Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СОЛКОСЕРИЛ®
Назва: СОЛКОСЕРИЛ® | Шукати СОЛКОСЕРИЛ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "ICN Switzerland AG", Швейцарія
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій, 42.5 мг/мл по 2 мл в ампулах № 25; по 5 мл в ампулах № 5; по 10 мл в ампулах № 5
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: депротеїнізованого гемодіалізату з крові молочних телят (Bos Taurus), 42.5 мг
Допоміжні речовини: Вода для ін`єкцій
Фармакотерапевтична група: Різні біогенні препарати
Показання: Гострі та хронічні порушення мозкового кровообігу, органічні мозкові синдроми, периферичні артеріальні оклюзивні захворювання, діабетична ангіопатія, трофічні виразки, пролежні, опіки, радіаційні ураження, трансплантація шкіри.
Термін придатності: 5р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.01.02/04210
Термін дії посвідчення: з 16.01.2002 до 16.01.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СОЛКОСЕРИЛ®
АТ код: A16AX10
Наказ МОЗ: 629 від 19.09.2006


Інструкція для застосування СОЛКОСЕРИЛ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СОЛКОСЕРИЛ®

(SOLCOSERYL®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина світло-жовтого або жовтуватого кольору, з характерним запахом солкосерилу;

склад: 1 мл розчину містить: солкосерилу -депротеїнізованого гемодеривату з крові молочних телят (Bos Taurus), стандартизованого хімічно і біологічно, в перерахунку на суху речовину 42,5 мг;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають на метаболічні процесита систему травлення. ATC А 16АХ 10**.

Фармакологічні властивості. Солкосерил® - цедепротеїнізований гемодериват з крові молочних телят, який містить широкий спектр природних низь комолекулярних речовин з молекулярною масою 5 000 Да, і лишедеякі з них описані хімічно та фармакологічно. У тестах in vitro, а також підчас до клінічних і клінічних досліджень було виявлено, що Солкосерил®:

прискорює регенерацію тканин;

підтримує і відновлює енергетичний метаболізм таокисне фосфорилування, забезпечує високо енергетичними фосфатами клітини, які знаходяться в умовах дефіциту живлення;

підвищує утилізацію кисню in vitro і стимулює транспорт глюкози у клітини, які знаходяться в умовах гіпоксії та в метаболічновиснаженому стані;

прискорює репаративні та регенеративні процеси в ушкоджених тканинах;

підвищує синтез колагену;

стимулює проліферацію та міграцію клітин.

Таким чином, Солкосерил® захищає тканини, які знаходяться у стані гіпоксії та дефіциту живлення, сприяє регенерації тканин, прискорює та поліпшує загоєння ран.

Фармакокінетика. Абсорбція, розподіл та елімінація активного компонента препарату Солкосерил® – депротеїнізованогостандартизованого діалізату з крові телят (подібно до фармакокінетики інших біологічно стандартизованих препаратів) не можуть бути вивчені звичайнимифармакокінетичними методами, оскільки він містить низь комолекулярні компоненти плазми та формених елементів крові, які в нормі присутні в організмі людей ітварин.

У прцесі вивчення фармакокінетики було виявлено, що препарат починає діяти через 20 хвилин (10-30 хвилин) і зберігає ефект протягом 3 годин після ін’єкції. Безпечність препарату підтверджують токсикологічні тести, які включають системне застосування.

Показання для застосування. Гострі та хронічні порушення мозкового кровообігу, органічні мозкові синдроми, периферичні артеріальні оклюзивні захворювання (стадії II–IV за Fontaine), діабетична ангіопатія, трофічні виразки, перед гангренозний стан, пролежні, опіки, радіаційні ураження, трансплантація шкіри.

Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають по 5-10 мл на добу внутрішньом’язово або внутрішньо венно. При тяжких опіках або трофічних виразках дорослим призначають по 10-20 мл на добу, краще у вигляді внутрішньо артеріальних або внутрішньо венних крапельних інфузій (як розчинник застосовують 250 мл 5% розчину глюкози або ізотонічного розчину хлориду натрію). Лікування може продовжуватися протягом 4 тижнів.

У легких випадках захворювання рекомендується проводити тільки місцеве лікування, але для гоєння тяжких трофічних уражень необхідне комбіноване лікування Солкосерилом® (парентеральне та місцеве).

Побічна дія. Дуже рідко можуть розвинутись алергічні реакції, зумовлені антитілами IgE-класу. У цьому випадку слід припинити лікуванняСолкосерилом®.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадків передозування не зареєстровано.

Особливості застосування.

Застосування препарату для лікування дітей віком до 1 року, вагітних жінок і матерів-годувальниць можливеза призначенням лікаря, якщо очікуваний лікувальний ефект перевищує ризик розвитку можливих побічних ефектів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Солкосерил® не змішують в одному флаконі абошприці з розчинами інших лікарських засобів. Препарат сумісний з ізотонічним розчином натрію, розчинами 5% глюкози та фруктози. Источник

Умови та термін зберігання.Зберігати при температурі не вище 25°С, в недоступному для дітей місці.

Термін зберігання – 5 років.

Смотрите также: Цены на Солкосерил в аптеках




На сайті також шукають: Трентал, Гутталакс інструкція, Кеторол застосування, Барбовал побічні дії, Медоцеф протипоказання