Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОЛЕСАН-ГЕЛЬ
Назва: ОЛЕСАН-ГЕЛЬ | Шукати ОЛЕСАН-ГЕЛЬ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Ranbaxy Laboratories Limited", Індія
Лікарська форма: Гель
Форма випуску: Гель по 10 г у тубах
Діючі речовини: 10 г гелю містять: оліі вінтергринової (Gaultheria fragrantissima) - 5.0 г, олії ялівцю звичайного (Juniperus communis) - 2.7 г, олії евкаліптової (Eucalyptus globulus) - 9.0 г, олії м'яти перцевої (Mentha piperita) - 3.0 г, ментолу - 5.0 г
Допоміжні речовини: Полісорбат 80, карбомер 940, пропіленгліколь, феноксіетанол, динатрію едетат, гідрокситолуїн бутильований, гідроксіанізол бутильований, ізопропілміристат, триетаноламін
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Симптоматична терапія кашлю, головного болю, ломот у тілі; швидке полегшення при закладеності носа внаслідок нежитю.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0213/03/01
Термін дії посвідчення: з 25.05.2005 до 25.05.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОЛЕСАН-ГЕЛЬ
АТ код: R05X
Наказ МОЗ: 629 від 19.09.2006


Інструкція для застосування ОЛЕСАН-ГЕЛЬ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

олесан-ГЕЛЬ

(olesan-GEL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білий або майже-білий, в’язкий, гомогенний гель;

склад: 1 туба містить оліі вінтергринової (Gaultheria fragrantissima) 5% о/о, олії ялівцю звичайного (Juniperus communis) 2,7% о/о, олії евкаліптової (Eucalyptus globulus) 9% о/о, олії м’яти перцевої (Mentha piperita) 3% о/о, ментолу 5% о/о ;

допоміжні речовини: полісорбат 80, карбомер 940, пропіленгліколь, феноксіетанол, динатрію едетат, гідрокситолуїн бутильований, гідроксіанізолбутильований, ізопропілмеристат, триетанол амін.

Форма випуску. Гель.

Фармакотерапевтична група. Інші комбіновані препарати, що застосовуються при кашліі застудних захворюваннях. Код АТС R05X.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Олесан-Гель – це комбінований препарат на основі рослинних компонентів, є ароматичною сумішшю чистих ефірних олій, отриманих з природної рослинної сировини. При нанесенні на шкіру спричиняє протизапальну, антисептичну, місцево подразнювальну та знеболювальну дії. Фармакологічні властивості препарату обумовлені компонентами, що входять до його складу. Вінтергринова олія – це ефірна олія, яка містить головним чином метилсаліцилат, має властивість спричиняти почервоніння шкіри. Включення цього компонента додає препаратові знеболюючих властивостей. Ялівцева олія – це ефірна олія, щомістить моно терпенові вуглеводні у якості головних компонетів. Олія застосовується зовнішньо при ревматичних і болючих набряках. Евкаліптова олія –головним компонентом цієї ректифікованої олії є 1,8-цинеол, хоча також міститьр-цимен, альфа-пінен, лімонен, гераніол, камфен. Евкаліптова олія демонструє антибактеріальні і фунгіцидні властивості, гальмує біосинтез простагландинів імає слабку, гіперемічну, відхаркувальну і секретолітичну дію при місцевому застосуванні. Вона застосовується внутрішньо і зовнішньо при катаріраспіраторного тракту і зовнішньо при ревматичних скаргах. Олія перцевої м’яти– головним компонентом цієї ефірної олії є ментол. Олія перцевої м’яти є антибактеріальним, інсектицидним і секретолітичним засобом. Крім цього, вона здійснює охолоджуючу дію на шкіру. Ментолова олія містить значну кількістькарвону, який і дає м’ятний запах. Вона є антисептиком, деодорантом, стимуляторм, і взагалі застосовується зовнішньо при стійкому головному болю, ревматизмі, невралгії та ін.

Фармакокінетика.У зв’язку з тим, що Олесан-Гель е препаратом місцевої дії, дані щодо фармакокінетики відсутні.

Показання для застосування.Симптоматична терапія при кашлі, головному болю і ломоти, для швидкого полегшення при закладеності носа внаслідок нежитю.

Спосіб застосування та дози.Тільки для зовнішнього застосування. Препарат застосовується у дорослих тадітей від 2 років. Гель наносити тонким шаром на ніс, лоб, горло, грудну кліткута спину для полегшення застійних явищ, нежиті і ломоти в суглобах. Наносити гель необхідно обережно, не слід сильно його втирати. Тривалість застосування –не більше 5 днів.

Побіч надія. Побічних ефектів після правильного застосування гелю в рекомендованих терапевтичних дозах не зареєстровано. Шкірні реакції можливі, але спостерігаються дуже рідко.

Протипоказання. Препарат не призначається жінкам у період вагітності і годування груддю. Гіпер чутливість до будь-якого інгредієнта препарату. Діти до 2 років.

Передозування. Малоймовірне при місцевому застосуванні.

Місцеве нанесення великої кількості Олесан-Гелью може спричиняти системні ефекти, включаючигіпер чутливість і загострення астми.

Особливості застосування. Олесан-Гель призначений тільки для зовнішнього застосування. Його не слід вводити в порожнину носа, наносити на шкіру з подряпинами та відкритими ранами. Слід уникати контакту з очима. При випадковому потраплянні гелю в око, промити великою кількістю проточної води. Якщо печіння продовжується, негайно зверніться до лікаря.

Препарати, які містять олію перцевої м’яти і евкаліптову олію не слід наносити на обличчя дітей молодшого віку, особливо у ділянці носа.

Впливна здатність керування транспортними засобами та іншими складними механізмами.

Препаратне впливає на здатність керувати транспортними засобами та іншими складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Невідома. Источник

Умовита термін зберігання.Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Олесан в аптеках




На сайті також шукають: Плантекс, Убретид інструкція, Ранселекс застосування, Оксикорт побічні дії, Нефопам протипоказання