Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВАМПІЛОКС
Назва: ВАМПІЛОКС | Шукати ВАМПІЛОКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Vaishali Pharmaceuticals", Індія
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 10, № 20 (10х2), № 100 (10х10)
Діючі речовини: 1 капсула містить: амоксицилiну - 250.0 мг, натрiю клоксацилiну - 250.0 мг, Lactobacillus Sporogenes - 60000000 Spg
Фармакотерапевтична група: Препарати групи пеніциліну
Показання: Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами: отит, синусит, ангіна, тонзиліт, пневмонія, пієлонефрит, цистит, уретрит, ентероколіт, гонорея та ін.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1542/01/01
Термін дії посвідчення: з 08.07.2004 до 08.07.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВАМПІЛОКС
АТ код: J01CR50
Наказ МОЗ: 347 від 08.07.2004


Інструкція для застосування ВАМПІЛОКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВАМПІЛОКС

(VAMPILOX)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули з корпусом світло-блакитного кольору та темно-блакитного кольору кришечкою;

склад: 1 капсула містить амоксициліну 250 мг, клоксациліну 250 мг, лактобактерій 60 000 000 спор;

допоміжні речовини: тальк.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби для системного застосування.

Код АТС J01C R50.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Вампілокс – комбінований препарат, дія якого зумовлена властивостями компонентів, які входять до його складу. Амоксицилін і клоксацилін – напівсинтетичні антибіотики групи пеніциліні в зшироким спектром бактерицидної дії. Амоксицилін активний щодо грам позитивних мікро організмів:Staphylococcus spp. (за винятком штамів, що продукують пеніцилін азу),Streptococcus spp.; грам негативних мікро організмів: Nesseria gonorrhoeae,Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Shigella spp., Salmonella spp.,Klebsiella spp.

До амоксициліну стійкі мікро організми, які продукують пеніцилін азу.

Клоксацилін – антибіотик, активний щодо якграм негативних, так і грам позитивних мікро організмів: Staphylococcus spp.,Corynebacterium diphteriae, Neisseria gonorrhoeae, Pseudomonas aeruginosa. Крімтого, клоксацилін активний щодо мікро організмів, які продукують пеніцилін азу, тому він ефективний при лікуванні змішаних інфекцій, спричиненихграм позитивними мікро організмами.

Лактобактерії зберігають і коригують фізіологічну рівновагу кишкової мікрофлори, порушення якої є одним з основних побічних ефектів при проведенні антибіотико терапії.

Фармакокінетика. При прийомі внутрішньо антибактеріальні компоненти Вампілоксу повністю всмоктуються у травному тракті, не втрачаючи активності у кислому середовищі шлунка. Максимальна їх концентрація в плазмі крові досягається через 1 - 2 год після прийому препарату. Періоднапів виведення – 1 - 1,5 год. Виділяється в основному нирками (70% - з сечею).

 Показання для застосування. Вампілоксзастосовується для лікування гострих інфекцій ЛОР-органів (синусит, середній отит, фарингіти, ангіна, перетонзилярний абсцес); нижніх дихальних шляхів (гострий бактеріальний бронхіт, поза лікарняна бактеріальна пневмонія); сечовивідних шляхів (гострий пієлонефрит, безсимптомна бактеріурія); деяких кишкових інфекцій (черевний тиф, сальмонельоз); шкіри і м’яких тканин (абсцес, карбункул, фурункульоз); кісток і суглобів (остеомієліт); ендокардиту; для профілактики інфекційних ускладнень при пересадці шкіри; при стоматологічних втручаннях.

Може призначатися також при інших інфекційно-запальних захворюваннях, таких як абсцес мозку, менінгіт, сепсис, емпієма плеври.

Застосування комбінації “амоксицилін/клоксацилін”може бути доцільним для лікування хронічних інфекцій дихальних і сечовивідних шляхів. А наявність у складі Вампілоксу мікроспор лактобактерій забезпечує захист від кишкового дисбактеріозу і дисбіозу.

Спосіб застосування та дози. Дози встановлюють індивідуально, з урахуванням тяжкості інфекції. При призначенні Вампілоксу рекомендується використовувати таку схему лікування:

Вік

6 - 10 років

10 - 14 років

Дорослі

Маса тіла

22 - 33 кг

33 - 49 кг

Захворювання середньої тяжкості

1 капсула

2 рази на добу

1 капсула

3 рази на добу

2 капсули 2 рази на добу (кожні 12 год) або по 1 капсулі 3 рази на добу (кожні 8 год)

Тяжкі інфекції

2 каспули

2 рази на добу

3 капсули

2 рази на добу

2 капсули 3 рази на добу (кожні 8 год)

Курс лікування становить 5 - 14 днів. Приймати за 1 год або через 2 годпісля їди.

Побічна дія. Побічні ефекти при прийомі Вампілоксу спостерігаються рідко. У деяких випадках при підвищеній чутливості до препаратів пеніциліновогоряду можливі алергічні реакції: кропив’янка, еритема, риніт, кон’юнктивіт; дужерідко – пропасниця, біль у суглобах, еозинофілі я. З боку шлунково-кишкового тракту можуть спостерігатися діарея, нудота, блювання, рідко – біль у животі. З боку центральної нервової системи - головний біль, зміна поведінки, запаморочення, судоми, безсоння, збудження.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату та його компонентів; інфекційний мононуклеоз; бронхіальна астма. Діти до 6 років.

Передозування.

Симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, блювання, діарея, втрата свідомості.

Лікування: промивання шлунка, призначення активованого вугілля, сольові проносні.

У разі введення занадто великих доз препарату рекомендується провестигемодіаліз, після цього - симптоматичне лікування.

Особливості застосування. З обережністю призначають препарат хворим знирковою недостатністю - таким пацієнтам знижують разову дозу чи збільшують інтервал між прийомами препарату до 12 год. Слід дотримуватись обережності при прийомі препарату особам, схильним до алергічних реакцій. Призначення препарату вагітним і жінкам в період лактації можливо тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини, та здійснюється під контролем лікаря.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами та працювати з потенційно небезпечними механічними пристроями.

Під час лікування слід утримуватися від керування авто транспортом або працювати з потенційно небезпечними механічними пристроями.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування Вампілоксу таалопуринолу збільшує ймовірність появи висипки на шкірі. Одночасний прийом зантацидами зменшує абсорбцію амоксициліну, що входить до складу препарату. Одночасне застосування з пробенецидом сповільнює виведення препарату із організму. Не призначають з антибіотиками бактеріостатичної дії (з тетрацикліном, хлорамфеніколом та ін.).

Пробенецид, фенілбутазон, оксифенбутазон, меншою мірою - ацетил саліцилова кислота і сульфінпіразон пригнічують канальцевусекрецію препаратів пеніцилінового ряду, що призводить до збільшення періодунапів виведення та збільшення концентрації амоксициліну в плазмі крові. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому,захищеному від світла місці при температурі від 18 до 25°С. Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Вампилокс в аптеках




На сайті також шукають: Саб симплекс, Зитрокс інструкція, Ретинолу ацетат застосування, Геримакс побічні дії, Азитросандоз протипоказання