Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДИМЕДРОЛ
Назва: ДИМЕДРОЛ | Шукати ДИМЕДРОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Diphenhydramine
Виробник: АТ "Галичфарм", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.05 г № 10 у контурних безчарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить дифенгідраміну гідрохлориду (димедролу) - 0.05 г
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Кропив'янка, сінна гарячка, сироваткова хвороба, геморагічний васкуліт, діатез, вазомоторний нежить, контактні дерматити різного генезу, алергічний кон'юнктивіт та ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.05.03/06767
Термін дії посвідчення: з 21.05.2003 до 21.05.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДИМЕДРОЛ
АТ код: R06AA02
Наказ МОЗ: 227 від 21.05.2003


Інструкція для застосування ДИМЕДРОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИМЕДРОЛ

(DIMEDROL)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: diphenhydramine; b-диметил аміноетиловий ефірбензгідролу гідро хлориду;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, з рівною і гладкою поверхнею, плоско циліндричної форми, з фаскою;

склад: 1 таблетка містить дифенгідраміну гідро хлориду ( димедролу) 0,05 г;

допоміжні речовини: целюлоза-102 мікрокристалічна, натріюкроскармельоза, кислота стеаринова.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування.

Код АТС R06A A02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Димедрол належить до ефективних протигістаміннихзасобів, які блокують гістамінові Н1-рецептори. Знімає спазм гладкої мускулатури (безпосередня дія), зменшує проникність капілярів, попереджує та послаблює алергічні реакції, має місцево анестезуючий, проти блювотний, седативний ефекти, помірно блокує холінорецептори вегетативних гангліїв, виявляє снодійний ефект. Основний ефект препарату зумовлений центральноюхолінолітичною активністю і, можливо, впливом на гістамінові Н3-рецептори мозку.

Фармакокінетика. При прийомі внутрішньо швидко і добре всмоктується вшлунково-кишковому тракті. Зв’язується з білками плазми на 98 - 99%. Максимальна концентрація препарату в плазмі досягається через 1 – 4 год після прийому внутрішньо. Більша частина метаболізується в печінці, менша –виводиться в незміненому вигляді з сечею за 24 год. Період напів виведення препарату становить 1 – 4 год. Проходить через гематоенцефалічний бар’єр. Екскретується з молоком і може спричиняти седативний ефект у немовлят. Максимальна активність розвивається через 1 год, тривалість дії - від 4 до 6год.

Показання для застосування. Анафілактичний шок, кропив’янка, сінна пропасниця, сироваткова хвороба, геморагічний васкуліт (капіляротоксикоз), геморагічний діатез, вазомоторний нежить, мультиформна ексудативна еритема, ангіо невротичний набряк Квінке, контактні дерматити різного генезу, сверблячі дерматози, свербіж, алергічний кон’юнктивіт та інші алергічні захворювання очей, алергічні реакції, пов’язані з прийомом ліків. Крім того, Димедрол застосовують при променевій хворобі, бронхіальній астмі (у поєднанні з іншими засобами), іноді – при виразковій хворобі шлунка, 12-палої кишки ігіперацидному гастриті, хореї, морській та повітряній хворобах, хворобі Меньєра, блюванні вагітних, після операційному блюванні, струсі мозку, опіках, відмороженнях, безсонні, неврозах, неврастенії. В анестезіології Димедрол входить до складу літичної суміші. Як седативний та снодійний засіб Димедрол застосовують самостійно або в комплексі з іншими снодійними. Використовують для послаблення побічних ефектів при трансфузії крові та кровозамінників, застосуванні ферментних препаратів.

Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають по 0,05 г 1 - 3 рази надень. Курс лікування – 10 - 15 днів. Максимальна разова доза per os для дорослих – 0,1 г, добова – 0,25 г.

Дітям до 6 років рекомендуються таблетки іншого дозування.

Дітям старше 6 років призначають по ½ таблетки 1 раз на добу.

Побічна дія. Сухість у роті, нудота, блювання, порушення функції системи травлення, порушення координації, відчуття втоми, сонливість, запаморочення, головний біль.

Побічні явища минають після зменшення дози або відміни препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.

Передозування. Симптоми: сухість у роті, утруднене дихання, стійкиймідріаз, почервоніння обличчя, пригнічення або збудження (частіше у дітей) центральної нервової системи, сплутаність свідомості; у дітей – розвиток судомі летальний кінець.

Лікування: індукція блювання, промивання шлунка, призначення активованого вугілля; систематична і підтримуюча терапія на фоні ретельного контролю за диханням і рівнем артеріального тиску.

Особливості застосування. Оскільки Димедрол виявляє седативний та снодійний ефекти, препарат не призначають перед і під час роботи водіям транспорту, іншим особам, професійна діяльність яких потребує адекватних психічних і рухових реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Димедрол потенціює ефект снодійних, нейролептиків, наркотичних аналгетиків та інших лікарських засобів, які пригнічують центральну нервову систему, посилює ефект холіноблокаторів ізменшує моторику травного тракту, істотно знижуючи абсорбцію лікарських засобів, які одночасно призначають хворому (наприклад, непрямих антикоагулянтів, парацетамолу). Взаємодіючи з алкоголем, підвищує його токсичність.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі від + 15 °С до + 25 °С. Источник

Термін зберігання – 4 роки.

Смотрите также: Цены на Димедрол в аптеках




На сайті також шукають: Нексіум, Альмер інструкція, Бол-ран застосування, Фансидар побічні дії, Димедрол протипоказання