Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я
Назва: ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп, 5 мг/5 мл по 100 мл у флаконах, у контейнерах
Діючі речовини: 5 мл сиропу містять лоратадину - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Цукор-рафінад, кислота лимонна безводна, натрію бензоат, пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатор харчовий "Абрикос 059", вода очищена
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Алергічний сезонний та цілорічний риніти, кон'юнктивіт, сінна гарячка, кропив'янка, алергічний дерматит, набряк Квінке, алергічні реакції на укуси комах; комплексне лікування сверблячих дерматитів (контактний алергодерматит, хронічна екзема).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0100/02/01
Термін дії посвідчення: з 25.01.2005 до 25.01.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 35 від 25.01.2005


    Інструкція для застосування ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЛОРАТАДИН –ЗДОРОВ’Я

    (LORATADINUM-ZDOROVYЕ)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: loratadinе; етиловий ефір 4-[8-хлор-5,6-дигідро-1[Н-бензо-[5,6] циклогепта [1,2-в]піридин-[1-іліден]-1-піперидин карбонової кислоти.

    основні фізико-хімічні властивості: безбарвна або злегка жовтувата, або злегка зеленувато-жовтувата рідина зі специфічним запахом;

    склад: 5 мл сиропу містять - 5 мг лоратадину;

    допоміжні речовини: цукор-рафінад, кислота лимонна безводна, натрію бензоат, пропіленгліколь, гліцерин, ароматизатор харчовий “Абрикос 059”, вода очищена.

    Форма випуску. Сироп.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби. Код АТС R06А Х 13.

    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Лоратадин – трициклічна сполука піперидин ового ряду з вираженою антигістамінною дією; володіє селективним антагонізмом щодо периферичних Н1-рецепторів гістаміну. Лоратадин засіб тривалої дії, виявляє комплексний ефект, який включаєпроти алергічну, протисвербіжну та анти ексудативну активність, зменшує проникність капілярів, запобігає розвитку набряку тканин, усуває спазми гладкихм’язів. Препарат та його метаболіти не проникають крізь гематоенцефалічнийбар’єр. Лоратадин не має седативного ефекту.

    Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо препарат виявляється в крові через 15 -20 хвилин. Максимальна концентрація Лоратадину та його метаболітудекарбоетоксилоратадину в плазмі спостерігається через 1 годину і зберігається до 36 - 48 годин. Приблизно 97% Лоратадину зв’язується з білками плазми крові. Препарат проникає в грудне молоко, виводиться з сечею та калом.

    Показання до застосування. Алергічний риніт (сезонний і цілорічний), алергічнийкон’юнктивіт, гостра та хронічна кропив’янка, набряк Квінке, алергічні реакціїна укуси комах, псевдо алергічні реакції на гістамінолібератори, а також контактні алергодерматити і хронічна екзема.

    Спосіб застосування та дози. Препарат призначають внутрішньо дорослим ідітям старше 12 років - 10 мг 2 чайні ложки (10 мл) 1 раз на добу, дітям вікомвід 2 до 12 років з масою тіла менше 30 кг - 5 мг 1 чайну ложку (5 мл), з масоютіла понад 30 кг –

    10 мг 2 чайні ложки (10 мл) 1 раз на добу. Курс лікування 5 - 10 днів.

    Побічна дія. При застосуванні Лоратадину у поодиноких випадках можуть спостерігатися головний біль, сухість у роті, сонливість, нудота, алергічні реакції у вигляді висипу.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до Лоратадину чи до будь-якого другого компонента сиропу. Діти до 2-х років.

    Передозування. При збільшенні терапевтичних доз Лоратадину в 4 ібільше разів зростає ризик виникнення побічних ефектів: сонливості, тахікардії та головного болю.

    Особливості застосування. Лоратадин не є седативним антигістамінним засобом, однак у деяких пацієнтів може спостерігатись дозозалежний седативний ефект. Препарат слід з обережністю призначати особам, діяльність яких пов’язана з керуванням транспортом та іншими механізмами. У хворих з порушенням функції печінки чи нирковою недостатністю початкова доза препарату повинна становити 10мг (2 чайні ложки сиропу) через день. У період вагітності та годування груддю препарат слід застосовувати тільки у випадку, коли терапевтичний ефект від його використання у матері перевищує потенційний ризик для плода чи новонародженого.

    Взаємодія з лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Лоратадину зциметидином, еритроміцином, кетоконазолом можливе підвищення його концентрації в сироватці крові, викликане порушенням метаболізму Лоратадину, ймовірно, зарахунок інгібування вказаними препаратами ізоензиму CYP3A4 цитохрому Р-450. Узв’язку з можливим розвитком дозозалежного седативного ефекту необхідно дотримуватись обережності при одночасному прийомі Лоратадину з іншими блокаторами Н1-рецепторів, барбітуратами, бензодіазепінами, агоністами опіоїдних рецепторів, нейролептиками, трициклічними антидепресантами, седативними і снодійними засобами.

    Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла місці при температурі від 150С до 30 0С . Зберігати у недоступному для дітей місці. Источник

    Термін придатності 2 роки.





    На сайті також шукають: Цефтриаксон, Корвалдин інструкція, Муцитус застосування, Азитросандоз побічні дії, Овестин протипоказання