Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НОВОКАЇН
Назва: НОВОКАЇН | Шукати НОВОКАЇН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Procaine
Виробник: АТ "Галичфарм", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін`єкцій, 5 мг/мл по 5 мл в ампулах № 10 у коробці, № 5х2 у пачці
Діючі речовини: 1 мл розчину містить новокаїну - 5.0 мг
Допоміжні речовини: Вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Місцевоанестезуючі препарати
Показання: Інфільтраційна, провідникова, епідуральна і спинномозкова анестезія; паранефральна блокада; для потенціювання дії основних наркотичних засобів при загальній анестезії
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5126/01/01
Термін дії посвідчення: з 19.09.2006 до 19.09.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НОВОКАЇН
АТ код: N01BA02
Наказ МОЗ: 629 від 19.09.2006


Інструкція для застосування НОВОКАЇН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НОВОКАЇН

(NOVOCAIN)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: procainе;(2-діетиламін оетил-4-амінобензоату гідро хлорид);

основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина;

склад: 1 мл розчину містить 5 мг новокаїну (прокаїну гідро хлориду);

допоміжні речовини: вода дляін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Препарати для місцевої анестезії. Код АТС N01В А 02.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Місцево анестезуючий засіб з помірною анестезуючою активністю і великою широтою терапевтичної дії. Зменшує утворення ацетилхоліну і вивільнення норадреналіну (пресинаптичний ефект), блокує автономні вузли, зменшує спазм гладеньких м’язів внутрішніх органів, пригнічує секрецію залоз травного каналу, розширює судини, що сприяє зниженню артеріального тиску, збудливості міокарда (анти аритмічнийефект) і нервових клітин головного мозку. Новокаїн пригнічує вісцеральні рефлекси і соматичні полісинаптичні спінальні рефлекси. Фармакокінетика. Припарентеральному введенні добре всмоктується. Він швидко гідролізу ється в плазмі шляхом впливу естераз і холін естераз плазми. Продуктами ензиматичного гідролізу є парааміно бензойна кислота і діетиламін оетанол. Із сечею екскретується 80 % препарату. Дуже коротка дія препарату, обумовлена його вираженимсудинно звужувальним ефектом і високою рКа (8,9).

Показання для застосування.Інфільтраційнаанестезія при хірургічних втручаннях, для проведення паранефральної блокадита інших лікувальних блокад.

Спосіб застосування тадози. При місцевій анестезії доза препарату залежить від

характеру оперативного втручання.

Для інфільтраційної анестезії вищадоза препарату складає 150 мл на початку операції, потім, протягом кожної години операції, – не більше 400 мл препарату.

При паранефральній блокаді унавколо ниркову клітковину вводять 50 - 80 мл препарату.

Для циркулярної і паравертебральноїблокади застосовують підшкірні ін’єкції. Для усунення больового синдрому препарат вводять внутрішньом’язово.

Побічна дія. Запаморочення, слабкість, гіпотонія, колапс, алергічні реакції. Можливий розвиток анафілактичного шоку.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, міастенія, виражена гіпотензія, лікування сульфаніламідами. Дитячий вік до 12 років.

Передозування. Передозування новокаїну викликає рухове збудження, колапс, нудоту, блювання, судоми, пригнічення дихання. У після операційному періоді можливі вторинна гіперемія і кровотеча як наслідок застосування адреноміметичних засобів у комбінації з місцевими анестетиками. У хворих, а також у медичного персоналу можлива алергія на новокаїн.

Лікування. При передозуванні застосовують штучне дихання, вдихання карбогену, при судомах вводять внутрішньо веннобарбітурати короткочасної дії, при колапсі – внутрішньо венно крапельнокровозамінні рідини, при розладах серцевої діяльності – відповідні реанімаційні заходи.

Особливості застосування. Перед застосуваннямобов’язкове проведення проб на індивідуальну чутливість до препарату. Слід враховувати, що при проведенні місцевої анестезії при застосуванні однієї ітієї ж загальної дози, токсичність новокаїну зростає зі збільшенням концентрацій розчину, який застосовується. Новокаїн повільно проникає через неушкоджені слизові оболонки, тому він малоефективний для поверхневої анестезії. З обережністю застосовують при важких захворюваннях серця, печінкита нирок. У періоди вагітності та лактації препарат можна застосовувати лише заумови, що очікувана користь перевищує ризик для вагітної та матері, для плодута новонародженого.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат протидіє полегшенню нервово-м’язовій передачі, яку викликають антихолін естеразні препарати. При внутрішньо венному введенні новокаїну посилюється міорелаксуючий ефект дитиліну. Спільне застосування новокаїну і новокаїн аміду призводить до посилення ефектів останнього. Також можлива перехресна сенсибілізація. Новокаїн знижує ефективність протимікробних сульфаніламідних препаратів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла та недоступному для

дітей місці при температурі 15 -25°С . Источник

Термін придатності - 3 роки.

Смотрите также: Цены на Новокаин в аптеках




На сайті також шукають: Аертал, Лаферобіон інструкція, Концерта застосування, Аскорбінова кислота побічні дії, Ілон протипоказання