сполуки. Цей комплекс біологічно активних сполук виявляє відхаркувальні, обволікаючі і пом’якшуючі кашель властивості. Водні витяжки з коренів солодки мають сечогінну, протизапальну, спазмолітичну, антигістамінну, проти виразкову дію, регулюють водно-сольовий обмін в організмі.


Показання для застосування. Захворювання   дихальних шляхів (бронхіт, пневмонія, бронхіальна астма, бронхо-ектатична хвороба); запальні захворювання нирок і сечового міхура (пієліти, пієлонефрити, цистити); виразкова хвороба шлунка і дванадцяти палої кишки.


Спосіб застосування та дози. 10 г (1 столова ложка) коренів вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 стакан) гарячої кип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30 хв. Охолоджують при кімнатній температурі 10 хв, проціджують, залишок віджимають до процідженого відвару. Об’єм відвару доводять кип’яченою водою до 200 мл. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1-2 столові ложки    3-4 рази на день, за  30 хв до їди. Діти за рекомендацією лікаря,   залежно від віку - від            1 чайної до 1 столової ложки 3-4 рази на день, за  30 хв до їди.






           3 фільтр-пакети вміщують в скляний або емальований посуд, заливають 200 мл          (1 склянка) окропу, закривають і настоюють 15-20 хв. Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/3   склянки 3 рази на день, за 30 хв до їди. Діти за рекомендацією лікаря, залежно від   віку – від 1 десертної до 2 столових ложок 3 рази на день, за 30 хв до їди.


Тривалість курсу лікування визначає лікар з урахуванням характеру, ступеня тяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутого терапевтичного ефекту і переносимості препарату.


Побічна дія. Тривале вживання (більше 2 місяців) може викликати порушення сольового обміну і утворення набряків. При появі побічних реакцій припинити прийом препарату та звернутися до лікаря.


Протипоказання. Органічні ураження серця (міокардит, перикардит, інфаркт міокарду), артеріальна гіпертензія; вагітність та період лактації.


Передозування.   Повідомлень щодо передозування препарату не надходило.


Особливості застосування. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.


Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготовану водну витяжку – у прохолодному (8-15°С) місці не більше         2 діб. Термін придатності - 5 років.


Умови відпуску.  Без рецепта.


Упаковка.  Подрібнена сировина по  50 г і 100 г у пачках з внутрішнім пакетом, порошок крупний по 1,5 г у фільтр-пакетах № 20.


Виробник.   ЗАТ  “Ліктрави”. Источник


Адреса.   Україна, 10001, м. Житомир, Київське шосе, 21.

Смотрите также: Цены на Солодки корень в аптеках




На сайті також шукають: Гордокс, Сингуляр інструкція, Тебрис застосування, Узала побічні дії, Дицинон протипоказання